Zo krijg je meer volgers op Instagram!

Ben jij ook al verslaafd aan Instagram? Niks leukers dan op een regenachtige zondagmiddag door de perfecte plaatjes van bekende Instagram accounts te scrollen :).

Nog niet bekend met Instagram? Instagram is kort samengevat een app waarmee je met een druk op de knop een foto, of een kort filmpje, vanaf je smartphone kunt delen met de rest van de wereld. Met meer dan 300 miljoen actieve gebruikers groeit Instagram nog dagelijks en door het gebruik van #hashtags en geotags zijn foto’s eenvoudig vindbaar.

Als je zelf actief bent op Instagram is het natuurlijk ook leuk om volgers te hebben die jouw foto’s actief liken en reacties achter laten. Daarnaast is Instagram een interessante tool om je eigen bedrijf/merk of bijvoorbeeld blog te promoten. Met de volgende tips heb je binnen no time een hoop Instagram fans!

1. Kies een thema

Om volgers aan je te binden kun je het beste één of twee thema’s voor je foto’s kiezen. Zo weten volgers welke foto’s ze van je kunnen verwachten en krijg je volgers die daadwerkelijk geïnteresseerd zijn in jouw foto’s. Voorbeelden van populaire thema’s: food, fashion, natuur, sport en reizen. Natuurlijk ben je vrij om thema’s te combineren.

2.Gebruik van filters

Instagram staat bekend om het gebruik van filters. Door een filter toe te voegen kun je jouw foto snel een andere look geven. Pas wel op, het gebruik van veel filters of kaders kan je profiel onrustig en rommelig laten ogen. Probeer daarom zoveel mogelijk één stijl aan te houden door steeds dezelfde filters te gebruiken, óf gebruik helemaal geen filters. Door middel van (gratis) apps zoals Snapseed of A color story kun je je foto optimaliseren zonder een hysterische filter toe te voegen. Door met instellingen zoals helderheid, contrast en verzadiging te spelen kun je je foto nét even wat mooier maken.

3. Post regelmatig en wees sociaal

Wil je veel volgers, dan zul je regelmatig moeten posten. Inactieve accounts zijn niet interessant waardoor je geen nieuwe volgers aan zult trekken en je huidige volgers je misschien wel gaan ontvolgen! Daarnaast helpt het enorm om actief te zijn door andere gebruikers te volgen en reacties te plaatsen. Zij zullen dan eerder geneigd zijn om jouw profiel te bekijken en je terug te volgen of jouw foto’s te liken. Geen tijd om sociaal te zijn? Apps en programma’s zoals Instagress helpen je bij het volgen/ontvolgen/liken en reageren op foto’s. Daarnaast is Crowdfire een handige app om meer inzicht in je volgers en ontvolgers te krijgen.

4.Gebruik hashtags, maar niet teveel!

Een handige mogelijkheid van Instagram is het gebruik van hashtags. Door hashtags in het bijschrift van je foto te plaatsen zorg je er voor dat andere gebruikers jouw foto kunnen vinden als ze op dezelfde hashtag zoeken. Zo worden jouw foto’s vindbaar voor een groot publiek dat geïnteresseerd is in de inhoud van jouw foto. Let wel op dat de hashtags die je gebruikt ook echt de inhoud of het thema van jouw foto beschrijven. Tip: plaats niet meer dan de toegestane 30 hashtags.

5.Volg grote accounts

Deze tip kwam ik onlangs tegen in een blog en hij werkt écht. Wil je heel snel een paar extra volgers, volg dan zelf een paar accounts met héél veel volgers. (Denk aan beroemdheden en mega grote reisaccounts) Er zijn bijna altijd wel mensen in hun volgerslijst aan het kijken, waardoor je door hun te volgen zelf heel snel weer een paar nieuwe volgers krijgt.

6.Volgers kopen…

Ja het bestaat echt, het kopen van Instagram volgers. Of het echt nuttig is betwijfel ik, de volgers die je koopt zullen namelijk nooit je foto’s liken of er op reageren. Wel is het een slimme truc om te doen alsof je veel volgers hebt, dit kan wel helpen om nieuwe volgers aan te trekken. Indien je volgers besluit te kopen let dan wel op; Instagram schoont één keer in de zoveel tijd inactieve accounts op. Dit betekent dat nepaccounts (dus ook jouw gekochte volgers) uiteindelijk een keer zullen worden verwijderd en je dan plotseling minder volgers zal hebben.

7.Gebruik Geotags

Zodra je een foto op Instagram plaatst krijg je de mogelijkheid om een locatie toe te voegen. Door je GPS aan te zetten en op locatie toevoegen te klikken kun je de locatie kiezen waar de foto is genomen. Vooral bij foto’s die je op reis hebt genomen is dit erg handig, je volgers kunnen direct zien waar de foto is genomen. Daarnaast kunnen gebruikers die op de Geotag  die jij hebt gebruikt zoeken jouw foto makkelijk vinden. Zo kom je snel in contact met mensen die zich op dezelfde locatie als jij bevinden.

8.Vul je profiel in

Door in je profiel een korte introductie over jezelf te zetten laat je andere gebruikers zien wie je bent en welk thema je foto’s hebben. Ook kun je in je profiel één hyperlink plaatsen zodat je volgers je website makkelijk kunnen vinden.

9. Instagram stories

Instagram stories is de nieuwste mogelijkheid van Instagram. Je kunt een “story” maken met foto’s en filmpjes die je kunt bewerken met tekst en tekeningen. Alle stories verdwijnen na 24 uur en blijven dus niet in je galerij staan. Zo kun je je volgers laten zien waar je mee bezig bent zonder dat je galerij “vervuild” raakt.

Inspiratie nodig voor jouw Instagram foto’s? Hieronder een paar van mijn favoriete accounts:

Head in the clouds, feet on the ground, heart on my sleeve ✨ #dreambiggobigger

A post shared by Brooke Saward (@worldwanderlust) on

Paris Je t'aime…✨🇫🇷❤️ @flightcentreau @shangrilaparis #openmyworld

A post shared by Emilie Ristevski (@helloemilie) on

#followmeto Marrakech with @natalyosmann and @INCinternationalConcepts. #FollowINC

A post shared by Murad Osmann (@muradosmann) on

Mijn eigen Instagram:

,,A whole new world" 💫

A post shared by Kimberley Griffioen 》Travel (@justgoglobal) on

 

Wat zijn jouw favoriete Instagram accounts?