Reisdagboek Bali – Selamat datang

Bali

Na maandenlang aftellen is het over 6 dagen eindelijk zo ver; dan vlieg ik voor een (korte) reis naar Bali – Indonesië.

Mijn reisschema voor de heenreis is als volgt:

18-2 D10:00 Amsterdam – Dubai (stop) – Jakarta A08:05
Garuda Indonesia – GA89
Vliegtuigtype Airbus Industrie A330-200

19-2 D09:55 Jakarta – Denpasar Bali A12:40
Garuda Indonesia – GA404
Vliegtuigtype Boeing 737-800

Vervolgens wordt ik per auto opgehaald en naar mijn hotel in Legian gebracht. Het hotel waar ik de hele reis zal verblijven heet Sinar Bali en is in typische Balinese stijl gebouwd. Het hotel is kleinschalig (17 kamers), heeft een zwembad en ligt op 5 minuten van het strand.

Legian zelf is gelegen aan de toeristische zuidwestkust van Bali. Op loopafstand naar het zuiden ligt de bekende bad- en uitgaansplaats Kuta en in het noorden het trendy Seminyak. Het strand van Legian is een stuk rustiger dan dat van Kuta maar door de stroming en golfen ook een goede surfspot! Daar gaat mijn reis dan ook direct mee beginnen; voor de eerste drie dagen sta ik al ingeschreven bij de Quicksilver Surf School Bali dus hier kan ik niet meer onder uit ;).

Naast surfen zijn er in Bali nog genoeg andere dingen te doen. De meerderheid van de Balinezen zijn Hindoëistisch, en Bali wordt ook wel “Het godeneiland” genoemd. Op het eiland zijn tienduizenden tempels te vinden. Tanah Lot (Zeetempel), Pura Besakih (Moedertempel gebouwd op de vulkaan “Gunung Agung” ) zijn er 2 die in ieder geval op mijn lijstje om te bezoeken staan.

Verdere dingen die ik wil bezoeken/doen zijn: de sawa’s (rijstvelden), Monkey Forest en koninklijk paleis in Ubud, Olifantensafari in de jungle, waterpaleis Tirtagangga, Yogales in Ubud. Daarnaast schijn je in Bali ook goed te kunnen shoppen dus een bezoek aan de winkelstraten van Kuta/Legian en Seminyak zal ik zeker niet overslaan.

Al lijken 11 dagen met al deze dingen die ik wil gaan doen veeeeeelste kort, ik hoop in ieder geval een goede eerste indruk van Azië op te kunnen doen en te genieten van de Balinese cultuur en het lekkere eten.

Geef een reactie