Reisdagboek Thailand – Koh Phi Phi

Koh Phi Phi

Op donderdag ben ik vanuit Ao Nang aangekomen op het eiland Koh Phi Phi. Ik heb donderdagnacht voor het eerst in mijn boomhut in het Viking Nature Resort geslapen. Alhoewel, van slapen is niet veel terecht gekomen. Het stormde die nacht behoorlijk, en doordat de gordijnen niet goed sloten/doorschijnend waren zag ik de boomtakken steeds waaien. Door de harde wind waren er veel golven die ik steeds hoorde klotsen. Maar dat was helaas niet het enige. Nadat ik, dacht dat ik, mijn slaapkamer hermetisch had afgesloten om beestjes buiten te sluiten. Voelde ik toch steeds iets kriebelen. Na twee keer besloot ik toch maar een lampje aan te doen. Aaargh een beest! IN mijn klamboe. Paniek natuurlijk want ik ben enorm bang voor insecten en alles wat daar op lijkt. Gelukkig had ik nog een tijdschrift liggen en kon ik het beestje snel de deur uit werken.

Viking Nature Resort boomhut
Ik overnachtte in het linker hutje op het strand
Viking Nature Resort hangmat
Een hangmat mag natuurlijk niet ontbreken!

Koh Phi Phi longtail
De bekende longtailbootjes

Varen met een longtailboot

De volgende ochtend ben vroeg opgestaan en heb ik heerlijk op het strand ontbeten. Ik had om elf uur met vrienden uit het hostel in Ao Nang bij de pier afgesproken. We hebben daar na lang afdingen een privé longtailboot met schipper voor vier uur gehuurd. We wilden graag naar het bekende Maya Bay. Helaas wilde de schipper hier door de hoge golven niet heen varen. Gelukkig heeft Koh Phi Phi nog veel meer mooie stranden en zijn we alsnog gaan varen. Als eerste naar Monkey Beach waar zoals de naam al doet vermoeden aapjes lopen. Leuk om de aapjes op het strand te zien spelen. Kijk wel uit als je hier heen graag want de apen zijn erg brutaal en willen nog wel eens bijten!

Monkey beach Koh Phi Phi

apen op Monkey Beach
Monkey Beach

Na Monkey Beach zijn we verder langs afgelegen strandjes gevaren en hebben we tussendoor gestopt om te zonnen en te snorkelen. We hebben heel veel vissen gezien! Na vier uur varen werden we weer bij de pier afgezet en hebben we daar lekker gegeten.

Koh Phi Phi paradijs
Paradijs!

Koh Phi Phi paradijs

Phi Phi Viewpoint

Na het eten zijn we naar het Phi Phi Viewpoint gelopen. Dit is een uitzichtpunt over het eiland op 186 meter boven zeeniveau. Een hele klim naar boven met héél veel trappen maar het uitzicht was echt geweldig! We waren er rond 18.00 uur en aangezien de zon hier rond 18.45 uur onder gaat hebben we gewacht om dit te kunnen zien. Daarna zijn we weer naar beneden gelopen en ben ik weer naar mijn resort gegaan. Na al het zwemmen en lopen van die dag was ik zo moe dat ik eenmaal in bed zo sliep. Ik heb geen beestjes meer gezien of gehoord!

Koh Phi Phi viewpoint

Koh Phi Phi viewpoint
Geweldig uitzicht vanaf Phi Phi viewpoint

Van Koh Phi Phi terug naar Ao Nang

De volgende dag was het alweer tijd om terug naar Ao Nang te gaan. Omdat het eindelijk echt lekker weer was besloot ik de late veerboot pas terug te nemen en ’s ochtends nog heerlijk op het witte zand van Longbeach te liggen. ’s Middags heb ik om 15.30 uur de veerboot genomen en daar op het bovendek de hele reis nog heerlijk van het zonnetje kunnen genieten! Hierna ben ik weer naar hetzelfde fijne hostel gegaan als waar ik eerder in Ao Nang verbleef.

Long Beach

Long Beach Koh Phi Phi Thailand
Long beach

De volgende dag alweer vroeg opgestaan om vanuit Ao Nang naar Krabi Airport te reizen en vanaf daar naar Bangkok te vliegen. Aangekomen in Bangkok ben ik per shuttlebus naar het andere vliegveld gegaan, dit omdat mijn hotel hier vlak bij is  en morgen vanaf dat vliegveld naar huis vlieg. Na de lange rit met de shuttlebus vervolgens weer een taxi genomen en eind van de middag in mijn hotel aangekomen. De laatste stop van mijn reis.

Haven van Koh Phi Phi

Het einde van mijn backpackavontuur!

Het was mijn eerste keer backpacken en de eerste keer naar Thailand. Thailand stond al jarenlang op mijn lijstje en ik moet zeggen dat het écht een gaaf land is. Je kunt er makkelijk alleen reizen, de mensen zijn zo vriendelijk! Doordat er zoveel hostels zijn ontmoet snel nieuwe mensen. Daarnaast is het eten echt heerlijk én goedkoop en zijn de natuur en cultuur geweldig. Kortom, een land dat veel te bieden heeft. Ik wil zeker ooit nog eens terug.

Benieuwd naar welke plekken ik nog meer bezocht tijdens mijn reis? Bekijk dan hier mijn volledige backpack route in Thailand.

4 gedachten over “Reisdagboek Thailand – Koh Phi Phi

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.