Een goedkoop hotel: zo doe je dat in 5 stappen!

Goedkoop hotel

Helaas is reizen geen goedkope hobby dus probeer ik mijn hotels altijd zo goedkoop mogelijk te boeken. Met onderstaande stappen vind jij ook een goedkoop hotel!

Stap 1: Boek eerst je vliegticket

Boek eerst je vliegticket en stel het boeken van je hotelkamer zo lang mogelijk uit zodat je straks een goedkope last-minute deal kunt boeken. Wellicht ben je bang dat je straks helemaal geen geschikt hotel kunt vinden omdat alles is volgeboekt maar in stap 2 vertel ik je hoe je jezelf kunt verzekeren van een goedkoop hotel dat aan jouw wensen voldoet!

Stap 2: Boek je “reserve” hotel

Reserve hotel? Yep! Omdat je het boeken van je definitieve hotelkamer zo lang mogelijk uit wilt stellen maar je niet druk wilt maken of je tegen die tijd nog wel een hotelkamer kunt vinden boek je alvast een “reserve hotel“. Op Booking.com kun je een hotel zoeken en selecteren op “gratis annuleren“.

goedkoop hotel

Over het algemeen zijn kamer die je gratis kun annuleren iets duurder dan kamers waarbij dit niet kan. Toch vind ik het een fijne optie omdat ik mezelf zo kan verzekeren van een prima hotelkamer maar “stiekem” toch nog kan kijken of er betere deals voorbij komen. Let bij het boeken wel altijd op de voorwaarden waarin staat tot wanneer je gratis kunt annuleren.

Stap 3: Check  de prijzen

Komt de datum van je hotelovernachting al dichterbij? Dan kun je gaan kijken naar goedkope deals! Hoe korter voor de daadwerkelijke overnachting je naar hotelkamers gaat kijken hoe betere deals je zult vinden. Hotels willen namelijk geen lege kamers dus doen kort van te voren vaak iets van de prijs af! Als je bijvoorbeeld een dag van te voren op Booking.com gaat kijken zie je veel goedkope deals zoals hieronder:

booking.com aanbiedingen

Naast Booking.com zijn er natuurlijk nog veel andere sites waar je naar goedkope deals kunt zoeken. Een leuke optie die ik zeker nog een keer wil uitproberen is Hotwire. Hier kun je naar hotel aanbiedingen zoeken zonder dat je weet welk hotel je boekt! Vooral kort van te voren staan er veel goedkope aanbiedingen voor ook luxe hotels op. Hotwire laat slechts een aantal faciliteiten, de regio, het aantal sterren en de beoordeling op Tripadvisor zien. Ook kun je zien of andere reizigers dit hotel zouden aanbevelen. Pas als je je boeking hebt voltooid zie je de naam van je geboekte hotel. Let wel op; kosteloos annuleren is hier niet mogelijk.

hotwire goedkope hotels
Een voorbeeld van 5-sterren hotel aanbiedingen bij Hotwire.

Stap 4: Goedkope deal gevonden?

Heb je een goede aanbieding gevonden? Dan heb je nog één mogelijkheid om je hotel nog goedkoper te boeken. Als je boekt via een site zoals Booking.com betaalt het hotel hier vaak commissie voor. Voor het hotel is het daarom misschien wel interessanter als jij rechtstreeks bij hun boekt. Het loont dus altijd om even contact op te nemen met het hotel en de prijs te noemen die je op Booking.com gezien hebt. Grote kans dat ze jou een extra korting bieden!

Stap 5: Boeken maar!

Als je je definitieve hotel deal hebt geboekt vergeet dan niet om je “reserve hotel” te annuleren :-). Veel succes met het vinden van een goedkoop hotel!


Leestip: De 10 mooiste hotels ter wereld

Een gedachte over “Een goedkoop hotel: zo doe je dat in 5 stappen!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.