5 Handige reishacks

Reishacks

Heb je binnenkort weer een reis op de planning staan? Met reishacks maak je jouw volgende reis een stuk makkelijker. Deze 5 super handige reishacks kende je vast nog niet!

1. Google Maps

Nooit meer verdwalen in een vreemde stad? De Google Maps app op je smartphone is een echte lifesaver! En nee, het gebruik van Google Maps hoeft niet enorm veel data te kosten en er is zelfs een manier om het offline te gebruiken. Ga in de app naar de locatie waar je gaat reizen. Kies voor “Meer informatie” en vervolgens voor “downloaden”. Vervolgens kun je op de kaart het juiste gebied selecteren. Klik op “downloaden”. Zodra download is voltooid kun je het geselecteerde gebied op de kaart gebruiken zonder dat het data kost. Super handig om te navigeren als je even de weg niet weet!

2. Wisselkoers

Heb je eindelijk een leuk souvenir gevonden, nét je afding-strategie bedacht en dan moet je éérst nog uitrekenen hoeveel 4.000 Thaise Baht eigenlijk in euro’s waard is. Zo irritant! De XE Currency App is echt een uitkomst. De gratis app (Klik hier voor Apple en hier voor Android) kan meer dan 180 valuta’s omrekenen. Heb je geen wifi? Geen probleem, de app gebruikt dan de wisselkoers van de laatste keer dat je wel online was.

3. Paspoort kwijt

Het is mij gelukkig nog nooit overkomen maar voor de zekerheid zorg ik dat ik altijd een digitale foto en/óf kopie van mijn paspoort bij me heb. Maak bijvoorbeeld een foto met je camera of smartphone en mail deze naar jezelf. Mocht je paspoort onverhoopt kwijt raken of gestolen worden dan heb je in ieder geval íets.

4. Stopcontacten

Reishack stopcontactKen je dat, als je in je hotelkamer zit en jij en je reisgenoot willen beide jullie fotocamera en smartphone opladen en er zijn te weinig stopcontacten? Of ben je je wereldstekker vergeten? Heel onhandig maar er is een uitkomst! Bijna alle hotelkamers zijn tegenwoordig voorzien van een moderne televisie met één of meerdere usbpoorten. Als je een usbkabel voor je telefoon of camera hebt kun je deze in de usbpoort van de tv steken. Tv aan en opladen maar!

5. Koffer kwijt

Is jouw koffer al eens kwijt geraakt op reis? Mijne helaas wel! En ik ben niet de enige: jaarlijks zijn er miljoenen koffers die hun eindbestemming niet bereiken. Een deel komt met enige vertraging gelukkig wel weer terecht. Wil je dat proces versnellen? Maak dan voordat je op reis gaat een foto van de buiten en binnenkant van je koffer. Zo heb je een duidelijke omschrijving indien jouw koffer onverhoopt toch kwijt raakt. Zorg daarnaast dat er ook altijd een kofferlabel met je contactgegevens aan je koffer hangt.

 


Leestips:

7 inpaktips voor je koffer of backpack
De leukste gadgets voor op reis


 

8 gedachten over “5 Handige reishacks

  1. die laatste tip van je bagage wist ik nog niet! Ik gebruik ipv google maps ook wel Here we go! Deze zegt ook wanneer je te snel rijdt! En je kan deze zowel online als offline gebruiken, voor met de auto, te voet, fiets of openbaar vervoer! Handig bij het citytrippen!

    1. Jaa mijn koffer was één keer kwijt en één keer vertraagd: ik moest beide keren zoveel mogelijk details opgeven en dan biedt een foto wel een uitkomst! Oh die Here we go app ga ik eens downloaden, klinkt heel handig!

  2. Die tip van de bagage is best praktisch. Het is wel al eens gebeuren dat onze koffer niet aankwam in de airport. Altijd lastig om de koffer te beschrijven, dus zeker een leuk ideetje 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.