Reisdagboek Bali – Aankomst en eerste dag in Bali

Bali

Hallo allemaal,

hier mijn eerste berichtje vanuit het zonovergoten Bali!

Gisteren om half 7 ben ik van huis vertrokken. De eerste vlucht vertrok om 10u vanaf Schiphol naar Dubai. Daar aangekomen hadden degenen die door zouden vliegen naar Jakarta een half uur om even de benen te strekken op de luchthaven. Het leek mij ook leuk om daar even rond te kijken maar ik raad het niemand aan dat binnen een half uur te proberen. Uiteindelijk heb ik alleen maar langs de winkels kunnen sjezen om op tijd terug te zijn ;).

Vervolgens vetrokken we rond een uur of 18 met hetzelfde vliegtuig door naar Jakarta. In eerste instantie dacht ik lekker alleen op 2 stoelen te kunnen zitten (slapen!) maar helaas ging dat feest niet op en werd de vrije stoel toch bezet… Daar ging me nachtrust 😉 heb geen oog dichtgedaan, mede door het tijdsverschil (om 12u snachtsn ontbijt?) maar ook door een over gevend kind (beeld je de geur van t vliegtuig maar in) en het niet kunnen vinden van een goede slaaphouding.

Ik was dus blij toen we eindelijk in Jakarta landen; eindelijk frisse lucht en de benen strekken. Het was op Jakarta nog even zoeken met hoe het allemaal met het visum, mn bagage en de volgende (binnenlandse) vlucht naar 8ali zou gaan maar uiteindelijk is alles soepel verlopen. De vlucht naar Bali duurde gelukkig maar 1,5 uur, maar wat is het ontzettend mooi om Bali vanuit de lucht te zien! Echt een paradijsje en na het landen bleek het dat ook vanaf de grond zo te zijn. Heerlijk zo’n warme fohn van 30 graden in je gezicht als je het vliegtuig uit stapt ;).

Na even zoeken had ik mijn chauffeur gevonden en al informerend over 8ali bracht hij mij naar het hotel. In het hotel ingecheckt en direct mijn bikini aangetrokken om een verfrissende duik in het zwembad te nemen. Helaas was verfrissend niet zo verfrissend aangezien het water (zelfs de zee) hier ook gewoon warm zijn. Maar vergeleken met Nederland heb ik niets te klagen ;).

Na het zwemmen heb ik me omgekleed, het wachtwoord van het wifi gevraagd (ook heeel belangrijk) en heb ik het hotel verlaten om de buurt (Legian) te verkennen. Volgens alle gidsen zou Legian rustiger dan het megadrukke-Lloretachtige Kuta zijn. Ik vraag me af hoe druk Kuta al niet is want hier in Legian wordt je al doodgegooid met kleding/souvenirswinkels (take a look please), massages (massage madame?), restaurants (yes here please, come here!), scooter verhuur (you need transport?) en terwijl je naar al dat aanbod kijkt moet je ook nog oppassen dat je niet door 1 van de vele scooters of taxis overreden wordt. Beetje jammer vind ik persoonlijk dat het zo op toeristen gericht is want het is lastig om de echte 8alinese restaurantjes (warungs) te vinden.

Gelukkig heb ik toch nog een warung kunnen vinden en lekker (en goedkoop) kip met rijst kunnen eten. Daarna heb ik de beroemde zonsondergang op het strand bekeken. Het was wel wat bewolkt waardoor je de zon niet in de zee zag zakken maar desondanks was het wel erg mooi!

Vanavond ga ik vroeg naar bed, ben aardig moe van de lange reis en de nacht die ik over geslagen heb en morgenochtend 9uur wordt ik opgehaald voor mijn eerste surfles! Ik heb net wel al een compleet leger aan muggen op mn kamer aan getroffen dus hopelijk werkt mijn DEETspray en houden ze zich gedeisd zodat ik morgen weer uitgeslapen ben en ik hoop vooral dat ik geen andere beestjes tegen kom ;).

Wat overigens wel grappig is dat de mensen hier (die overwegend Hindoeistisch zijn) de hele dag offers plaatsen om de goden gunstig te stellen. Zon offer bestaat dan bv uit een bamboebakje met daarin bloemen en wierrook. Ze zetten deze dingen op de gekste plekken neer, zo ook op de grond midden op straat dus ik ben er inmiddels al 3x op gaan staan (sorry).

Voorlopig typ ik alles trouwens nog op mijn telefoon wat betekend dat ik nog geen foto’s van mijn fototoestel kan plaatsen dus deze volgen later…

Groetjes Kimberley

Een gedachte over “Reisdagboek Bali – Aankomst en eerste dag in Bali

Geef een reactie