Reisdagboek | Los Angeles

los-angeles-hollywood-rondreis-verenigde-staten

Wat een reis was het vanuit Lake Havasu City naar Joshua Tree National Park! Daar aangekomen bleken we aan de verkeerde kant te zitten want er was geen Joshua tree te bekennen. Alleen maar cactussen en dorre bomen. Als je ook naar Joshua Tree NP gaat is het dus goed om vooraf te checken welke ingang je moet hebben. Gauw terug naar de snelweg richting Palm Springs. Hier zijn we gestopt om te lunchen en te tanken waarna we doorreden naar Los Angeles. 

In Los Angeles reden we de drukte en de file in. Wonder boven wonder zijn we heelhuids bij het hotel gearriveerd :). Daar aangekomen wachtte ons een vervelende verrassing. Bij het inchecken bleek onze reservering niet bekend. Hotel Marina bleek wel door ons reisbureau geboekt, alleen in Miami ipv LA. Gelukkig was er nog een kamer vrij welke we betaald hebben. Om 12u ’s nachts konden we ons reisbureau eindelijk bereiken. Er was een fout gemaakt maar gelukkig krijgen we de kosten gewoon terug. Eind goed al goed en eindelijk konden we slapen!

Venice Beach en Santa Monica

De volgende dag zijn we de omgeving gaan verkennen. Ons hotel is gelegen in de haven Marina del Rey. Vanaf hier zijn we richting het bekende Venice beach gelopen. Wat een drukte: overal winkeltjes, straatartiesten en mensen die aan het sporten zijn. Hierna liepen we door naar Santa Monica. Op het strand van Santa Monica is vroeger Baywatch gefilmd en staan de bekende lifeguard huisjes. Nog verder gelopen kwamen we op de pier van Santa Monica. De pier is een soort klein pretpark. Je vindt er restaurants, snackbars en verschillende attracties. Wij zijn in de achtbaan en het reuzenrad geweest, vooral in het reuzenrad hadden we een mooi uitzicht over LA. Hierna zijn we over het strand teruggelopen en hebben we in Venice nog lekker Italiaans gegeten.

los-angeles-pier los-angeles-santa-monica los-angeles-venice-beach

Universal Studios

De volgende dag was het tijd voor de Universal studios. Rond 11 uur kwamen we aan en gingen we direct op weg naar de eerste attractie: the studiotour. Na lang wachten konden we eindelijk instappen. We reden in een soort tram langs verschillende opnamestudio’s en sets. Als je een filmliefhebber bent is het echt heel leuk. Zo kwamen we langs de sets van Back to the future, Jurassic Park, Jaws en mijn favoriete serie Desperate Housewives. Onderweg kregen we veel informatie en maakten we van alles mee. Zo reden we door de attractie King Kong 360 graden 3D waar het net leek of we in de jungle bij King Kong waren. Ook maakten we een gesimuleerde aardbeving en overstroming mee. Na een uur was de tour helaas alweer afgelopen en zijn we verder gegaan in de attracties.

Universal Studios

universal-studios-los-angeles

Echt álle attracties waren super leuk. Alles is zo gemaakt dat je echt het gevoel krijgt dat je in de film zit. Voor Transformers hebben we bijna 2 uur in de rij moeten staan. Het was bloedheet maar gelukkig waren er koelers en werd er door medewerkers met water gespoten en water uitgedeeld. De 2 uur wachten waren de moeite waard. We zaten in een autobot midden in het gevecht met de Decepticons en door de 3D, het bewegende karretje en warmte en water effecten leek het net of we van een gebouw naar beneden stortten. Echt fantastisch! House of horror was met echte acteurs heel erg eng.

Homes of the Stars en Walk of Fame

Op onze laatste dag hebben we de Walk of Fame bezocht en de tour Homes of the Stars gedaan. De Walk of Fame is leuk om gezien te hebben maar eigenlijk ben je er ook al snel uitgekeken. Tijdens de tour Homes of the Stars reden we langs de huizen van de sterren in Hollywood. Bizar om te zien in wat voor gigantische huizen deze mensen leven. Met deze tour is er ook een einde gekomen aan onze rondreis door de Verenigde Staten. Wat was het een geweldig, afwisselend land. Ik wil zeker nog een keer terug!

walk-of-fame

hollywood

3 gedachten over “Reisdagboek | Los Angeles

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.