Côte d’Azur: 7x tips voor leuke steden om te bezoeken

Côte d’Azur: 7x tips voor leuke steden om te bezoeken

De Côte d’Azur is één van de mooiste regio’s in Frankrijk en een populaire bestemming voor een zonvakantie. Niet voor niets liggen de havens hier vol met luxejachten van “the rich and famous”. De Côte d’Azur (vertaald: azuurkust -vanwege het prachtige blauwe water) ligt tussen de Alpen en de Middellandse zee en strekt zich uit van het gebied tussen Cassis en Saint Tropez tot aan de Frans-Italiaanse grens. Daartussenin vind je een grote verscheidenheid aan plaatsen: van het bruisende Nice, het luxueuze Monaco tot romantische dorpjes zoals Èze en Antibes. In deze blog lees je wat de leukste steden zijn om te bezoeken tijdens een vakantie aan de Côte d’Azur.

Lees meer “Côte d’Azur: 7x tips voor leuke steden om te bezoeken”

Fietsen in Nice: de leukste manier om Nice te ontdekken!

Fietsen in Nice: de leukste manier om Nice te ontdekken!

Een fietstour in Nice is een van de leukste manieren om de stad te ontdekken. Op de fiets kom je verder dan te voet en kun je veel meer van de stad zien. Als je je fietstour op de eerste dag van je vakantie plant dan krijg je meteen een goede indruk van de stad en ben je snel wegwijs. Tijdens mijn vakantie in Nice deed ik een fietstour langs de highlights van de stad. Een aanrader als je Nice in een korte tijd op een leuke manier wilt ontdekken.

Lees meer “Fietsen in Nice: de leukste manier om Nice te ontdekken!”

Colmar: Bezienswaardigheden en tips

Colmar: Bezienswaardigheden en tips

Niet ver van de Duitse grens vind je het Franse stadje Colmar. Zowel de invloeden vanuit Duitsland als Frankrijk zijn hier goed zichtbaar. Zo kun je hier op bijna elke straathoek heerlijke Duitse flammkuchen eten maar staan meer Franse items, zoals foie gras en wijnen uit de Elzas regio, ook op de menukaart. Lekker eten en drinken doe je hier dus gegarandeerd!

Lees meer “Colmar: Bezienswaardigheden en tips”

Interrailen door Europa: tips voor de pas en route

Interrailen door Europa: tips voor de pas en route

Plannen om een rondreis door Europa te gaan maken? Dan is het zeker de moeite waard om naar de mogelijkheden van Interrail, oftewel treinreizen door Europa, te kijken. Treinreizen stond al jaren op mijn bucketlist maar tot dusver kwam het er maar niet van. Deze zomer besloot ik dat het nu écht een keer tijd was om te gaan Interrailen. In een maand tijd bezocht ik 7 landen en zag ontelbaar veel mooie plekken. Nieuwsgierig geworden? Hieronder leg ik uit wat Interrail is, hoe je je route kunt plannen, welke route ik heb gedaan en tot slot deel ik mijn tips!

Lees meer “Interrailen door Europa: tips voor de pas en route”