Reisdagboek Thailand – Ao Nang

Ao Nang strand

Afgelopen zondag ben ik aan gekomen in Ao Nang (Krabi). De bedoeling was om de dagen tussen zondag en vandaag voornamelijk op het strand door te brengen. Helaas bleek het weer echt bagger te zijn want maandagochtend stond ik in bikini klaar op het strand maar bleek het zo ongeveer te stormen ;). Maar gauw weer terug naar het Glur hostel dus. ik heb me maandag eigenlijk, voor het eerst, verveeld. Het hostel was uitgestorven, buiten regende het pijpenstelen en alle activiteiten die je hier kunt doen (voornamelijk sportief want er zijn hier maar weinig bezienswaardigheden) zijn niet echt leuk in de regen. Het plaatsje Ao Nang zelf is ook vrij klein en heeft alleen wat souvenirwinkeltjes en een hoop restaurants en bars. Het eten en drinken is hier aanzienlijk duurder dan in het noorden van Thailand.

Ao Nang beach
Helaas, donkere wolken en veel wind!
Ao Nang stad
De straten van Ao Nang

Kajakken in Ao Nang

Omdat het weer zo slecht was had ik wel vast tijd om wat dingen te regelen. Ik heb vast een kaartje voor de veerboot naar Koh Phi Phi gekocht en een kajaktour geboekt. De kajaktour was de volgende ochtend. Helaas kwam de regen wederom met bakken uit de lucht en waren ik en de rest van onze groep in de auto (een soort pick-up truck) al drijfnat. Bij de kajakplek aangekomen snel nog een regenponcho gekocht hoewel die eigenlijk al niet echt meer hielp.

Ik kreeg een tweepersoonskajak voor mezelf en al gauw gingen we het open water op. Het kajakken op open water in combinatie met het slechte weer bleek toch zwaarder dan gedacht. Al snel kreeg ik last van vermoeide armen. Gelukkig was de redding nabij want er waren verschillende gidsen met z’n tweëen in een kajak waarvan er één in mijn kajak kon komen zitten. Dat was een stuk relaxter want nu kon ik veel rustiger peddelen. We zijn eerst naar een grot gekajakt en vervolgens richting de mangrovebossen. In 2004 heeft de tsunami ook dit gebied bereikt. Ze zijn er toen achter gekomen dat de mangrovebossen de kracht van de tsunami breekt en het achterliggende gebied beschermd van verwoesting. Sindsdien zijn deze mangrovebossen beschermd. Overigens staan hier langs de stranden ook overal evacuatieborden voor als er een tsunami is, je moet dan zo snel mogelijk naar hoger gebied rennen. Enge gedachte maar gelukkig zijn ze nu beter voorbereid dan in 2004. Het kajakken door de mangroves was heel leuk, de omgeving was super mooi met hoge rotsen en veel groen. Vaak kun je tijdens het kajakken ook apen zien maar waarschijnlijk door de regen waren die er nu niet.

Kajakken Ao Nang
Ondanks het slechte weer, wél een hele leuke ervaring

Bij terugkomst in het hostel was het gelukkig weer wat drukker. Er waren een hoop nieuwe mensen aangekomen en ’s avonds zit iedereen in de gemeenschappelijke ruimte gezellig te kletsen of een spelletje te doen. De volgende ochtend scheen eindelijk de zon. Ik ben samen met een meisje die ik in het hostel heb leren kennen naar het strand geweest. Het strand van Ao Nang is niet super mooi aangezien het “zand” voornamelijk uit schelpen bestaat. Het water was wel heel helder en lekker warm. Het uitzicht op de eiland in de verte was heel mooi!

Tsunami bordjes

Rond een uur of twaalf werden de golven steeds hoger en nadat het water wel erg dichtbij kwam zijn we terug naar het hostel gegaan. Gelukkig had het hostel een fijn zwembad. In de avond zijn we met een groepje lekker uit eten geweest, cocktails gedronken en hebben we ons vermaakt met spelletjes. De volgende ochtend kwam de zon gelukkig nog heel even door en kon ik nog snel wat foto’s maken.

Ao Nang stad

Ao Nang strand

Van Ao Nang naar Koh Phi Phi

De volgende dag was het eindelijk tijd om naar Koh Phi Phi te gaan! Koh Phi Phi bestaat uit 2 kleine eilanden waarvan de baai Maya Bay het bekendst is. Hier is namelijk de film The Beach (met Leonardo Dicaprio) opgenomen. Ik ben samen met nog twee mensen van mijn hostel met de veerboot gegaan, wel zo gezellig om samen te reizen. Na anderhalf uur varen kwamen we op Koh Phi Phi aan. Hier zijn we ieder onze eigen weg gegaan omdat we een andere accommodatie hadden geboekt.

Ik werd vanaf de pier per longtailboot opgehaald (yes, dat wilde ik altijd al een keer!) en naar het Viking Nature Resort gebracht. Mijn kamer was echt prachtig! Een bamboe boomhut óp het strand. Ik heb een klein balkon met hangmat vanaf waar ik precies boven het strand hang, echt heerlijk! Eén nadeel aan het verblijven in een boomhut vlakbij de jungle: beestjes! Er hebben geloof ik al 5 gekko’s in mijn slaapkamer geprobeerd in te breken. Ik vind gekko’s niet zo eng maar ik slaap toch liever zonder. Het strand van het resort is prachtig met wit zand en helderblauw water. Ik ben ook al naar Long Beach gelopen wat een groter strand is met ook heel mooi licht zand en water.

Morgen ga ik Koh Phi Phi verder verkennen!

3 gedachten over “Reisdagboek Thailand – Ao Nang

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.