Stedentrip: magisch Marrakech

Op slechts 3,5 uur vliegen vanaf Amsterdam waan je je in een compleet andere wereld: Marrakech.  Je kunt er rondslenteren in de Medina, dwalen door oude paleizen en je toekomst laten voorspellen. Door de ligging nabij het Atlasgebergte is er ook genoeg natuurschoon en hoef je je tijdens een stedentrip of vakantie naar Marrakech dus niet te vervelen.

Djemaa el Fna

  1. Djemaa el Fna

Dit plein ligt centraal in de Medina (oude stad). Wil je de omliggende souks bekijken dan ga je het beste vroeg op pad om de hitte van het middaguur te vermijden. Verdwalen tussen de smalle steegjes en winkeltjes die allemaal op elkaar lijken lijkt haast niet te voorkomen. Zorg dat je voldoende water bij je hebt en probeer een herkenningspunt te onthouden, afdingen in de souks is een must! Het bezoek aan Djemaa el Fna zelf is het leukst vlak voor zonsondergang, alle marktlui bouwen dan hun kraampjes op en de verhalenvertellers, goochelaars en acrobaten komen te voorschijn. Overal worden de heerlijkste Marrokaanse gerechten bereid en vanaf de vele restaurants en cafe’s met dakterras heb je een waanzinnig uitzicht over de stad en de zonsondergang.

jardin

Jardin

2. Jardin Majorelle

De Majorelle tuin is een botanische tuin, ontworpen door de Franse kunstenaar Jacques Majorelle. Vanaf 1980 is de tuin in bezit geweest van de fashion designer Yves Saint Laurent. De tuin is voorzien van vele schaduwrijke paden waar je rond kunt lopen en kunt genieten van de vele exotische planten en de opvallende kobaltblauwe accenten.

DSC04367 DSC04291 DSC04321

3. Marrokaanse paleizen

Om het sprookje van Duizend en één nacht compleet te maken mag een bezoek aan een aantal van de paleizen natuurlijk niet ontbreken. Aanraders zijn Bahia Palace, wat voorzien is van prachtige muurschilderingen en tegeltjes, en El Badi Palace wat voornamelijk nog een ruïne van het vroegere paleis is.

DSC04014

4. Atlasgebergte

Tijdens een bezoek aan Marrakech mag een trip naar het Atlasgebergte eigenlijk niet ontbreken. Het Atlasgebergte is het op één na hoogste gebergte in Afrika. Er zijn verschillende mogelijkheden voor excursies naar het Atlasgebergte. Zelf ben ik een dag naar de Ouzoud Watervallen geweest, deze 110 meter hoge watervallen zijn door een lange heuvelachtige wandeling te bereiken. Neem je zwemspullen mee want bij de lager gelegen watervallen kun je een verfrissende duik nemen!