5 Redenen om solo te reizen

solo reizen

Heb je geen partner of vriendengroep om mee op reis te gaan, of zijn ze gewoon niet geïnteresseerd in de bestemmingen die jij voor ogen hebt? Overweeg dan eens om solo te reizen. Natuurlijk zijn er vele reisorganisaties die groeps- en singlereizen aanbieden, maar als achter een gids aansjokken je niet trekt dan is alleen op reis gaan misschien een betere oplossing! Vergeet de vooroordelen dat solo reizen gevaarlijk is en dat je je eenzaam zult voelen. Als je je goed voorbereid en je gezond verstand gebruikt zal je zien dat je straks een onvergetelijke ervaring op doet!


solo reizen
  1. Je kunt zelf je bestemming uitkiezen. Geen overleg of discussie met je toekomstige reispartner, maar gewoon een reis boeken naar die ene bestemming waar je al zo lang naar uit kijkt!
  2. Als je alleen reist doe je snel nieuwe contacten op. Je zal merken dat je snel aanspraak van vreemden krijgt en zelf ook sneller op mensen af stapt. Alleen op reis betekent niet eenzaam op reis: je zal zien dat je na je reis vrienden over de hele wereld hebt gemaakt!
  3. Zin om een hele dag te shoppen? Of om juist een hele dag tempels te bezoeken? Je hoeft met niemand rekening te houden en deelt je eigen dagen in. Het ultieme gevoel van vrijheid!
  4. Elke dag eten waar jij zin in hebt en achteraf geen gedoe over wie de rekening betaald. Zie je er tegen op om eenzaam aan tafel te zitten? Neem van te voren een boek mee zodat je wat te lezen hebt, of gebruik de tijd aan tafel om de activiteiten de volgende dag vast te plannen.solo reizen
  5. Alleen reizen betekent dat je soms uit je comfort zone moet komen en zelfstandig en assertief moet zijn. Tijdens je reis alleen zal je ongetwijfeld een hoop over jezelf leren.

Leestips: 

4 gedachten over “5 Redenen om solo te reizen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.