Bestemmingen Mexico Noord-Amerika

Tulum: het mooiste plekje van Mexico

Altijd al gedroomd van een bezoek aan tropische Mexicaanse stranden, taco’s, tequila en Maya cultuur? Veel toeristen blijven tijdens hun reis naar Mexico binnen de muren van hun luxe all inclusive resort. Zonde, want buiten de toeristische vakantieoorden zoals Cancun en Playa del Carmen is meer dan genoeg moois te ontdekken. Een aanrader is een bezoek aan de stad Tulum, een oude Maya-stad met het mooiste strand van Mexico, gelegen op het schiereiland Yucatan ten zuiden van Cancun en Playa del Carmen.

Hoe kom je er?

De makkelijkste, en duurste manier, is het boeken van een georganiseerde excursie. Afhankelijk van de inhoud van de excursie die je boekt betaal je voor een dagtrip al gauw €50,-. Je wordt dan wel bij je resort opgehaald en terug gebracht. Ben je wat avontuurlijker ingesteld dan kun je je trip makkelijk zelf regelen en hiermee een hoop Mexicaanse Peso’s besparen. Vanuit de toeristische steden vertrekken geregeld minibusjes naar Tulum. Wil je iets luxer reizen dan kun je ook een busreis bij de Mexicaanse vervoerder ADO regelen. Voor ongeveer €14,- heb je een retourtje in een luxe touringcar welke voorzien is van airco. Dat is nog steeds een stuk goedkoper dan een georganiseerde excursie en daarnaast ben je vrij om je eigen plan te trekken. Als je vroeg op het busstation bent kun je bij het loket een keuze maken uit de vele aankomst en vertrektijden en wordt er een stoel voor je gereserveerd, de reis duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur.

Wat kun je er doen?

Als je vroeg aan komt in Tulum kun je het beste starten met een bezoek aan de archeologische zone. De temperatuur is dan nog aangenaam en de volle touringcars met georganiseerde excursies zijn nog niet gearriveerd. Vanaf het ADO busstation in Tulum loop je in een kwartiertje naar de entree waar je voor een paar euro een entreekaart koopt. Uiteraard is het mogelijk om een gids te huren welke je meer informatie over de Maya cultuur kan geven.  De archeologische zone bevindt zich op een klif en staat vol met oude Maya tempels.  Vanaf de klif heb je een spectaculair uitzicht over de heldere zee welke je via een trap kunt bereiken voor een verfrissende duik.

Klaar met het cultuur snuiven? Dan is het tijd om naar het mooiste strand van Mexico te gaan! Verlaat de archeologische zone via de zuidkant en blijf ongeveer 20 minuten richting het zuiden lopen totdat je aan je linkerhand het bord “Playa Paraiso” ziet. Sla hier linksaf en vergeet niet om je zonnebril op te zetten want het zand is oogverblindend wit! En wat nu te doen? Een plekje scoren op één van de heerlijke ligbedden, of gewoon met je handdoek op het fijne zand. Een verfrissende duik nemen in het super heldere water (geloof me, die heb je na het lopen in de hitte tussen de tempels wel nodig), drinken uit een kokosnoot en genieten van het spectaculaire uitzicht!

Geef een reactie