5 momenten waarop ik liever geen solo reiziger had willen zijn

solo reizen header 2400 x 1600

1. Als mensen vragen waarom je aan het solo reizen bent

Prima als mensen op reis aan mij vragen waarom ik solo reis. Dat leg ik graag uit want ik kan het iedereen aanraden. Minder leuk zijn de mensen (lees: mannen) die vragen waar mijn man is en zich hardop afvragen hoe het kan dat ik nog niet getrouwd ben. In veel culturen wordt al veel jonger getrouwd en daardoor trekken mannen al snel de conclusie dat ik wel zoekende moet zijn en dat ik vast interesse in ze heb. Ehm nee. Als ik wil daten ga ik wel op Tinder, niet op reis ;-).

Tip om ongewenste aandacht te voorkomen: draag een trouwring!

solo reis

2. Als je een keer niet op straat wilt eten

Als ik solo aan het reizen ben eet ik vaak op straat. Het is makkelijk, lekker en vaak goedkoop. Daarnaast ben ik alleen sneller uitgegeten en vind ik het daarom meestal niet nodig om in een restaurant te gaan zitten. De keren dat ik wel alleen naar een restaurant ging en er zoekend werd gekeken en gevraagd “table for, one?” waren vooral in het begin ongemakkelijk. Inmiddels ben ik er aan gewend en stoor ik me er niet meer aan. Gelukkig zijn er ook steeds meer landen, en dus ook restaurants, waar alleen uit eten gaan normaal is.

Thailand
Voor het eerst alleen backpacken in Thailand

3. Als je de weg kwijt bent

Ik ben gelukkig nooit écht de weg kwijt geweest maar in een vreemd land is het soms toch even zoeken. Die keer dat ik in Thailand het laatste bootje terug naar mijn resort mistte, en alleen terug moest lopen in het donker was toch niet zo heel leuk!

Selfie statief
Alleen op reis in Griekenland

4. Als je teveel moet betalen

Hoewel solo reizen de laatste jaren enorm in opmars is en er in veel landen een groot aanbod aan hostels is wil je voor de afwisseling, luxe of privacy misschien wel eens in een hotel slapen. Helaas spelen de meeste hotels nog niet echt in op soloreizigers. Bij veel hotels betaal je namelijk per kamer en niet per persoon. Aangezien veel hotels geen eenpersoonskamers hebben betaal je dus vaak net zoveel in je eentje als dat je voor twee personen zou doen. Beetje jammer maar het voordeel is wel dat je in een tweepersoonskamer heerlijk de ruimte hebt :-).

solo reizen
Alleen op reis in Zuid Afrika en daarna Abu Dhabi

5. Als je een foto van jezelf wilt

Als je solo op reis gaat wil je bij terugkomst natuurlijk wel aan al je vrienden en familie laten zien waar je geweest bent. Wel zo leuk als je zelf dan ook op de foto’s staat maar solo is dat toch vaak wat lastiger. Natuurlijk kun je andere reizigers vragen een foto voor je te maken maar mijn ervaring is dat deze meestal niet worden zoals je in gedachten had. Hoewel in het begin wat onwennig, zijn er tegenwoordig genoeg opties om mooie selfies te maken. Denk bijvoorbeeld aan de timerfunctie op de telefoon, selfiesticks of een statief.Booking.com


Leestips


Deze blog bevat affiliatelinks. Just Go Global ontvangt een kleine vergoeding over artikelen die via deze links worden gekocht.


7 gedachten over “5 momenten waarop ik liever geen solo reiziger had willen zijn

  1. Super leuk artikel! En die eerste is zó herkenbaar! Als reisleider werkte ik ook wel eens in Turkije of Egypte. Ik had altijd een ring om en wanneer een man ernaar vroeg zei ik dat ik getrouwd was. Dat hielp al heel veel en lieten ze me vaak ook met rust 🙂

  2. Ik ben nog nooit alleen op reis geweest, maar wil het wel eens proberen. Dit zijn wel dingen die mij een beetje tegenhouden, maar het kriebelt wel. Blijft lastig en eng!

    1. Ondanks de minder leuke dingen zou ik alleen reizen wel echt aanraden hoor! 🙂 Het is spannend maar wel echt leuk en je leert super snel mensen kennen!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.