Reisdagboek | Bryce Canyon & Monument Valley

monument-valley

Vanuit het drukke Las Vegas reden we door naar Bryce Canyon. Inmiddels zijn we al aardig wat dagen onderweg en de tijd vliegt voorbij. San Francisco lijkt al een eeuwigheid geleden en we kijken uit naar de rest van de reis. 

Bryce Canyon

Onze route naar Bryce Canyon liep via Zion National Park. We hebben hier een korte stop gemaakt maar achteraf gezien hadden we hier best langer willen blijven. Doordat we vrij laat in de ochtend waren vertrokken en er een uur tijdsverschil was kwamen we pas laat bij ons hotel aan. Eenmaal ingecheckt en gegeten hebben we snel de laatste shuttlebus naar het nationaal park gehaald.  Omdat het de laatste shuttlebus was mochten we helaas niet meer uitgebreid door het park lopen. Gelukkig konden we bij het uitzichtpunt Bryce View toch even kort naar uit de bus stappen om foto’s te maken. Leuk om toch even een glimp van het park op te kunnen vangen. Op de terugweg zagen we zelfs nog wat hertjes lopen!

zion-rondreis-verenigde-staten zion-rondreis zion (1)

De volgende ochtend ging onze wekker al om 6 uur. We wilden toch nog even terug om Bryce Canyon beter te bekijken. Met de auto zijn we naar Sunrise View gereden. Het uitzicht met de opkomende zon was heel erg mooi. Ook hebben we weer herten en ontelbaar veel woestijnratjes en eekhoorns gezien. Hierna gauw een ontbijtje gehaald, getankt en op weg naar de volgende bestemming: Monument Valley.

bryce-canyon-uitzicht (2) bryce-canyon-uitzicht (1) bryce-canyon

Vanaf Bryce Canyon naar Monument Valley was een lange en redelijk saaie rit. Eenmaal aangekomen bij Lake Powell kregen we eindelijk weer een mooi uitzicht dus besloten we hier een korte stop te doen. Daarna zijn we in één keer doorgereden naar Kayenta waar ons hotel stond. Omdat we redelijk vroeg waren konden we nog niet inchecken. We besloten het hotel voorlopig te laten voor wat het is en direct naar Monument Valley zelf te gaan.

Monument Valley

Bij Monument Valley aangekomen gingen we op zoek naar de mogelijkheid om een jeeptour te doen. Al gauw hadden we deze gevonden en besloten we de tour van 2.5 uur te doen. Na een tijdje gewacht te hebben kwam onze gids Nelson ons halen. We hadden ons aangemeld voor een groepstour maar aangezien wij de enige 2 waren kregen we een privetour!

monument-valley-jeeptour

Jeeptour door Monument Valley

De rit was ongelofelijk hobbelig, stoffig en we werden letterlijk gezandstraald. Maar wat was het gaaf! Bijzonder om in het platte landschap de grote rotsformaties te zien. Nelson wist ons veel te vertellen, de namen van de rotsen, waar ze op leken (bijvoorbeeld op een olifant, een hand of een gezicht) en verhalen die zijn opa hem vroeger vertelde. Onderweg werd er regelmatig gestopt zodat we uit konden stappen en foto’s maken. Halverwege de tocht kwamen we in een soort grot aan. Nelson had zijn trommel meegenomen en wij moesten met onze ogen dicht gaan liggen.

monument-valley

Navajo

Hij heeft een soort beschermingslied voor ons gezongen wat er voor zal zorgen dat we een veilige reis zullen hebben. Ook heeft hij ons over het geloof van de Navajo verteld. Zij geloven dat de adelaar hun beschermt en altijd over hun waakt. Dit is dan ook de reden dat ze hier veertjes van dragen. Hierna zijn we verder gegaan met de tocht en nadat ik nog een kilo zand in mijn schoenen heb gelopen (ik moet voortaan gewoon luisteren als iemand zegt doe je schoenen uit) kwamen we oranje van het zand terug bij het visitor center. Terug bij het hotel hebben we een heerlijke duik in het zwembad genomen en al het oranje zand van ons afgespoeld!

monument-valley-ik monument-valley-landschap monument-valley-jeeptour


Leestips:

Death Valley
Yosemite
Rondreis route westen Verenigde Staten

3 gedachten over “Reisdagboek | Bryce Canyon & Monument Valley

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.