Reisdagboek Thailand – Kanchanaburi & Ayutthaya

Header Ayutthaya

Na Bangkok vervolg ik mijn rondreis door Thailand, op naar Kanchanaburi! Na een 2,5 uur durende rit kwam ik aan bij mijn nieuwe accommodatie. Ik verbleef deze dag in het “Thai Garden Inn“. Een supermooi stukje land met daarop een aantal bamboe bungalows en een heerlijk zwembad! Na de hitte en hoge luchtvochtigheid van Bangkok was ik wel toe aan een frisse duik.

Kanchanaburi JEATH en WW II Museum

Nadat ik afgekoeld was wilde ik Kanchanaburi gaan verkennen en hoe kan dit beter dan te fiets? Bij mijn accommodatie kon ik goedkoop een fiets huren. Op naar de stad! Ik ben naar de Bridge over the River Kwai en het nabijgelegen JEATH en WW II museum gefietst. In beide musea is veel informatie te vinden over de dodenspoorlijn (aangelegd door krijgsgevangenen van de Japanners) waarbij duizenden mensen zijn omgekomen door de slechte omstandigheden en de wereldoorlog. Er zijn ook oude wapens en vervoersmiddelen te vinden.

Kanchanaburi fietsen
Hollandser kan het niet!Oorlogsmuseum-Kanchanaburi-ThailandOorlogsmuseum-Kanchanaburi-bommenOorlogsmuseum KanchanaburiBridge over the River Kwai

Na het bezoek aan de musea ben ik op de brug en spoorlijn zelf gaan kijken. Je kunt hier gewoon over de treinrails heen lopen en zodra de trein er aan komt op een soort balkonnetje gaan staan om niet overreden te worden ;). De brug is zelf door bombardementen erg beschadigd geweest en dus gedeeltelijk gerestaureerd.Kanchanaburi brug over de River Kwai

De reis naar Ayutthaya

De volgende ochtend heb ik weer heerlijk bij het zwembad gelegen. In de middag ben ik per minibus naar Ayutthaya gereisd. In Ayutthaya aangekomen werd ik weer netjes bij mijn guesthouse (Tamarind) afgezet. De eigenaresse bood meteen aan vervoer te regelen zodat ik voor de volgende avond een ticket voor de nachttrein naar Chiang Mai kon regelen. Bij het station aangekomen bleek de nachttrein helaas al volgeboekt te zijn, ook de dag erna zat al vol en aangezien ik niet langer dan 1 dag in Ayutthaya wilde blijven was alleen een bus nog een optie. Uiteindelijk dus een bus geboekt en daarna als een speer een guesthouse voor in Chiang Mai gaan reserveren. Er bleek behoorlijk al wat vol te zitten maar uiteindelijk is het toch gelukt het guesthouse naar mijn keuze te reserveren.

Avondmarkt in Ayutthaya

In de avond heb ik de nabijgelegen avondmarkt bezocht waar ze allerlei soorten eten zoals wormen, krekels, sprinkhanen maar ook vis, varkensvlees, sushi en cakejes bereiden en verkopen. Ik heb het zelf toch maar bij een “veilige” kipsaté en fruitshake gehouden. Overigens is het bezoeken van een avondmarkt wel echt een aanrader. Je komt zo meer in contact met de locals, je kunt er heerlijk eten en je ogen uitkijken!avondmarkt Ayutthaya ThailandAyutthaya Thailand avondmarktThailand Ayutthaya avondmarkt

Gezellige drukte tijdens de avondmarkt

Fietsen door Ayutthaya

De volgende dag heb ik weer een fiets gehuurd; ik blijf natuurlijk een echte Hollander! De Thaise mensen vinden dit trouwens erg grappig want iedereen zwaaide vrolijk mijn kant op.

Wat Mahatat Ayutthaya ThailandThailand Ayutthaya ruinesAyutthaya Thailand ruines

Ayutthaya is meer dan 400 jaar de hoofdstad van Thailand geweest maar is in 1767 door het Birmese leger verwoest. De door rivieren omgeven stad stond vroeger vol met tempels en boeddhabeelden waarvan de ruïnes nu nog te zien zijn. Ik heb verschillende tempels en gebouwen zoals Wat Mahatat. Wat Mahatat is een stenen boeddhahoofd vastgegroeid in boomwortels. Het verhaal gaat dat een dief het hoofd probeerde te stelen maar dat hij, omdat het te zwaar was, het heeft laten liggen. Hierna is de de boom er omheen gaan groeien.  Naast Wat Mahatat bezocht ik Ancient Royal Palace, Wat Phraram, Wihan Phra Mongkon Bophit en Wat Lokayasutharam. Stuk voor stuk erg indrukwekkende gebouwen en heerlijk om deze plek per fiets te kunnen verkennen.

Oud royal paleis AyutthayaAyutthaya ThailandWat Lokayasutharam liggende boeddha Ayutthaya

Heb je ook plannen om te gaan fietsen door Ayutthaya? Trek hier dan zeker een dag voor uit want het gebied is groot en je wilt ook af en toe kunnen stoppen. Een petje of hoed komt goed van pas, er is namelijk weinig schaduw.

De volgende dag heb ik op tijd uitgecheckt. Volgende bestemming: Chiang Mai!

4 gedachten over “Reisdagboek Thailand – Kanchanaburi & Ayutthaya

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.