Panama-stad bezienswaardigheden: 7 leukste plekken en activiteiten

Panama-stad bezienswaardigheden: 7 leukste plekken en activiteiten

Benieuwd naar de leukste activiteiten en bezienswaardigheden in Panama-stad? Net als veel andere reizigers naar Centraal- en Zuid-Amerika had ik een overstap in Panama-stad. Mijn eindbestemming was Colombia, maar tegen een tweedaags bezoek aan Panama-stad zeg ik natuurlijk geen nee.

Twee dagen is te kort om echt álles te zien, maar lang genoeg om een goede indruk van deze bijzondere metropool te krijgen. Zo ontdekte ik de oude stad Casco Viejo, bezocht ik het beroemde Panama-kanaal en maakte ik een dagtrip naar de jungle waar ik heel veel wildlife spotte. Een afwisselende bestemming dus, waar je in korte tijd ontzettend veel kunt zien en doen.

Lees meer “Panama-stad bezienswaardigheden: 7 leukste plekken en activiteiten”

Overstappen op JFK Airport én New York City in: uitleg en tips

Overstappen op JFK Airport én New York City in: uitleg en tips

Overstappen in New York én tijdens je overstaptijd New York City bezoeken. Kan dat? Toen ik een retourticket naar Colombia zocht, zag ik dat er veel mogelijkheden voor vluchten met een overstap waren. Zo stuitte ik op een vlucht met op de terugweg een overstap van zo’n 12 uur op JFK Airport in New York. Zou het lukken om binnen deze tijd de luchthaven te verlaten én weer op tijd terug te zijn?

Lees meer “Overstappen op JFK Airport én New York City in: uitleg en tips”

Hoe vraag je een ESTA aan?

Hoe  vraag je een ESTA aan?

Heb je plannen om op reis te gaan naar de Verenigde Staten? Dan heb je ongetwijfeld een hele mooie reis in het vooruitzicht! Zelf bezocht ik in 2012 het westen van de Verenigde Staten. Een bijzondere en veelzijdige roadtrip waarin ik vele highlights zoals San Francisco, Monument Valley, Las Vegas en Los Angeles bezocht. Je leest er meer over in mijn blogs over de Verenigde Staten.

Lees meer “Hoe vraag je een ESTA aan?”

5 redenen voor een reis naar Mexico

5 redenen voor een reis naar Mexico

Mexico. Een heerlijke tropische bestemming. De vliegreis van 11 uur is niet bepaald kort maar dan ben je wel écht in het paradijs beland. Denk aan luxe resorts gelegen aan een blauwe zee met witte stranden. Met een interessante geschiedenis en een bruisende hoofdstad heeft Mexico ook de meer avontuurlijke reiziger veel te bieden. En had ik het heerlijke eten en drinken al genoemd? Lees meer