Digital Nomad Renée over haar gecancelde reis naar Israël

digital-nomad-renee-israel

De reisbranche wordt hard geraakt door de coronacrisis. Grenzen zijn gesloten, vliegtuigen staan aan de grond en accommodaties blijven leeg. Reizigers zien geboekte vakanties aan hun neus voorbij gaan en moeten hun plannen herzien. In dit interview vertelt digital nomad Renée van der Hoff over haar gecancelde reis naar Israël. 


Hi Renée! Kun je iets meer vertellen over je achtergrond?

‘Ik ben Renée, kom uit Tilburg, maar werk locatieonafhankelijk. Daarnaast ben ik blogger op www.meetmeatthebeach.nl.’

Wat betekent reizen voor jou?

‘Reizen hoort voor mij bij het dagelijkse leven. Ik ben sinds 2018 digital nomad en kan mijn werk dus overal ter wereld uitvoeren, dat was ooit ook een bewuste keuze. Ik werk voor de reisbranche en ben zelf dus ook altijd op pad.’

Op welke reis was je of welke reisplannen had je toen het coronavirus een pandemie werd?

Ik ga iedere jaar naar Israël omdat ik er familie heb wonen. Net na Pasen zakken de prijzen van vliegtickets naar dit land enorm en daarom had ik besloten om in april mijn familie op te gaan zoeken.’

Kameel in Israël

‘Net na Pasen zakken de prijzen van vliegtickets naar dit land enorm en daarom had ik besloten om in april mijn familie op te gaan zoeken’

En toen brak het coronavirus uit… Wat waren de gevolgen voor jou?

‘Toen de pandemie uitbrak dacht ik niet meteen aan mijn reis en kon ik ook totaal niet inschatten dat het coronavirus zo’n impact zou gaan hebben op de hele wereld. Pas na een paar weken werd me duidelijk dat het leven er toch voor een tijdje anders uit zou gaan zien. Ineens dacht ik ‘En Israël dan?’. Mijn vliegticket was zo goedkoop dat ik het gewoon heb laten gaan en aan het eind van het jaar gewoon weer opnieuw ga kijken.’

Ineens dacht ik ‘En Israël dan?’.’

Hoe ga je hier mee om?

‘Tsja, het is vervelend. Maar ik kan er zo weinig aan doen. Ik weet dat er nog steeds vliegtuigen de lucht in gaan, maar de kans is klein dat ik Israël binnen wordt gelaten denk ik. Het is gelukkig geen grote, dure reis waar ik een heel jaar voor heb moeten sparen en juist omdat ik zoveel vrijheid heb kan ik altijd nog op een later moment gaan.’

Welke tips zou je geven aan anderen die nu niet kunnen reizen?

‘Ik denk dat gezondheid momenteel het allerbelangrijkste is. En dan heb ik het niet alleen over die van jou, maar ook die van de ander. Reizen kan altijd nog, alleen nu even niet. En balen dat een reis niet doorgaat mag ook zeker hoor. Dat heb ik ook wel even gedaan.’

Israël

Reizen kan altijd nog, alleen nu even niet.’

Heb je nog andere reizen op de planning staan?

‘Eigenlijk ben ik niet zo’n planner en die vrijheid heb ik dan ook. Ik hoopte toch ook dit jaar weer een grote reis te maken, maar was sowieso niet van plan om dat eerder dan november te doen. In mijn geval kan het best zijn dat ik een paar maanden spaar en dan spontaan een vliegticket boek naar Viëtnam bijvoorbeeld.’

Hoe ziet de reiswereld er ná de coronacrisis volgens jou uit?

‘Hele ingewikkelde vraag. Ik hoop zo graag dat onze economie er anders uit gaat zien, maar ik betwijfel het. We zijn toch gewoontedieren en dus denk ik dat er weinig gaat veranderen. Ik denk trouwens wel dat het misschien nog een jaar kan duren voordat alles weer terug is naar af en we weer de hele wereld over mogen vliegen.’

‘Ik hoop zo graag dat onze economie er anders uit gaat zien, maar ik betwijfel het. We zijn toch gewoontedieren en dus denk ik dat er weinig gaat veranderen.’

Verwacht je in de toekomst door het coronavirus anders te gaan reizen?

‘Ik heb ooit een tijd in een camper gewoond en dat was echt geweldig! Doelstelling is ook om dat over een tijdje weer te doen en me dan niet te laten beperken tot grenzen. Hoe gaaf zou het zijn om per camper bijvoorbeeld helemaal naar Kazakhstan te rijden? Pas ik me dan aan vanwege het coronavirus? Ik denk het niet.’


Wil je op de hoogte blijven van Renée haar reizen? Volg haar dan op Facebook of Instagram.


Lees ook: Petra en Peter verhuren appartementen in locked-down Spanje

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.