Beste tips voor het bezoeken van Metropolitan Natural Park in Panama

Beste tips voor het bezoeken van Metropolitan Natural Park in Panama

Het Metropolitan Natural Park bezoeken is een must-do als je op vakantie in Panama bent. Dit bijzondere park ligt op een unieke plek aan de rand van Panama-City. Het ene moment sta je dus tussen de wolkenkrabbers, en het andere moment waan je je in de jungle tussen apen en tropische vogels. Het Metropolitan Natural Park is daarom de perfecte trip als je in halve dag een voorproefje op de jungle van Panama wilt krijgen.

Tips voor het bezoeken van Metropolitan Natural Park in Panama

Het Metropolitan Natural Park ligt vlakbij Panama-stad. Ben je er nog niet eerder geweest? Dan vraag je je vast af hoe je er kunt komen en wat je er kunt zien. Hieronder beschrijf ik daarom al mijn tips om Metropolitan Natural Park in Panama te bezoeken.

Metropolitan Natural Park gidsen en tours

Het Metropolitan Natural Park in Panama is makkelijk en veilig om zelf te bezoeken. Ook als vrouw alleen op reis voelde ik me hier volkomen veilig. De paden in het park zijn verhard en goed te belopen en bewegwijzering is aanwezig waardoor je er niet kunt verdwalen.

Bewegwijzering in Metropolitan Natural Park

Toch kan het leuk zijn om met een gids op pad te gaan. De gidsen weten vaak veel te vertellen over de flora en fauna en zullen een verscholen luiaard of aap sneller spotten dan dat jij zelf kunt.

Via de website van het bezoekerscentrum kun je een gids boeken (alleen van maandag tot vrijdag) of boek een van deze excursies: Metropolitan Park en Ancon Hill of Vogelexcursie Metropolitan Natural Park.

Neem sowieso een verrekijker mee om de dieren goed te kunnen zien.

Wandelpaden in Metropolitan Natural Park

Wil je een dagtrip vanuit Panama-stad doen waarbij je nóg dieper de jungle in gaat? Kijk dan eens naar deze tour naar het Gamboa Rainforest Reserve.

Visitor Center van Metropolitan Natural Park

Metropolitan Natural Park bij Panama-stad heeft een klein bezoekerscentrum waar je informatie kunt krijgen over het park. Er zijn flesjes water en frisdrank te koop zodat je een koel drankje mee kunt nemen voor onderweg. Ook zijn er toiletten.

Goed om te weten: in het park zelf zijn geen voorzieningen. Maak dus gebruik van het toilet voordat je gaat wandelen en neem voldoende drinken en snacks mee voor onderweg.

Bereikbaarheid

Het Visitor Center van Metropolitan Natural Park ligt op nog geen 15 minuten rijden van Panama-stad. Je kunt er zelf naartoe rijden met een huurauto en parkeren bij het bezoekerscentrum. Een andere optie is om gebruik te maken van een bus, taxi of Uber.

Entree

Toegang tot Metropolitan Natural Park kost een paar dollar. Je betaalt dit bij aankomst in het bezoekerscentrum.

Lees ook: Leukste bezienswaardigheden in Panama-stad

Openingstijden

Metropolitan Natural Park is dagelijks geopend van 07.00 tot 16.30 uur.

Tip: bezoek het park vroeg in de ochtend, dan is het nog koel.

Kaart

Een kaart van Metropolitan Natural Park kun je hier vinden. Verspreid door het park zelf zijn trouwens ook plattegronden te vinden, zodat je altijd kunt zien waar je je op de route bevindt.

Wandelroutes en uitkijkpunten

Er zijn verschillende wandelingen die je in het Metropolitan Natural Park kunt doen. Het mooiste uitzichtpunt vond ik Cerro Cedro. Vanaf hier heb je een fantastisch uitzicht over de skyline van Panama-City. Op deze plek staan ook veel bankjes. Een prima pauze-spot dus!

Uitzicht vanaf Cerro Cedro in Metropolitan Natural Park bij Panama-stad

Om Cerro Cedro te bereiken neem je vanaf het bezoekerscentrum de roze route en daarna de blauwe of oranje route. Als je de blauwe route op de heenweg loopt dan kun je de oranje route op de terugweg nemen. Je totale wandeling is dan zo’n 4 kilometer en daar doe je (afhankelijk van het aantal stops) ongeveer 3 uur over. Neem wel een verrekijker mee zodat je onderweg dieren kunt spotten.

Wildlife

De belangrijkste reden om Metropolitan Natural Park te bezoeken is om wildlife te spotten. In het park leven meer dan 227 vogelsoorten en 45 soorten zoogdieren. Je moet natuurlijk geluk hebben, maar tijdens mijn wandeling zag ik verschillende vogels, schildpadden, brulapen, neusbeertjes én een luiaard met een baby. Heel bijzonder dus!

Een greep uit de dieren die je er kunt spotten:

 • Agoeti’s
 • Brulapen
 • Neusbeertjes
 • Leguanen
 • Luiaarden
 • Schildpadden
 • Vlinders
 • Vogels
 • Vogelspinnen
 • Wasbeertjes

Ook al zit je hier aan de rand van Panama-stad en dus niet diep in de jungle, je kunt hier dus wel écht dieren spotten. En dat is precies wat Metropolitan Natural Park zo leuk maakt.

Staat een bezoek aan dit park al op jouw lijstje?


Plan je reis naar Panama-stad
– Zoek & boek goedkope vliegtickets naar Panama-stad via Skyscanner of KLM
– Bekijk alle hotels in Panama-stad of boek mijn hoteltip mét rooftop pool
– Huur een auto via Sunny Cars
Lees meer over Centraal en Zuid-Amerika:
– Beste reisroute voor Colombia in twee weken
– Leukste bezienswaardigheden op Aruba
– Beste tours en bezienswaardigheden in Medellín

*Deze blog bevat affiliatelinks. Doe je een bestelling via één van de links in dit artikel? Dan ontvang ik daar een kleine commissie voor. Dit kost jou niets extra’s en helpt mij om deze website live te kunnen houden en jou te (blijven) voorzien van gratis reistips & inspiratie. Win-win dus! Klik hier voor meer informatie.

Panama-stad bezienswaardigheden: 7 leukste plekken en activiteiten

Panama-stad bezienswaardigheden: 7 leukste plekken en activiteiten

Benieuwd naar de leukste activiteiten en bezienswaardigheden in Panama-stad? Net als veel andere reizigers naar Centraal- en Zuid-Amerika had ik een overstap in Panama-stad. Mijn eindbestemming was Colombia, maar tegen een lange overstap en dus een korte vakantie in Panama-stad zeg ik natuurlijk geen nee.

Lees meer “Panama-stad bezienswaardigheden: 7 leukste plekken en activiteiten”

Overstappen op JFK Airport én New York City in: uitleg en tips

Overstappen op JFK Airport én New York City in: uitleg en tips

Overstappen in New York én tijdens je overstaptijd New York City bezoeken. Kan dat? Toen ik een retourticket naar Colombia zocht, zag ik dat er veel mogelijkheden voor vluchten met een overstap waren. Zo stuitte ik op een vlucht met op de terugweg een overstap van zo’n 12 uur op JFK Airport in New York. Zou het lukken om binnen deze tijd de luchthaven te verlaten én weer op tijd terug te zijn?

Lees meer “Overstappen op JFK Airport én New York City in: uitleg en tips”

Hoe vraag je een ESTA aan?

Hoe vraag je een ESTA aan?

Heb je plannen om op reis te gaan naar de Verenigde Staten? Dan heb je ongetwijfeld een hele mooie reis in het vooruitzicht! Zelf bezocht ik in 2012 het westen van de Verenigde Staten. Een bijzondere en veelzijdige roadtrip waarin ik vele highlights zoals San Francisco, Monument Valley, Las Vegas en Los Angeles bezocht. Je leest er meer over in mijn blogs over de Verenigde Staten.

Lees meer “Hoe vraag je een ESTA aan?”

5 redenen voor een reis naar Mexico

5 redenen voor een reis naar Mexico

Mexico. Een heerlijke tropische bestemming. De vliegreis van 11 uur is niet bepaald kort maar dan ben je wel écht in het paradijs beland. Denk aan luxe resorts gelegen aan een blauwe zee met witte stranden. Met een interessante geschiedenis en een bruisende hoofdstad heeft Mexico ook de meer avontuurlijke reiziger veel te bieden. En had ik het heerlijke eten en drinken al genoemd? Lees meer