Reisdagboek Zuid Afrika – Route

Na lang twijfelen heb ik  afgelopen januari Zuid Afrika als volgende rondreis bestemming gekozen. Ik heb er ontzettend veel zin in! Zuid Afrika lijkt me de perfecte bestemming om wilde dieren te spotten en heeft daarnaast een mooie combinatie van cultuur, natuur en grote steden.

Ik begin mijn reis op 5 juli in Johannesburg vanwaar ik een aantal dagen op (georganiseerde) safari in het Krugerpark ga. Daarna keer ik terug naar Johannesburg vanwaar ik de volgende dag naar Durban vlieg waar ik een aantal dagen zal blijven. Vervolgens vlieg ik naar Port Elizabeth en vanaf daar vervolg ik mijn reis per Baz bus langs de beroemde Tuinroute met als eindbestemming: Kaapstad! En niet te vergeten, om alle indrukken van Zuid Afrika straks te laten bezinken maak ik op de terugweg een 3-daagse stop-over in Abu Dhabi.

Hieronder de route die ik heb uitgestippeld:

Zuid Afrika rondreis route

maandag 4 juli Amsterdam -> Abu Dhabi

dinsdag 5 juli Abu Dhabi -> Johannesburg

woensdag 6 juli Johannesburg -> Krugerpark

donderdag 7 juli Krugerpark

vrijdag 8 juli Krugerpark

zaterdag 9 juli Krugerpark -> Johannesburg

zondag 10 juli Johannesburg -> Durban

maandag 11 juli Durban

dinsdag 12 juli Durban

woensdag 13 juli Durban

donderdag 14 juli Durban -> Port Elizabeth

vrijdag 15 juli Port Elizabeth -> Storms River

zaterdag 16 juli Storms River -> Plettenberg Bay

zondag 17 juli Plettenberg Bay -> Knysna

maandag 18 juli Knysna

dinsdag 19 juli Knysna -> Mosselbay

woensdag 20 juli Mosselbay -> Kaapstad

donderdag 21 juli Kaapstad

vrijdag 22 juli Kaapstad

zaterdag 23 juli Kaapstad

zondag 24 juli Kaapstad

maandag 25 juli Kaapstad -> Johannesburg -> Abu Dhabi

dinsdag 26 juli Abu Dhabi

woensdag 27juli Abu Dhabi

donderdag 28 juli Abu Dhabi

vrijdag 29 juli Abu Dhabi -> Amsterdam

Naast het boeken van de vliegtickets ben ik mezelf druk aan het inlezen over alle ins en outs van Zuid Afrika. Inmiddels ben ik zelfs al trotse bezitter van een verrekijker en een zaklamp. Nu nog een kaki afritsbroek en dan ben ik er helemaal klaar voor ;).

Ik ben erg benieuwd wat mij in Zuid Afrika allemaal te wachten staat, heb je tips laat ze dan gerust achter in de reacties!