Cochem en omstreken: dit zijn de leukste bezienswaardigheden

Cochem en omstreken: dit zijn de leukste bezienswaardigheden

Op vakantie naar Duitsland? Cochem is een populaire bestemming in het Moezelgebied en ligt op slechts 3,5 uur rijden vanaf Utrecht. Na een mooie rit is het genieten van de natuurrijke omgeving, romantische steden en natuurlijk de Moezel!

Lees meer “Cochem en omstreken: dit zijn de leukste bezienswaardigheden”

Monschau in de Eifel: bezienswaardigheden & tips

Monschau in de Eifel: bezienswaardigheden & tips

Monschau in de Duitse Eifel is een romantisch plaatsje met oude vakwerkhuizen. Het pittoreske dorpje heeft een prachtig historisch centrum vol oude gebouwen en monumenten. De ligging in een vallei aan de rivier de Roer maakt het idyllische plaatje compleet. Wist je dat je Monschau vanuit (midden) Nederland al in een kleine drie uurtjes bereikt? In deze blog lees je alles over de bezienswaardigheden van deze leuke bestemming.

Lees meer “Monschau in de Eifel: bezienswaardigheden & tips”

Kasteel Neuschwanstein in Füssen, Duitsland bezoeken

Kasteel Neuschwanstein in Füssen, Duitsland bezoeken

Kasteel Neuschwanstein moet haast wel het meest sprookjesachtige kasteel van Europa zijn. Niet voor niets gebruikte Walt Disney het slot als inspiratie voor het kasteel van Doornroosje. Het slot is prachtig gelegen in de Duitse Alpen en kent een markante historie. Jaarlijks wordt het kasteel door meer dan 1,3 miljoen mensen bezocht. Staat een bezoek aan Neuschwanstein in Duitsland al op je lijstje? Zorg dan dat je goed voorbereid op pad gaat. In deze blog lees je alles wat je moet weten om deze topattractie te bezoeken.

Lees meer “Kasteel Neuschwanstein in Füssen, Duitsland bezoeken”

De Duitse Alpenroute: van Lindau tot Berchtesgaden

De Duitse Alpenroute: van Lindau tot Berchtesgaden

Slingerende wegen, helderblauwe bergmeren, schilderachtige dorpjes en romantische kastelen… de 450 kilometer lange Duitse Alpenroute heeft het allemaal! De “Deutsche Alpenstrasse”, zoals de route officieel heet, is de oudste vakantieroute van Duitsland en loopt dwars door de regio’s Allgäu en Oberbayern. De prachtige uitzichten en bezienswaardigheden onderweg en de korte reistijd vanuit Nederland maken de Alpenroute een heerlijke bestemming voor een autovakantie binnen Europa.

Lees meer “De Duitse Alpenroute: van Lindau tot Berchtesgaden”

Top 10 kerstmarkten in Europa die je niet wilt missen!

Top 10 kerstmarkten in Europa die je niet wilt missen!

De winter én de feestdagen komen er aan: tijd voor kerstmarkten! Hoewel het aantal kerstmarkten in Nederland in vergelijking met andere landen, zoals Duitsland, nog achterblijft worden het er wel steeds meer. Ik vind het bezoeken van een kerstmarkt altijd erg gezellig. Het staat altijd vol met leuke kraampjes, is sfeervol aangekleed en vaak kun je er heerlijk eten en drinken.

Lees meer

Stedentrip: Berlijn in 3 dagen

Stedentrip: Berlijn in 3 dagen

Afgelopen zomervakantie heb ik Berlijn voor het eerst bezocht. Met maar 2 overnachtingen en de reis per auto was het een bliksembezoek maar dit maakte het zeker niet minder leuk. Tijdens mijn verblijf in Berlijn heb ik  in het hotel NH Berlin City Ost overnacht, wat door het gratis parkeren en ligging nabij het openbaar vervoer het ideale hotel voor deze stedentrip was. Hieronder een paar tips voor Berlijn in 3 dagen! Lees meer