Valletta: 7x De leukste bezienswaardigheden

Valletta: 7x De leukste bezienswaardigheden

Valletta is misschien wel één van de meest verrassende steden die ik de afgelopen jaren bezocht. Het is de hoofdstad van het eiland Malta en telt slechts 7.000 inwoners. Dat maakt Valletta de kleinste hoofdstad binnen de EU.

Klein maar fijn, zal ik maar zeggen. Want Valletta is verrassend mooi en leuk. De architectuur is prachtig (met veel barokke architectuur uit de 16e eeuw) en de ligging aan zee is spectaculair.

Lees meer “Valletta: 7x De leukste bezienswaardigheden”

Stranden Malta: 5x de mooiste zandstranden (+ handige kaart)

Stranden Malta: 5x de mooiste zandstranden (+ handige kaart)

Uitgestrekte stranden met wit zand en palmbomen vind je helaas niet op de eilandgroep Malta. Maar gelukkig betekent dat niet dat je hier geen strandvakantie kunt houden. De drie bewoonde eilanden, Malta, Gozo en Comino, hebben namelijk een prachtige ruige kustlijn met spectaculaire kliffen, grotten en azuurblauw water. In combinatie met de heerlijke keuken en mooie historische steden maakt dat Malta een ontzettend leuke vakantiebestemming.

Lees meer “Stranden Malta: 5x de mooiste zandstranden (+ handige kaart)”

Malta & Gozo: bezienswaardigheden en dingen om te doen

Malta & Gozo: bezienswaardigheden en dingen om te doen

Malta en Gozo zijn de twee grootste eilanden van de Zuid-Europese dwergstaat Malta. De eilandgroep bestaat uit het hoofdeiland Malta, Gozo, Comino, Manuel Island en een aantal onbewoonde eilanden. Waar Malta bekend staat om bruisende steden zoals de hoofdstad Valletta en St. Julians, biedt Gozo juist meer rust en natuur. Doordat er een goede verbinding per ferry is kun je een vakantie op deze eilanden supermakkelijk combineren.

Lees meer “Malta & Gozo: bezienswaardigheden en dingen om te doen”