Fietsen in Nice: de leukste manier om Nice te ontdekken!

fietsen-in-nice

Een fietstour in Nice is een van de leukste manieren om de stad te ontdekken. Op de fiets kom je verder dan te voet en kun je veel meer van de stad zien. Als je je fietstour op de eerste dag van je vakantie plant dan krijg je meteen een goede indruk van de stad en ben je snel wegwijs. Tijdens mijn vakantie in Nice deed ik een fietstour langs de highlights van de stad. Een aanrader als je Nice in een korte tijd op een leuke manier wilt ontdekken.


Fietstour in Nice met een Nederlandse gids

De Nice Highlights Fietstour van Bajabikes begint midden in Vieux Nice, oftewel het oude centrum van Nice. Uitgerust met een kleine fiets (want lekker wendbaar in de smalle straatjes), een helm en een fles water ga je onder begeleiding van een gids op pad. In het oude centrum zijn geen fietspaden en fiets je gewoon over het trottoir. Buiten het centrum is het beter georganiseerd en zijn veel fietspaden te vinden.

Vieux Nice

Bezienswaardigheden tijdens de fietstour

Tijdens de fietstour kom je langs de belangrijkste bezienswaardigheden van Nice. Ik zal natuurlijk niet alles verklappen, maar tijdens de tour kom je in ieder geval langs:

  • Vieux Nice
  • Promenade des Anglais (hier fiets je heerlijk langs zee!)
  • Hotel Negresco
  • Chateau Hill (geweldig uitkijkpunt over Nice en de haven van Nice)

Onderweg wordt er regelmatig gestopt om foto’s te maken en vertelt de gids leuke en handige weetjes over Nice. Doordat de gids een local is krijg je superveel handige informatie die je anders niet zou weten. Zo weet je na afloop van de tour precies waar de leuke hotspots zijn!

Fietsen in Nice - uitzicht over de stad en promenade vanaf Castle Hill

Fietsen naar Castle Hill in Nice

Het fietsen in Nice is heel goed te doen en gaat grotendeels over vlakke wegen en paden. Alleen om het uitzichtpunt op Castle Hill te bereiken moet je een flinke klim maken. Gelukkig is er genoeg tijd in het programma om dit op je eigen tempo te doen of om, als je dat wilt, af te stappen en omhoog te wandelen met je fiets aan de hand. Wat je ook kiest; het uitzicht over Nice is prachtig. Vanaf Castle Hill kijk je aan de ene kant uit over Vieux Nice en de Promenade en aan de andere kant over de oude haven. De moeite waard dus!

Boek hier de Nice Highlights Fietstour >>

Boulevard Nice blauwe stoeltjes

Fiets huren in Nice? Gebruik de Vélo Bleu.

Wil je na de fietstour nog op eigen gelegenheid door Nice fietsen dan kan dat natuurlijk ook. Verspreid door de stad vind je terminals met “Vélo Bleu” fietsen. Deze blauwe fietsen zijn eenvoudig te huren voor ritten van een paar minuten, dagen of weken. Het eerste half uur is gratis. Handig voor een ritje naar het strand bijvoorbeeld!

Lees meer over Vélobleu >>

VéloBleu blauwe fietsen in Nice

Fietsen in de omgeving van Nice

Voor de echte sportievelingen zijn er ook buiten Nice mooie fietstochten te maken. Een aantal mooie fietsroutes zijn:


Meer leuke bestemmingen in Frankrijk:


*Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Baja Bikes en bevat affiliatelinks. Doe je een bestelling via één van de links in dit artikel? Dan ontvang ik daar een kleine commissie voor. Dit kost jou niets extra’s en helpt mij om deze website live te kunnen houden en jou te (blijven) voorzien van gratis reistips & inspiratie. Win-win dus! Klik hier voor meer informatie.

3 gedachten over “Fietsen in Nice: de leukste manier om Nice te ontdekken!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.