Bestemmingen Noord-Amerika Verenigde Staten

Reisdagboek VS – Welkom in San Francisco!

Hallo allemaal!

Hier dan eindelijk een verslag van onze eerste dagen. Zaterdagochtend om 09.50 uur vlogen we met KLM naar San Francisco. Het was een fijne vlucht; alles ging op tijd, lekker eten en veel drinken onderweg en haast geen turbulentie. Wat fijn is is dat je per stoel een eigen scherm met entertainment programma hebt, slapen lukte helaas niet dus films kijken was een goede oplossing.

Rond 11.45 uur (lokale tijd) kwamen we in San Francisco aan. Na bijna 11 uur vliegen eindelijk de benen strekken! Na een korte toiletpauze konden we aansluiten in de rij voor de douane. Dit geintje duurde ruimschoots 1,5 uur! Na onze vingerafdrukken en een foto te hebben gegeven konden we onze koffer pakken en richting ons transfer busje. Na een kort bevestigingstelefoontje kwam het busje binnen 5 minuten aan en werden we uitbundig begroet: Hey girls, where you from? Ah from Holland! Did
you bring me my tullips and wooden shoes? 😉

Rond kwart voor 3 arriveerden we in ons hotel. We werden wegwijs gemaakt en konden eindelijk de stad verkennen! We hebben onze straat (Powell street) en Union Square bekeken. Wat ontelbaar veel gave winkels en restaurants hier: Macy’s, Levi’s, Tiffany’s, H&M, Zara, Adidas, Burger King, Star Bucks. Noem maar op en je vindt het hier en wij zitten er middenin! 😀

Na een onrustige nacht (jetlag) begon onze eerste échte dag. Een simpel ontbijt in het hotel (geroosterd brood met jam, een muffin en wat muesli) en op naar Fisherman’s Warf. Hier hebben we het grootste deel van de dag doorgebracht. Slenteren over de pier, winkeltjes kijken, wat drinken bij Starbucks, een heerlijke hamburger met friet bij Johnny Rockets, straatmuziekanten en ontelbaar veel visrestaurants. Hierna kwamen we aan bij Pier 39 waar de zeeleeuwen liggen. Super leuk om deze beesten te zien zonnen en luieren. Hierna weer rondgeslenterd tussen de drukke gezelligheid van alle winkels. Na voor mij nog even een nieuwe trui gescoord te hebben vertrokken we rond 16.00 uur terug naar het hotel. Hier hebben we omgekleed want het was tijd om naar Alcatraz te gaan!

Rond 18.00 uur aangekomen bij Pier 33 stond de boot al klaar en al gauw konden we aan boord. Om 18.45 uur vetrok de boot en tot ons grote geluk brak net de zon door en hadden we fantastisch uitzicht op Alcatraz. Helaas was de Golden Gate Bridge behoorlijk omgeven door mist en vingen we hier slechts een glimp van op.

Bij Alcatraz werden we opgevangen door een gids welke over het eiland en de beroemde gevangenis vertelde. Binnen in het “Cellhouse” kregen we een audiotour. Aan de hand van een koptelefoon konden we zelf rondlopen. We bekeken onder andere de cellen, de bibliotheek, de buitenplaats en de ziekenboeg. Na afloop van de audiotour kwamen we buiten en was de zon al bijna onder. Dit leverde ons op de terugweg een spectaculair uitzicht op de Bay Bridge en de skyline van San Francisco op.

Eenmaal ’s avonds weer in ons hotel aangekomen waren we erg moe van de vele indrukken van die dag en zijn we om 23.00 uur lekker gaan slapen.

Vandaag staat (afhankelijk van het weer) een bezoek aan China Town, Lombard street en een fietstocht over de Golden Gate Bridge op het programma!

Groetjes vanuit San Francisco!!

2 comments

Geef een reactie