Reisdagboek Thailand – Koh Phi Phi, Ao Nang, Bangkok en naar huis

Hoi allemaal,

Zoals ik in mijn vorige verslag vertelde ben ik donderdag aangekomen op het eiland Koh Phi Phi. Ik heb donderdagnacht voor het eerst in mijn boomhut in het Viking Nature Resort geslapen, alhoewel, van slapen is niet veel terecht gekomen :(. Het stormde die nacht behoorlijk, en doordat de gordijnen niet goed sloten/doorschijnend waren zag ik de boomtakken steeds waaien. Door de harde wind waren er veel golven die ik steeds hoorde klotsen haha. Maar dat was helaas niet het ergste, nadat ik -dacht dat ik- mijn slaapkamer hermetisch had afgesloten en zelfs de spleet onder de deur met een handdoek had gebarricadeerd én de klamboe tot op de milimeter had gesloten voelde ik toch steeds iets kriebelen… Na 2x besloot ik toch maar een lampje aan te doen: aaaargh een beest IN mijn klamboe 🙁 :(. Paniek natuurlijk maar lang leve het tijdschrift wat ik in bed nog had gelezen, hiermee heb ik dit ranzige beest even een pak op z’n donder gegeven. Zoals jullie begrijpen heb ik hierna niet veel meer geslapen want ik voelde constant beestjes (die er niet waren) kriebelen.

De volgende ochtend vroeg opgestaan (tja ik was toch al wakker…) en heerlijk op het strand ontbeten. Ik had om 11 uur met vrienden uit het hostel in Ao Nang bij de pier afgesproken. We hebben daar na lang afdingen een privé longtailboot met schipper voor 4 uurtjes gehuurd. We wilden graag naar Maya Bay (The Beach), helaas wilde de schipper hier door de hoge golven niet heen varen. Gelukkig heeft Koh Phi Phi nog genoeg minstens zo mooie stranden en zijn we alsnog gaan varen. Als eerste naar Monkey Beach waar zoals de naam al doet vermoeden aapjes lopen. Leuk om de aapjes op het strand te zien spelen. Daarna zijn we verder langs stranden gevaren en hebben we tussendoor gestopt om te zonnen en te snorkelen. We hebben heel veel visjes gezien! Na 4 uur varen werden we weer bij de pier afgezet en hebben we daar lekker gegeten. Hierna zijn we naar het Phi Phi Viewpoint gelopen, dit is een uitzichtpunt over het eiland op 186 meter boven zeeniveau. Een hele klim naar boven dus (lekker in die hitte) maar het uitzicht was echt geweldig! We waren er rond 18.00 uur een aangezien de zon hier rond 18.45 onder gaat hebben we gewacht om dit te kunnen zien. Daarna zijn we weer naar beneden gelopen en ben ik weer naar mijn resort gegaan. Na al her zwemmen en lopen van die dag was ik zo moe dat ik zo ongeveer in coma lag ;). Geen beestjes gezien of gehoord!

De volgende dag was het alweer tijd om terug naar Ao Nang te gaan. Omdat het zulk lekker weer was besloot ik de late veerboot pas terug te nemen en ’s ochtends nog heerlijk op het witte zand van Longbeach te liggen. ‘S middags om 15.30 uur de veerboot genomen en daar op het bovendek de hele reis nog heerlijk van het zonnetje kunnen genieten! Hierna ben ik weer naar hetzelfde fijne hostel gegaan als de dagen daarvoor.

Vandaag alweer vroeg opgestaan om vanuit Ao Nang naar Krabi Airport te reizen en vanaf daar naar Bangkok te vliegen. Aangekomen in Bangkok ben ik per shuttlebus naar het andere vliegveld gegaan, dir omdat mijn hotel hier vlak bij is (ik vlieg morgen naar Nederland vanaf dit vliegveld). Na de lange rit met de shuttlebus vervolgens weer een taxi genomen en eind van de middag in mijn hotel aangekomen. De laatste stop van mijn reis! Ik ben nog even met de trein naar Siam square geweest, hier zijn alle grote shopping malls. Nu inmiddels weer terug in het hotel en ingepakt en wel… (of beter gezegt, ingepropt en wel want in netjes inpakken heb ik inmiddels geen zin meer 😉 ). Morgen ga ik om 07.00 uur naar het vliegveld en rond 10.00 uur (lokale tijd, dus bij jullie zondagnacht) en vlieg ik weer via Dubai waarna ik om 20.00 in Amsterdam aan zal komen.

De vakantie zit er op! Veel gezien, veel gedaan en veel mensen ontmoet. Ik ga vast nog wel eens een keertje backpacken… 🙂