Reisdagboek Thailand – Ao Nang

Sa wa dii,

Afgelopen zondag ben ik aan gekomen in Ao Nang (Krabi). De bedoeling was om de dagen tussen zondag en vandaag voornamelijk op het strand door te brengen. Helaas bleek het weer echt bagger te zijn want maandagochtend stond ik in bikini klaar op het strand maar bleek het zo ongeveer te stormen ;). Maar gauw weer terug naar het Glur hostel dus…ik heb me maandag eigenlijk (voor het eerst) ontzettend verveeld. Het hostel was uitgestorven, buiten regende het pijpenstelen en alle activiteiten die je hier kunt doen (voornamelijk sportief want er zijn hier maar weinig bezienswaardigheden) zijn niet leuk in de regen.. Het plaatsje Ao Nang zelf is ook vrij klein en heeft alleen wat souvenirwinkeltjes en een hoop restaurants en bars. Het eten en drinken is hier ook veel duurder dan in het noorden van Thailand.

Omdat het weer zo slecht was had ik wel vast tijd om wat dingen te regelen. Ik heb vast een kaartje voor de veerboot naar Koh Phi Phi gekocht en een kajaktour geboekt. De kajaktour was de volgende ochtend. Helaas kwam de regen wéér met bakken uit de lucht en waren ik en de rest van onze groep in de auto (een soort pickup truck) al drijfnat. Bij de kajakplek aangekomen snel nog een regenponcho gekocht al bleek die achteraf ook niet meer veel te helpen ;).

Ik kreeg een 2persoonskajak voor mezelf en al gauw gingen we het open water op. Na ongeveer 10 minuten kon ik mijn armen al bijna niet meer omhoog krijgen om te peddelen (hahaha misschien moet ik toch wat vaker naar de sportschool). Gelukkig was de redding nabij want er waren verschillende gidsen met z’n 2en in een kano waarvan er 1 in mijn kano kon komen zitten. Dat was een stuk relaxter want nu kon ik veel rustiger peddelen :). We zijn eerst naar een grot gekajakt en vervolgens richting de mangrovebossen. In 2004 heeft de tsunami ook dit gebied bereikt. Ze zijn er toen achter gekomen dat de mangrovebossen de tsunami breekt en het achterliggende gebied beschermd van verwoesting, sindsdien zijn de mangrovebossen beschermd. Overigens staan hier langs de stranden ook overal evacuatieborden voor als er een tsunami is, je moet dan zo snel mogelijk naar hoger gebied rennen. Enge gedachte maar gelukkig zijn ze nu beter voorbereid dan in 2004.

Het kajakken door de mangroves was heel leuk, de omgeving was super mooi met hoge rotsen en veel groen. Vaak kun je tijdens het kajakken ook apen zien maar waarschijnlijk door de regen waren die er nu niet. Bij terugkomst in het hostel was het gelukkig weer wat drukker. Er waren een hoop nieuwe mensen aangekomen en ’s avonds zit iedereen in de gemeenschappelijke ruimte gezellig te kletsen of een spelletje te doen. De volgende ochtend scheen eindelijk de zon! Ik ben samen met een meisje die ik in het hostel heb leren kennen naar het strand geweest. Het strand van Ao Nang is niet super mooi, er is amper zand maar voornamelijk schelpen wat ontzettend pijn aan je voeten doet. Het water was wel helder en warm en het uitzicht op de eilanden prachtig! Rond 12 uur werden de golven steeds hoger en nadat mijn handdoek voor de 2e keer door de zee overspoeld werd (het strand is heel ondiep waardoor je heel dicht bij het water ligt) was ik er klaar mee en zijn we terug naar het hostel gegaan. Hier heb ik heerlijk bij het zwembad gelegen, totdat (je raad het nooit…) wéér ging regenen en ditmaal zelfs onweren. Grrr… s’ avonds zijn we met een groepje lekker uit eten geweest, cocktails gedronken en ons vermaakt bij de pingpongtafel.

Vandaag was het eindelijk tijd om naar Koh Phi Phi te gaan! Koh Phi Phi bestaat uit 2 kleine eilanden waarvan het baaitje Maya Bay het bekendst is. Hier is namelijk de film The Beach (Met Leonardo Dicaprio) opgenomen. Ik ben samen met nog 2 mensen van mijn hostel met de veerboot gegaan, wel zo gezellig om samen te reizen. Na 1,5 uur varen kwamen we op Koh Phi Phi aan, hier zijn we ieder onze eigen weg gegaan omdat ik een resort had geboekt en hun een hostel. Waarschijnlijk spreken we nog wel op het eiland met elkaar af. Ik werd vanaf de pier per longtailboot opgehaald en naar het Viking Nature Resort gebracht. Mijn kamer was echt prachtig! Een bamboe boomhut òp het strand. Ik heb een klein balkon met hangmat vanaf waar ik precies boven het strand hang, echt heerlijk! 1 nadeel van het verblijven in een boomhut vlakbij de jungle: beestjes! Er hebben geloof ik al 5 gekko’s in mijn slaapkamer geprobeerd in te breken (aaargh!). Ik vind gekko’s niet zo eng maar ik slaap toch liever zonder :). Gelukkig nog geen spin gezien (even afkloppen) dus hopelijk blijft dat zo… het strand van het resort is prachtig met wit zand en helder water. Ik ben ook al naar Long Beach gelopen wat een groter strand is met ook heeel mooi licht zand en water.

Morgen ga ik het eiland verder verkennen, tot die tijd aub allemaal maar voor me duimen dat de enge beestjes weg blijven :).