Reisdagboek Thailand – Bangkok

Bangkok Thailand paleis 2 1

Afgelopen donderdag ben ik met Emirates via Dubai naar Bangkok in Thailand gevlogen. De vluchten zijn goed verlopen, beide vluchten waren met het grote vliegtuig de A380. Het vliegtuig was echt heel mooi van binnen met ’s nachts zelfs een sterrenhemel in het plafond! Helaas blijft slapen in een vliegtuig toch lastig dus was ik bij aankomst in Bangkok behoorlijk uitgeput. Gelukkig ging op de luchthaven alles soepel en zat ik vrij snel in de taxi richting het hostel. Helaas ging de taxirit zelf minder soepel en snel. Het verkeer in Bangkok is echt een drama waardoor de rit bijna 1,5 uur duurde en ik mijn ogen met moeite nog open kon houden.Thailand Emirates A380

De A380 van Emirates, wat een fijn vliegtuig!Eenmaal in het Nappark hostel aangekomen bleek het daar enorm druk te zijn. Ik heb nog nooit eerder in een hostel geslapen en bij binnenkomst in de lobby zat (en lag) deze echt bomvol met jongeren uit allerlei landen. Best wel overweldigend als je net brak het vliegtuig uit komt gerold en dan in zo’n drukte van verschillende nationaliteiten beland… De kamer was verder prima, wel even wennen om met 20 mensen in een zaal te slapen die constant in en uit lopen. Voordeel is wel dat je snel aanspraak hebt van degenen die in de bedden naast of onder je slapen en je kunt natuurlijk reiservaringen met elkaar uitwisselen. Dat is wel weer leuk! Overdag staat de airco in de slaapzaal helaas uit waardoor het er bloedheet is. Gelukkig zijn er in de Lobby genoeg lounge plekjes te vinden waar je overdag lekker kunt slapen, internetten of een boekje kunt lezen.

Khao San Road

Het hostel zelf is gelegen in de hippie wijk Banglamphoo, ongeveer 2 straten achter de beroemde Khao San Road. Khao San Road is de straat waar de meeste backpackers komen en verblijven, de straat bestaat uit restaurants, cafe’s, souvenir, kledingwinkeltjes en heel veel hostels.Bangkok Thailand Khao San Road

Khao San Road, dé backpackerstraat van Bangkok

Het Grand Palace in Bangkok

Zaterdag ben ik ’s ochtends vroeg opgestaan om een aantal bezienswaardigheden te bekijken. Ik dacht de hitte voor te kunnen zijn maar om 9 uur ’s ochtends was het al 28 graden! Om de grote drukte te ontwijken ben ik als eerste naar het Grand Palace gelopen. Het Grand Palace was vroeger het Koninklijk paleis maar de huidige koning woont hier niet meer. Het complex is voor een deel toegankelijk voor het publiek en bestaat uit verschillende ommuurde gebouwen zoals zalen en tempels.

Bangkok Thailand Royal PalaceBangkok Thailand paleisBangkok Thailand paleis overzichtDe belangrijkste tempel binnen het complex is de Wat Phra Kaew, hier is de smaragdgroene Boeddha te vinden. Dit beeldje is het heiligste symbool voor de Thai. Om deze tempel binnen te gaan moest ik dan ook blote voeten hebben en benen en schouders bedekken. In de tempel kun je op de grond plaatsnemen en de mooie versieringen bekijken. Er zitten ook veel Thaise mensen te bidden, een bijzonder schouwspel.

Bangkok Thailand paleis Bangkok Thailand paleis tempel   Bangkok Thailand beelden

Wat Pho

Na het bezoek aan het paleis ben ik doorgelopen naar de dichtbijgelegen tempel Wat Pho. In deze tempel zijn meer dan duizend Boeddha’s te bekijken, de bijzonderste hiervan is de Phra Buddhasaiyas. Dit is een enorm grote liggende Boeddha (46 meter lang en 15 meter hoog). De Boeddha is versierd met bladgoud en parelmoer. Onderweg naar de tempel kwam ik trouwens nog over een lokale markt, leuk om even rond te neuzen!

Bangkok Thailand Wat Pho Phra Buddhasaiyas
De liggende boeddha in Wat Pho

Bangkok Thailand Wat Pho boeddha beelden

Bangkok Thailand Wat Pho binnenkant
Benieuwd hoe zo’n tempel er nou van binnen uit ziet? Zo dus!

Bangkok Thailand Wat PhoBangkok Thailand markt

Wat Arun

Hierna ben ik verder gelopen naar de pier aan de Chao Phraya rivier. Vanaf hier ging er een ferry naar de overkant waar de tempel Wat Arun te vinden is. Dit is een van de bekendste tempels van Bangkok. Door middel van een hele steile trap kun je de tempel ook deels beklimmen en over Bangkok uitkijken, dit heb ik dan ook gedaan! Hierna was ik wel even klaar met het bekijken van tempels en het lopen in de brandende zon… Ik ben terug naar het hostel gegaan en daar gebleven.

Bangkok Thailand lokale markt
Lokale lekkernijen

Bangkok Thailand Wat Arun

Wat Arun

Shoppen in Bangkok

Vandaag ben ik met een taxi naar het Siam Square geweest. Hier zijn de grootste Shopping Malls van Bangkok te vinden. Als eerste ben ik naar MBK geweest, dit is het goedkoopste winkelcentrum en staat dan ook vol met een stuk of 2000 kraampjes met vooral rommel. Sjaals, t-shirts, hippiebroeken, elektronica enzovoorts. Hierna ben ik via de handige Skywalk via Shopping Malls Siam Center en het luxe Siam Paragon naar Central World gelopen. Dit is een winkelcentrum met ook winkels zoals Zara, Mango en H&M.

Morgenochtend ga ik vroeg met de bus naar het plaatsje Kanchanaburi en daarna zal ik doorreizen naar Ayutthaya.

2 gedachten over “Reisdagboek Thailand – Bangkok

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.