La Maddalena eilanden op Sardinië bezoeken

La Maddalena eilanden op Sardinië bezoeken

De La Maddalena archipel is misschien wel de meest tropische bestemming binnen Italië. De eilanden liggen voor de kust van Sardinië, in het azuurblauwe water van de Tyrreense zee. De archipel bestaat uit zeven grotere eilanden en zo’n vijfenvijftig kleinere eilanden en wordt ook wel de “Caraïben” en de “Malediven” van Europa genoemd. En dat is niet voor niets. Met meer dan 180 kilometer aan kustlijn, verborgen baaien met wit zand en helderblauw water is het een paradijs voor strand- en zonaanbidders. In deze blog lees je alles over het bezoeken van de La Maddalena eilanden!

Lees meer “La Maddalena eilanden op Sardinië bezoeken”

Sardinië: tips & ervaringen voor het huren van een auto

Sardinië: tips & ervaringen voor het huren van een auto

Sardinië is misschien wel één van de mooiste Europese bestemmingen voor een rondreis per auto. Het klimaat is er aangenaam, er zijn veel mooie en oude steden en onderweg kom je langs prachtige natuurgebieden en verborgen baaien met helderblauw water. Het Italiaanse eiland is zo groot dat je zeker een huurauto nodig hebt om je snel en efficiënt te kunnen verplaatsen. Het fijne van een huurauto is dat je zelf je route kunt uitstippelen en in je eigen tempo het eiland kunt verkennen. Om het hele eiland te zien heb je zeker drie weken nodig, maar gelukkig kun je ook tijdens een kortere rondreis een goede indruk van Sardinië opdoen. Afgelopen september maakte ik er een 12-daagse rondreis. In deze blog deel ik mijn ervaringen en tips voor het huren van een auto op Sardinië.

Lees meer “Sardinië: tips & ervaringen voor het huren van een auto”

6x De mooiste stranden van Sardinië, Italië

6x De mooiste stranden van Sardinië, Italië

Een kustlijn van bijna 2.000 kilometer, heerlijk eten en drinken, vriendelijke inwoners en maar 2,5 uur vliegen vanaf Schiphol maken Sardinië de ideale bestemming voor een heerlijke strandvakantie binnen Europa. Het eiland leent zich uitstekend voor een individuele rondreis per auto, waardoor je alle vrijheid hebt om te gaan en staan waar je wilt. Tijdens mijn 12-daagse rondreis ging ik op zoek naar de mooiste stranden van Sardinië. Hieronder lees je welke stranden mijn favoriet zijn en vind je praktische informatie om deze stranden zelf te bezoeken.  

Lees meer “6x De mooiste stranden van Sardinië, Italië”

Pompeii en de Vesuvius vulkaan in één dag

Pompeii en de Vesuvius vulkaan in één dag

Als je in de Italiaanse Campania regio bent is het absoluut de moeite waard om de historische stad Pompeii en de Vesuvius vulkaan te bezoeken. De beroemde Vesuvius vulkaan kwam in het jaar 79 tot uitbarsting en verwoestte niet alleen Pompeii maar ook andere steden zoals Oplontis en Herculaneum. Zowel in Pompeii als in Herculaneum zijn opgravingen gedaan welke tot op heden nog zeer goed bewaard zijn gebleven. Tijdens mijn bezoek aan Napels  wilde ik beide plekken erg graag bezoeken. Vanwege mijn beperkte tijd in Napels koos ik ervoor om dit in een gecombineerde, zelf georganiseerde, dagtrip te doen.  Hieronder lees je hoe ik dat deed!

Lees meer