Reisdagboek Thailand – Bangkok

Sa wa dii allemaal :),

De tijd vliegt! Inmiddels ben ik al 3 dagen in het warme Bangkok en is het vanavond al weer tijd om mijn tas in te pakken en om morgen verder te reizen.

Afgelopen donderdag ben ik met Emirates via Dubai naar Bangkok gevlogen. De vluchten zijn goed verlopen, beide vluchten waren met het grote vliegtuig de A380. Het vliegtuig was echt heel mooi van binnen met ’s nachts zelfs een sterrenhemel in het plafond! Helaas blijft slapen in een vliegtuig toch lastig dus was ik bij aankomst in Bangkok behoorlijk uitgeput. Gelukkig ging op de luchthaven alles soepel en zat ik vrij snel in de taxi richting het hostel. Helaas ging de taxirit zelf minder soepel en snel ;). Het verkeer in Bangkok is echt een drama waardoor de rit bijna 1,5 uur duurde en ik mijn ogen nog nauwelijks open kon houden.

Eenmaal in het Nappark hostel aangekomen bleek het daar enorm druk te zijn. Ik heb nog nooit eerder in een hostel geslapen en bij binnenkomst in de lobby zat (en lag) deze echt bomvol met jongeren uit allerlei landen. Best wel overweldigend als je net brak het vliegtuig uit komt gerold en dan in zo’n drukte van verschillende nationaliteiten beland… De kamer was verder prima, wel even wennen om met 20 mensen in een zaal te slapen die constant in en uit lopen maar je hebt wel snel aanspraak van degenen die in de bedden naast of onder je slapen en kunt reiservaringen met elkaar uitwisselen. Dat is wel weer leuk! Overdag staat de airco in de slaapzaal helaas uit waardoor het er bloedheet is, gelukkig zijn er in de Lobby genoeg lounge plekjes te vinden waar je overdag lekker kunt slapen, internetten of een boekje lezen.

Het hostel zelf is gelegen in de hippie wijk Banglamphoo, ongeveer 2 straten achter de beroeme Khao San Road. Khao San Road is de straat waar de meeste backpackers komen en verblijven, de straat bestaat uit restaurants, cafe’s, souvenir, kledingwinkeltjes en heel veel hostels.

Zaterdag ben ik ’s ochtends vroeg opgestaan om een aantal bezienswaardigheden te bekijken. Ik dacht de hitte voor te kunnen zijn maar om 9 uur ’s ochtends was het al 28 graden :). Ik ben als eerste naar het Grand Palace gelopen. Het Grand Palace was vroeger het Koninklijk paleis maar de huidige koning woont hier niet meer. Het complex is voor een deel toegankelijk voor het publiek en bestaat uit verschillende ommuurde gebouwen zoals zalen en tempels. De belangrijkste tempel binnen het complex is de Wat Phra Kaew, hier is de smaragdgroene Boeddha te vinden. Dit beeldje is het heiligste symbool voor de Thai. Om deze tempel binnen te gaan moest ik dan ook blote voeten hebben en benen en schouders bedekken. In de tempel kun je op de grond plaatsnemen en de mooie versieringen bekijken. Er zitten ook veel Thaise mensen te bidden.

Na het bezoek aan het paleis ben ik doorgelopen naar de dichtbijgelegen tempel Wat Pho. In deze tempel zijn meer dan duizend Boeddha’s te bekijken, de bijzonderste hiervan is de Phra Buddhasaiyas. Dit is een enorm grote liggende Boeddha (46 meter lang en 15 meter hoog). De Boeddha is versierd met bladgoud en parelmoer. Hierna ben ik verder gelopen naar de pier aan de Chao Phraya rivier. Vanaf hier ging er een ferry naar de overkant waar de tempel Wat Arun te vinden is. Dit is een van de bekendste tempels van Bangkok. Door middel van een hele steile trap kun je de tempel ook deels beklimmen en over Bangkok uitkijken, dit heb ik dan ook gedaan! Hierna was ik wel even klaar met het bekijken van tempels en het lopen in de brandende zon… Ik ben terug naar het hostel gegaan en daar gebleven.

Vandaag ben ik naar het Siam Square geweest, hier zijn de grootste Shopping Malls van Bangkok te vinden. Als eerste ben ik naar MBK geweest, dit is het goedkoopste winkelcentrum en staat dan ook vol met een stuk of 2000 kraampjes met rotzooi :). Sjaals, t-shirts, hippiebroeken, electronica enz. Hierna ben ik via de handige Skywalk via Shopping Malls Siam Center en het superluxe Siam Paragon naar Central World gelopen. Dit is een normaal winkelcentrum met ook winkels zoals Zara, Mango en H&M maar ik heb me in weten te houden en niets gekocht :).

Morgenochtend ga ik vroeg met de bus naar het plaatsje Kanchanaburi, dit is een reis van ongeveer 2 / 3 uurtjes en hier zal ik 1 dag verblijven waarna ik weer verder reis naar Ayuthaya.

Groetjes Kimberley