Reisdagboek VS – Los Angeles

Universal Studios

Op donderdag zijn we eindelijk in Los Angeles aangekomen. Wat een reis was dat! Vanuit Lake Havasu City reden we naar Joshua Tree National Park. Daar aangekomen bleken we aan de verkeerde kant te zitten want er was geen Joshua tree te bekennen. Alleen maar cactussen en dorre bomen. Gauw terug naar de snelweg richting Palm Springs. Volgens het infoboek wat we hadden is het in Palm Springs altijd zonnig. Nou niet dus. Bewolkt en miezerig! We hebben daar geluncht, getankt en gauw richting ons hotel in Los Angeles, dachten we.

In Los Angeles reden we de drukte en de file in. Wonder boven wonder heb ik ons heelhuids naar het hotel kunnen rijden. Daar aangekomen wachtte ons een vervelende verrassing. Bij het inchecken bleek onze reservering niet bekend. Hotel Marina bleek wel door ons reisbureau geboekt, alleen in Miami ipv LA…Foutje bedankt.

Gelukkig was er nog een kamer vrij welke we betaald hebben. Om 12u ’s nachts konden we ons reisbureau eindelijk bereiken. Er was een fout gemaakt maar gelukkig krijgen we de kosten gewoon terug. Eind goed al goed en eindelijk konden we slapen!

Venice Beach en Santa Monica

De volgende dag zijn we de omgeving gaan verkennen. Ons hotel is gelegen in de haven Marina del Rey. Vanaf hier zijn we richting het bekende Venice beach gelopen. Wat een drukte, overal winkeltjes, straatartiesten en mensen die aan het sporten zijn. Hierna liepen we door naar Santa Monica. Op het strand van Santa Monica is vroeger Baywatch gefilmd en staan de bekende lifeguard huisjes. Nog verder gelopen kwamen we op de pier van Santa Monica. De pier is een soort klein pretpark. Je vindt er restaurants, snackbars en verschillende attracties. Wij zijn in de achtbaan en het reuzenrad geweest, vooral in het reuzenrad hadden we een mooi uitzicht over LA. Hierna zijn we over het strand teruggelopen en hebben we in Venice nog lekker Italiaans gegeten.

Universal Studios

De volgende dag was het tijd voor de Universal studios. Rond 11 uur kwamen we aan en gingen we direct op weg naar de eerste attractie: the studiotour. Na lang wachten (bijna een uur) konden we eindelijk instappen. We reden in een soort tram langs verschillende opnamestudio’s en sets. Als je een filmliefhebber bent is het echt heel leuk. Zo kwamen we langs de sets van Back to the future, Jurassic Park, Jaws en mijn favoriete serie Desperate Housewives. Onderweg kregen we veel informatie en maakten we van alles mee. Zo reden we door de attractie King Kong 360 graden 3d waar het net leek of we in de jungle bij King Kong waren. Ook maakten we een gesimuleerde aardbeving en overstroming mee. Na een uur was de tour helaas alweer afgelopen en zijn we verder gegaan in de attracties.

We zijn in de volgende attracties geweest: Jurassic Park,The mummy, Transformers 3d, House of horror en Terminator 3d. Echt ALLE attracties waren super leuk. Alles is zo gemaakt dat je echt het gevoel krijgt dat je in de film zit. Voor Transformers hebben we bijna 2 (!!!!) uur in de rij moeten staan. Het was bloedheet maar gelukkig waren er koelers en werd er door medewerkers met water gespoten en water uitgedeeld. De 2 uur wachten waren de moeite waard. We zaten in een autobot midden in het gevecht met de Decepticons en door de 3d, het bewegende karretje en warmte en water effecten leek het net of we van een gebouw naar beneden stortten. Echt fantastisch! House of horror was met echte acteurs trouwens mega eng: ik heb de longen uit me lijf gegild en wist niet hoe snel ik naar de uitgang moest lopen ;). Na zo’n 9 uur in het park gelopen te hebben heb ik nog een paar schoenen gekocht en hebben we een hamburger bij Johnny Rockets gegeten.

Homes of the Stars en Walk of Fame

Vandaag liggen we heerlijk bij het zwembad aan ons kleurtje te werken. Vanmiddag gaan we de tour Homes of the stars doen waarbij we langs de huizen van sterren in Hollywood en Beverly Hills zullen rijden. Als het goed is zullen we dan ook een hoop van Hollywood zoals de Walk of fame zien.

Morgen is onze laatste dag want dinsdag vliegen we weer naar huis!

Een gedachte over “Reisdagboek VS – Los Angeles

Geef een reactie