Reisdagboek | San Francisco

Alcatraz

Na bijna 11 uur vliegen kwamen we eindelijk aan in San Francisco. Het startpunt van onze reis door het Westen van de Verenigde Staten. Alhoewel, helemaal van start konden we nog niet want het wachten voor de douane duurde ruim 1,5 uur. Maargoed, we zijn op vakantie dus we hebben de tijd! Gelukkig konden we na het wachten al snel onze koffers pakken en werden we al gauw opgehaald door ons transfer busje: “Hey girls, where you from? From Holland! Did you bring me my tullips and wooden shoes?”

San Francisco
San Francisco heeft ontelbaar veel steile straten

Aankomst in San Francisco

Rond kwart voor 3 arriveerden we in ons hotel. We werden wegwijs gemaakt en konden eindelijk de stad verkennen! We hebben onze straat (Powell street) en Union Square bekeken. In de buurt zijn veel leuke winkels en restaurants te vinden. Macy’s, Levi’s, Tiffany’s, H&M, Zara, Adidas, Burger King, Star Bucks, noem maar op!

San Francisco Union Square
Union Square
San Francisco steile straten
Een goede oefening voor de kuiten 🙂
San Francisco tram
De beroemde kabeltram van San Francisco wordt aan het eind van de route nog handmatig gedraaid

Fisherman’s Warf

Na een onrustige nacht (Hallo, jetlag!) begon onze eerste echte dag. Een eenvoudig ontbijt in het hotel en op naar Fisherman’s Warf. Hier hebben we het grootste deel van de dag doorgebracht. Slenteren over de pier, winkeltjes kijken, wat drinken bij Starbucks, een heerlijke hamburger met friet bij Johnny Rockets, straatmuzikanten en ontelbaar veel visrestaurants. Hierna kwamen we aan bij Pier 39 waar de zeeleeuwen liggen. Super leuk om deze beesten te zien zonnen en luieren. Hierna weer gewandeld tussen de drukke gezelligheid van alle winkels. Na voor mij nog even een nieuwe trui gescoord te hebben vertrokken we rond 16.00 uur terug naar het hotel. Hier hebben we omgekleed want het was tijd om naar Alcatraz te gaan!

Fishermans warf San Francisco

Fishermans warf entertainment
Gezelligheid op Fisherman’s Warf

Fishermans warf San Francisco krab

San Fransico Johnny Rockets
Typisch Amerikaans eten & drinken bij Johnny Rockets

San Francisco fishermans warf

San Fransisco zeeleeuwen fishermans warf
Zeeleeuwen bij Pier 39

Een bezoek aan Alcatraz

Rond 18.00 uur aangekomen bij Pier 33 stond de boot al klaar en al gauw konden we aan boord. Om 18.45 uur vetrok de boot en tot ons grote geluk brak net de zon door en hadden we fantastisch uitzicht op Alcatraz. Helaas was de Golden Gate Bridge behoorlijk omgeven door mist en vingen we hier slechts een glimp van op.

San Francisco boot naar Alcatraz

San Francisco Alcatraz eiland
Alcatraz gezien vanaf de boot
Alcatraz cellen
Het cellencomplex
Alcatraz cel
Eén van de vele cellen

San Francisco alcatraz prison rules

Bij Alcatraz werden we opgevangen door een gids welke over het eiland en de beroemde gevangenis vertelde. Binnen in het “Cellhouse” kregen we een audiotour. Aan de hand van een koptelefoon konden we zelf rondlopen. We bekeken onder andere de cellen, de bibliotheek, de buitenplaats en de ziekenboeg. Na afloop van de audiotour kwamen we buiten en was de zon al bijna onder. Dit leverde ons op de terugweg een spectaculair uitzicht op de Bay Bridge en de skyline van San Francisco op.

Alcatraz zonsondergang

Alcatraz zonsondergang 2

San Francisco avond skyline
Waanzinnig uitzicht op de skyline van San Francisco

Eenmaal ’s avonds weer in ons hotel aangekomen waren we erg moe van de vele indrukken van die dag en zijn we om 23.00 uur lekker gaan slapen.

Lees verder over ons bezoek aan China Town, Lombard street en een fietstocht over de beroemde Golden Gate Bridge.

7 gedachten over “Reisdagboek | San Francisco

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.