Reisdagboek Bali – Riding the waves

Surfen

Vandaag eindelijk mijn eerste surfles gehad!

Om 9uur zat ik netjes op de pick up service van de surfschool te wachten maar toen er om 9.20 nog steeds niemand was ben ik er zelf maar naartoe gelopen. Gelukkig wist ik ongeveer de weg en daar aangekomen hadden ze wel mijn inschrijving staan, behalve de pick up service. Na wat gegevens ingevuld te hebben kon ik me direct omkleden.

Na even gewacht te hebben bleek dat de enige andere leerling geannuleerd had en ik dus privéles zou krijgen. Aan de ene kant wel leuk want privéles is normaal een stuk duurder, aan de andere kant wel minder gezellig. Als eerste hebben we warming up met yoga oefeningen gedaan, daarna de theorie en toen gaan oefenen. Eerst geoefend met liggend surfen, liggend sturen en snelheid maken /remmen. Vervolgens weer theorie over het staan en ook dit geoefend. En jawel, bij de 2e keer stond ik! Het gaan staan ging de hele les goed alleen het blijven staan was toch een stuk lastiger. De meeste keren lag ik er weer vrij snel af maar gelukkig is het een aantal keer toch gelukt m helemaal af te surfen. Maar wat was ik na afloop moe!!! Het is echt zwaar om constant je board weer op te halen (als ik er af val drijft het board vrolijk verder) en weer terug de zee in te nemen, vooral omdat de stroming zo sterk is.

Morgenochtend heb ik weer les, dan ga ik leren peddelen en hopelijk kan ik dan langer blijven staan en zijn er dan wat medeleerlingen. Ook worden alle dagen foto’s gemaakt die ze woensdag (mijn laatste lesdag) voor mij op cd zetten.

De rest van de middag heb ik in de winkelstraat van Legian en Kuta doorgebracht. Wat een ongeloofelijke hoop troep wordt daar verkocht zeg, haha! Naast de vele namaak zooi zijn er gelukkig ook “echte” met name surfwinkels. Vooral de merken Quicksilver, Roxy, Billabong en Ripcurl zijn hier populair dus ik heb alvast een boardshort gescoord en later volgt vast meer ;).

Verder heb ik ook het monument ter nagedachtenis aan de bomaanslag in Kuta bezocht. Heel indrukwekkend om de lange lijst met namen van de slachtoffers (meer dan 200) zo te zien staan..

Onderweg door Kuta en Legian heb ik ook vast een trip voor a.s. Donderdag geboekt. Ik ga dan naar het Olifanten park in Taro waar bedreigde Sumatraanse Olifanten opgevangen zijn. In dit park is de natuurlijke omgeving van de olifanten zo goed mogelijk nagebootst. Als toerist kun je de olifanten voeren en aanraken.

Voor morgen heb ik behalve het surfen nog geen programma. Afhankelijk van het weer ga ik misschien naar Seminyak of naar de zeetempel Tanah Lot, of misschien ook wel niets doen ;).

Groetjes vanuit het warme Bali :).

Geef een reactie