Reisdagboek | Golden Gate Bridge

rondreis-san-francisco-golden-gate-bridge

Vandaag en gisteren hebben we nog een hoop van San Francisco kunnen zien. Na het ontbijt gingen we naar de Cable Car om richting China Town te gaan. De Cable Car is onder de toeristen zeer geliefd en na een uur wachten (!) konden we er eindelijk in. Binnen 10 minuten konden we er ook weer uit want China Town was vlakbij. In China Town hebben we wat rond gekeken en een broodje bij Subway gegeten. Hierna zijn we bij de pier op de Street Car naar Fisherman’s Warf gegaan.

San Francisco Chinatown
China Town
San Francisco streetart
Street art in de buurt van China Town

Fietsen naar de Golden Gate Bridge

Aangekomen bij Fisherman’s Warf gingen we op zoek naar een fietsverhuur. Aangezien je er op elke hoek wel 1 vindt hadden we er al snel één gevonden! We werden snel en vriendelijk geholpen en al gauw waren we klaar om te vertrekken: een mountainbike, helm, rugzak op de bagagedrager, de routekaart aan het stuur en gaan! De hele route ging grotendeels langs de kust en door het prachtige heldere weer hadden we al gauw uitzicht op de Golden Gate Bridge. Eindelijk!

Golden Gate bridge San Francisco
De Golden Gate Bridge

Op de Golden Gate bridge

Onderweg hebben we vele fotostops gemaakt en ook even wat gedronken. San Francisco staat bekend om de vele heuvels en dit konden we goed merken tijdens de tocht. Af en toe moesten we gewoon lopen omdat het zo stijl was, maar hoe verder we kwamen hoe mooier het uitzicht en hoe groter de brug werd! Eindelijk boven bij de brug aangekomen was het uitzicht geweldig! Onder de brug het woeste water, aan de rechterkant Alcatraz en San Francisco en aan de overkant een bergachtig landschap. De zon scheen volop alleen de wind waaide heel hard waardoor het tijdens de tocht precies een lekkere temperatuur was. Op de brug zelf was het erg druk. Aan één kant raast het verkeer langs je heen terwijl je aan de andere kant al fietsend op moet letten omdat er ook veel voetgangers zijn. Aan de overkant van de brug aangekomen hebben we ons opgefrist, uitgerust en van het lekkere weer en mooie uitzicht genoten. We konden kiezen om gewoon terug te fietsen of met de veerboot te gaan. De keus was snel gemaakt: lekker zelf terug fietsen want we zijn natuurlijk echte Hollanders!

Golden Gate bridge overkant San Francisco
Uitzicht vanaf de overkant van de Golden Gate Bridge

Ook op de terugweg genoten we van het uitzicht en dat we nu bergafwaarts gingen was ook wel fijn! De steile heuvels af ging echt heel hard, we waren dan ook al gauw weer bij Fisherman’s Warf. Hier hebben we de fiets ingeleverd en in totaal waren we zo’n 4 uur weggeweest. De rit was ongeveer 20 kilometer, door de wind en heuvels waren we dan ook wel moe maar we hadden nog één bezienswaardigheid genaamd “the Crookedest Street” op het programma.

Lombard Street in San Francisco

Op onze plattegrond dachten we te zien dat deze straat op loopafstand van de Street Car was. Dat dachten we dus verkeerd… Na bijna 2 uur zoeken, heuveltje op, heuveltje af, trappetje op en trappetje af hadden we het pas gevonden. Wat een drama! Gelukkig hadden we niet opgegeven en de straat wel gevonden. De straat is gelegen in Lombard Street en is de kronkeligste (en volgens mij ook steilste) straat van San Francisco. Erg apart om de auto’s hier zich doorheen te zien wurmen.

Lombard Street San Francisco
Lombard Street

Hierna waren we zo moe dat we met de CableCar gauw naar het hotel gingen, aan de overkant een pizza zijn gaan eten en eenmaal op de kamer zo in slaap vielen.

Painted Ladies

De volgende dag stonden de “Painted ladies” en Golden Gate Park op het programma. Onderweg in de bus kwamen we langs verschillende bezienswaardigheden waaronder City Hall. Eenmaal uit de bus hadden we de Painted ladies al gauw gevonden. Direct voor Alamo Square stonden ze; het wereldberoemde rijtje Victoriaanse huizen bekend uit onder andere Fullhouse. Leuk om gezien te hebben.

Painted ladies
De beroemde Painted Ladies

San Francisco huizen

Golden Gate Park

In Golden Gate Park hebben we lekker rondgelopen, van het zonnetje genoten, in de Japanse tuin gegeten en de Nederlandse Windmolen gezien. Hierna nog een korte pauze aan het strand (koud, brr) en terug richting het hotel. Straks gaan we lekker eten en vanavond moeten we onze koffers alweer pakken.

Golden Gate Park
Golden Gate Park

Golden Gate Park molen

Golden Gate park Japanse tuin

San Francisco was een super leuke stad: mooi weer, mooie huizen, veel leuke winkels, veel parken/bezienswaardigheden en bovendien veel gezelligheid: restaurants, cafe’s en straatmuzikanten. Op naar de volgende bestemming, Yosemite!


Leestips:

Route Rondreis Westen Verenigde Staten
20 foto’s om je te inspireren een USA roadtrip te maken

3 gedachten over “Reisdagboek | Golden Gate Bridge

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.