Reisfotografie

reisfotografie

Ik kan het me bijna niet meer voorstellen, maar 5 jaar geleden ging ik nog op reis met een simpele compact camera. Een professioneel fotograaf ben ik nu nog steeds niet maar inmiddels is mijn fotografie verzameling behoorlijk uitgebreid en gaat er op elke reis een behoorlijke hoeveelheid aan spullen mee. Hieronder een overzichtje!

Camerabody

Sony Alpha 6000Sinds een aantal jaar maak ik gebruik van Sonycamera’s. Ik ben begonnen met de Sony Nex 5N en heb deze onlangs vervangen door de Sony Alpha 6000. Dit is een systeemcamera die qua functies overeenkomt met een spiegelreflexcamera. De camera is heel erg compact,  licht van gewicht en maakt ook op de automatische stand fantastische foto’s én hij stelt supersnel scherp. De camera kan zowel in Jpg als in RAW fotograferen wat ideaal is als je  foto’s wilt na bewerken.

Cameralenzen

De standaard lens die bij mijn Sony Alpha 6000 zat was de Sony SEL16-50MM. Deze lens gebruik ik het meest en is geschikt voor dagelijks gebruik.

Voor de fotografie van wijde landschappen en kleine binnenruimtes maak ik gebruik van de Sony SEL16F28. Deze groothoeklens is erg plat en makkelijk mee te nemen.

Tot slot heb ik sinds kort de Sony SEL55210 lens. Deze lens heb ik speciaal aangeschaft voor mijn reis door Zuid Afrika. De lens heeft een groot zoombereik, handig om bijvoorbeeld in te zoomen op wilde dieren. Daarnaast beschikt de lens over Optical Steadyshot wat zorgt voor scherpere foto’s zonder statief.

Action Cam

reisfotografie

De SJ4000 is een full HD action cam, vergelijkbaar met de bekende GoPro. Door de waterdichte behuizing en het compacte formaat is dit een ideale camera voor actiefoto’s, bijvoorbeeld onder water. Net zoals voor de GoPro zijn er voor de SJ4000 ook talloze accessoires te koop. Ze heb ik o.a. een bobber om de camera te laten drijven, en een 3-manieren mount die ik kan gebruiken als selfiestick en als tripod.

Drone

yuneec-breezeMijn nieuwste aanwinst op gebied van fotografie: een drone! Een paar jaar geleden waren ze nog behoorlijk onbetaalbaar maar inmiddels is er een groeiend aanbod aan betaalbare drones verkrijgbaar. De drone die ik gebruik is de Yuneec Breeze, ook wel een “vliegende camera” genoemd. Hij weegt nog geen halve kilo en past makkelijk in een rugtas of grote handtas. Daarnaast maakt hij 13 MP foto’s en filmt hij in 4K. Tijdens mijn volgende reis hoop ik hier hele gave beelden vanuit de lucht mee te kunnen maken!


Leestips: De leukste gadgets voor op reis

Een gedachte over “Reisfotografie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.