10x Bezienswaardigheden voor een stedentrip in Barcelona

Sagrada familia

Lekkere tapas, zon, zee, strand én een bruisend centrum. Welkom in Barcelona! In deze fijne stad kun je je zeker een aantal dagen vermaken. Vanaf Amsterdam vlieg je er in slechts twee uurtjes naartoe maar je kunt Barcelona ook prima bezoeken tijdens een dagtrip vanuit de omgeving. Benieuwd naar wat je er allemaal kunt doen? Hieronder heb ik mijn tips met 10 van de leukste bezienswaardigheden op een rijtje gezet!

1. Park Guell

Mijn favoriete plek in Barcelona! Park Guell is aangelegd door Gaudí en dát is te zien. Naast mooi aangelegde tuinen vind je er bijzondere kunstwerken van mozaik en prachtige zuilen. Voor wie meer wil weten over Gaudí is er het Gaudí museum én niet te vergeten: vanuit het park heb je een prachtig uitzicht over Barcelona! Een entreeticket kost €7,50 en is te koop via de website van Park Guell waar je ook handige bezoekersinformatie kunt vinden.

Park Guell
Park Guell

2. Sagrada Familia

In 1882 startte de bouw van deze bijzondere kerk die momenteel nog steeds in de steigers staat. De kerk is wederom een bijzonder project uit de hand van Gaudí en zou rond 2026 klaar moeten zijn. Waarom het zo lang duurt? De kerk is volledig afhankelijk van donaties. Ben je van plan de kerk te bezoeken? Zorg dan dat je er vroeg bij bent, de Sagrada Familia is namelijk de populairste attractie van Barcelona.

Sagrada familia

Benieuwd naar hoe het er straks uit komt te zien? Bekijk dan onderstaand filmpje.

3. La Boqueria Markthal

Vind jij het, net als ik, ook altijd leuk om buitenlandse markten te  bezoeken? Dan mag je La Boqueria zeker niet missen. Je bereikt de markthal via één van de vele ingangen waarvan één direct aan de Ramblas grenst. Je kunt hier onder andere terecht voor groente, fruit, specerijen, vlees en vis maar het is natuurlijk ook leuk om gewoon even rond te slenteren.

4. Tapas eten

Trek gekregen na al dat winkelen? Dan is het tijd voor tapas! Tapas zijn kleine Spaanse gerechten (zowel warm als koud) die je met elkaar kunt delen. Uiteraard voorzien van een lekker drankje. En geen zorgen, op elke hoek van de straat kun je wel een tapasbar vinden.

Tip: de lekkerste tapas vind je meestal waar de locals eten :).
Booking.com

5. Winkelen op Las Ramblas

De Ramblas is een 1200 meter lange winkelstraat in het centrum van Barcelona. Naast een groot aanbod van winkels kijk je hier ook je ogen uit naar levende standbeelden, straatartiesten en goochelaars. Hier kun je je dus zeker wel even vermaken! Let wel op: de Ramblas is een populaire straat waar veel toeristen komen.. Waar veel toeristen komen, zijn helaas ook zakkenrollers. Pas hier dus (extra) goed op je spullen.

straatartiest

6. Camp Nou

Camp Nou is niet alleen de thuisbasis van de voetbalclub F.C. Barcelona maar ook één van de grootste voetbalstadions ter wereld. Of je nu een F.C. Barcelona fan bent of niet, een bezoek aan dit bijzondere stadion is zeker de moeite waard. Een kaartje kun je vooraf via de website van Camp Nou bestellen en geeft niet alleen toegang tot het stadion maar ook tot het museum.

Camp Nou

7. Font Màgica

Deze “magische” fonteinen doen hun naam absoluut eer aan. De fonteinen bevinden zich aan de voet van de heuvel Montjuïc vanwaar je een prachtig uitzicht over Barcelona hebt. Op verschillende avonden in de week wordt er een spectaculaire geluid-, licht- en watershow gegeven. De toegang tot de fonteinen is gratis. Bekijk de tijden en bereikbaarheidsinformatie hier.

Font Magica Barcelona

8. Casa Milà

Casa Milà (ook wel La Pedrera genoemd) is één van de bekendste bouwwerken van Gaudí. Het appartementencomplex heeft een bijzonder opvallende buitenkant en vanaf het dakterras heb je een fantastisch uitzicht over Barcelona. Het complex is dagelijks geopend en een ticket koop je het beste vooraf.

Casa mila

9. Het klooster van Montserrat

Even de drukte en hectiek van Barcelona ontvluchten? Dan is Montserrat het perfecte uitstapje. De omgeving van dit klooster dat op de gelijknamige berg ligt is rustig en heeft mooie uitzichten. Naast een bezoek aan het klooster zelf kun je er ook een museum vinden, wandelen op één van de vele wandelpaden of een ritje met de Sant Joan kabelbaan maken.

Montserrat

10. De stranden van Barcelona

Ben je na al het sightseeing toe aan verkoeling? Dan kun je terecht op één van de vele stranden. Het populairste strand is Platja de la Barceloneta. Dit strand is goed bereikbaar per metro (halte Barceloneta). Naast lekker zwemmen en zonnen kun je hier prima terecht voor een hapje & drankje. Sportievelingen kunnen zich uitleven op de volleybalvelden en bij de tafeltennistafels.


Leestips: 

Athene in 48 uur
Praag in 48 uur
8x Bezienswaardigheden in Parijs die je niet mag missen
Tips voor een stedentrip naar Sevilla Tips voor een stedentrip naar Porto, Portugal


8 gedachten over “10x Bezienswaardigheden voor een stedentrip in Barcelona

    1. Wat leuk dat je teruggaat Denise! Ik heb ook in Spanje gewoond en het is voor mij alweer jaren geleden dat ik in Barcelona was, wil ook graag weer terug!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.