Reisdagboek | Yosemite National Park

Yosemite

Na een paar dagen San Francisco was het tijd om onze huurauto op te halen. De huurauto bleek een automaat te zijn, even wennen dus!Vanaf dit punt gingen we op weg naar Mariposa waar we zouden overnachten. De volgende dag zouden we van hieruit naar het mooie Yosemite National Park rijden. 

Mariposa

Eenmaal aangekomen in Mariposa besloten we lekker naar het zwembad te gaan en te relaxen. ’s Avonds hebben we een heerlijke burger  (die we natuurlijk weer niet op konden) in het hotel restaurant gegeten en zijn vroeg gaan slapen. De volgende dag hadden we namelijk weer een druk programma: bezoek aan Yosemite National Park en rijden naar het volgende hotel in Death Valley.

Yosemite National Park

Om 6 uur stonden we op en hebben we ontbeten en onze koelbox nog even gevuld met ijs. Hierna gauw naar Yosemite National Park. Gelukkig was dit makkelijk te vinden en waren we hier al snel. Eerst hebben we bij het Visitor Center gekeken, hier buiten stonden we direct al oog in oog met een hert! Hierna zijn we met een gratis shuttlebus door het park gereden. Als eerste zijn we uitgestapt bij de lage waterval. Daarna zijn we op aanraden van een Nederlands stelletje de “mist trail” gaan doen. Dit was een steile wandeling omhoog welke we tot de brug hebben gedaan. Yosemite is echt ontzettend groot en mooi. Je kunt er dagenlang wandelen en genieten van de mooie uitzichtpunten en vele watervallen.

Yosemite-National-Park

Yosemite-National-Park-rondreis

Tunnel View

Na het rondreiden met de shuttlebus zijn we met onze eigen auto naar de “Tunnel View” gereden. Hier aangekomen hadden we een waanzinnig uitzicht. Misschien wel het mooiste uitzicht van heel Yosemite! Na wat foto’s gemaakt te hebben gingen we gauw door want we hadden nog een lange reis voor de boeg richting Death Valley.

Yosemite-National-Park-tunnel-view

Yosemite-National-Park-verenigde-staten

Tioga Road

Onze route naar Death Valley ging via de Tioga road, de 395 en de 190. De Tioga Road was een super mooie route. Dwars door de bergen die eerst nog groen zijn en steeds droger worden. Hierna moesten we nog een lang stuk via de 395 en de 190. De rit duurde langer dan we vooraf hadden ingeschat. Om 21.00 uur kwamen we eindelijk aan! Het was goed te merken dat we inmiddels midden in de woestijn zaten want het was op dit tijdstip nog steeds erg warm buiten. We zijn op tijd gaan slapen om de volgende dag nog wat mooie punten in Death Valley te bezoeken.

tioga-road


Leestips:

Golden Gate Bridge


 

3 gedachten over “Reisdagboek | Yosemite National Park

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.