Panorama route Zuid Afrika

Panoramaroute - Zuid Afrika - Three Rondavels

Plannen om op reis te gaan naar Zuid Afrika? Dan mag je een bezoek aan de panoramaroute eigenlijk niet overslaan. De panoramaroute bevat één van de mooiste stukjes natuur van Zuid-Afrika en ligt vlakbij het beroemde Krugerpark waardoor het eenvoudig te combineren is met een safari.


Leestip: Safari in het Krugerpark


De panoramaroute

Je kunt er voor kiezen om de route via de R532 per huurauto te rijden, bijvoorbeeld vanuit de nabijgelegen plaatsjes Sabie, Hazyview of Graskop. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om deel te nemen aan een georganiseerde tour. Aangezien de georganiseerde tour inbegrepen zat bij mijn verblijf in het Krugerpark  besloot ik hier gebruik van te maken.

Hieronder zie je de route die ik heb afgelegd:

Bezienswaardigheden op de panoramaroute

De panoramaroute verspreid zich over een groot gebied waarin je erg veel kunt zien. Hieronder heb ik een aantal van de bezienswaardigheden opgesomd. De bezienswaardigheden die ik tijdens mijn tour heb bezocht zal ik uitgebreider beschrijven.

  • Lisbon falls
  • Three rondavels
  • Blyde river canyon
  • God’s window
  • Rainforest
  • Wonder view
  • Berlin falls
  • Bourke’s luck potholes
  • Lowveld viewBooking.com

Lisbon falls

De eerste stop op de panoramaroute waren de Lisbon falls. De Lisbon falls zijn ruim 90 meter hoog en liggen midden in een groen gebied. Als je vanaf de parkeerplaats richting de watervallen loopt kom je langs diverse souvenirwinkels. Terwijl je richting de waterval loopt hoor je op de achtergrond al het denderende geluid van het water. De entree kost 10 rand per auto.

Panoramaroute - Zuid Afrika - Lisbon falls 2Panoramaroute - Zuid Afrika - Lisbon falls 1

Three Rondavels

Eén van de mooiste plekken op de panoramaroute vond ik het uitzichtpunt vanaf waar je naar de Three Rondavels kijkt. Dit zijn drie bijzonder gevormde bergen die vernoemd zijn naar traditionele Zuid Afrikaanse hutten (rondavels). Het uitzicht is hier echt spectaculair! De entree kost 25 rand per persoon, inclusief de Blyde River Canyon.

Panoramaroute - Zuid Afrika - Three Rondavels 2

Blyde River Canyon

Neem de indrukwekkende Grand Canyon uit de Verenigde Staten in gedachte en beeld je deze in maar dan vol groene bomen. Zo zou je het uitzicht over de Blyde River Canyon kunnen beschrijven. De canyon is de op 3 na grootste ter wereld en dat het uitzicht adembenemend is, is een understatement. De Blyde River Canyon was mijn favoriete stop van de panoramaroute en kan ik iedereen aanbevelen.

Panoramaroute - Zuid Afrika - Blyde River CanyonPanoramaroute - Zuid Afrika - Blyde River en Three Rondavels

God’s window

De naam zegt het eigenlijk al; het raam van god. Na een steile klim omhoog wordt je vanaf het uitzichtspunt bij God’s window beloond met een panoramisch uitzicht over heuvels en regenwoud. Zorg wel dat je op een heldere dag gaat, op bewolkte dagen kan het zijn dat er niets te zien is en dat zou erg zonde zijn. Entree voor God’s window kost 10 rand.

Panoramaroute - Zuid Afrika - Gods Window 1Panoramaroute - Zuid Afrika - Gods Window


Ben je je reis door Zuid-Afrika aan het plannen? Lees dan ook mijn andere blogs zoals mijn route door Zuid Afrika en de tuinroute.


Heb jij de panoramaroute al bezocht? Wat vond jij de mooiste plek?

12 gedachten over “Panorama route Zuid Afrika

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.