10x leuke bestemmingen in Europa om als vrouw alleen te reizen

10x leuke bestemmingen in Europa om als vrouw alleen te reizen

Solo-reizen als vrouw wordt steeds populairder en is voor alle leeftijden. Je kunt alleen op vakantie in Nederland, maar ook verder binnen Europa zijn er veel leuke steden en landen die geschikt zijn voor een soloreis. Met name in West-Europa is alleen reizen heel gebruikelijk en veilig, zodat je onbezorgd kunt genieten van een leuke vakantie of citytrip.

Lees meer “10x leuke bestemmingen in Europa om als vrouw alleen te reizen”

Blunders en andere dingen die misgingen op reis!

Blunders en andere dingen die misgingen op reis!

Bij iedereen gaat wel eens iets mis en soms dus ook op reis. Als iemand die reizen goed voorbereid, regelmatig alleen op reis gaat – en dus extra alert is – dacht ik dat het aantal gevallen waar tijdens mijn reizen iets misging bij mij behoorlijk meeviel. Totdat ik op het idee kwam om deze blog te schrijven. En totdat ik dacht dat ik aan een top 10 wel genoeg zou hebben maar de lijst met blunders maar langer en langer werd ;). Genoeg verhalen dus!

Lees meer “Blunders en andere dingen die misgingen op reis!”

30 tips voor jouw eerste keer alleen op reis

30 tips voor jouw eerste keer alleen op reis

Plannen om alleen op reis te gaan? Dat is vooral de eerste keer best wel spannend! Eén ding is zeker, je eerste soloreis zal je nooit vergeten. Tijdens mijn soloreizen heb ik veel nieuwe mensen en culturen leren kennen en heb ik geleerd dat ik óók aan de andere kant van de wereld prima voor mezelf kan zorgen. Benieuwd hoe ik mijn soloreizen tot een succes maakte? Hieronder lees je 30 tips!

Lees meer

Hoe maak je solo reisfoto’s?

Hoe maak je solo reisfoto’s?

Als je alleen op reis gaat wil je natuurlijk wel foto’s hebben waar je zelf op staat. Wel zo leuk voor thuis, op je Instagram en voor je eigen herinneringen. Maar, hoe zorg je nu dat je leuke solo reisfoto’s krijgt? Je kunt natuurlijk altijd andere voorbijgangers vragen een foto van je te maken. Hoewel ik altijd de mensen met de grootste camera hiervoor uit probeer te kiezen (je zou denken dat die wel kunnen fotograferen) komt het maar al te vaak voor dat de foto scheef, overbelicht of wazig is. Toppunt van frustratie: als de bezienswaardigheid waar de foto om draait er niet of niet volledig op staat. Lees meer

5 momenten waarop ik liever geen solo reiziger had willen zijn

5 momenten waarop ik liever geen solo reiziger had willen zijn

1. Als mensen vragen waarom je aan het solo reizen bent

Prima als mensen op reis aan mij vragen waarom ik solo reis. Dat leg ik graag uit want ik kan het iedereen aanraden. Minder leuk zijn de mensen (lees: mannen) die vragen waar mijn man is en zich hardop afvragen hoe het kan dat ik nog niet getrouwd ben. In veel culturen wordt al veel jonger getrouwd en daardoor trekken mannen al snel de conclusie dat ik wel zoekende moet zijn en dat ik vast interesse in ze heb. Ehm nee. Als ik wil daten ga ik wel op Tinder, niet op reis ;-). Lees meer