De indrukwekkende stad Jerash in Jordanië bezoeken

De indrukwekkende stad Jerash in Jordanië bezoeken

Ga je rondreizen door Jordanië? Dan raad ik je aan om een bezoek aan de stad Jerash te brengen. Plekken als Petra, de Dode Zee en Wadi Rum staan steevast aan de top van de lijst met bezienswaardigheden in Jordanië maar geloof mij; Jerash is ook écht een bezoek waard. De oude stad staat vol imposante ruïnes uit de Romeinse tijd. Denk aan tempels, amfitheaters en grote pleinen. De ruïnes zijn indrukwekkend en zó goed bewaard gebleven, dat ze tot een van de beste Romeinse overblijfselen buiten Italië behoren.

Lees meer “De indrukwekkende stad Jerash in Jordanië bezoeken”

11x onmisbare tips voor je bezoek aan Petra in Jordanië

11x onmisbare tips voor je bezoek aan Petra in Jordanië

Zeg je Jordanië, dan zeg je Petra. De historische roze stad verwelkomt jaarlijks honderdduizenden bezoekers en is een hoogtepunt tijdens je rondreis door Jordanië.

Petra ligt in een weids dal en wordt omsloten door enorme bergwanden. De stad is alleen bereikbaar via smalle kloven en staat bekend om de indrukwekkende ruïnes. De bekendste ruïne is de ‘schatkamer’. Na een wandeling door de ‘siq’ -de kloof die als hoofdingang dient- is dit het eerste gebouw dat voor je opdoemt. Maar hoewel de schatkamer het meest bekende gebouw is, is er veel meer te zien. De stad is enorm. Vele wandelpaden leiden je langs in de rotsen uitgehakte huizen, tombes en kloosters. Er is zelfs een amfitheater. De stad is dan ook met recht gekozen tot één van de zeven nieuwe wereldwonderen.

Lees meer “11x onmisbare tips voor je bezoek aan Petra in Jordanië”

Jordanië rondreis in 13 dagen

Jordanië rondreis in 13 dagen

Historische steden en indrukwekkende landschappen. Een kleurrijke onderwaterwereld, lekker eten én een bijzonder gastvrije bevolking. Jordanië heeft alles in huis voor een avontuurlijke reis naar het Midden-Oosten. En juist die ligging in het Midden-Oosten maakt dat Jordanië nog niet wordt overspoeld door toeristen. Voor mij een goede reden om juist te gaan en een prachtige rondreis door Jordanië te maken!

Lees meer “Jordanië rondreis in 13 dagen”

12x leuke dingen om te doen op Bali

12x leuke dingen om te doen op Bali

Bali is een eiland waar ik bijzondere herinneringen aan heb. Het was namelijk mijn eerste reis naar Azië en mijn eerste écht verre reis alleen. Waarom ik voor Bali koos? De combinatie van cultuur, natuur, heerlijk eten en lekker weer trok mij erg aan. Ik verbleef in Legian (nabij Kuta) en maakte vanuit hier een aantal uitstapjes over het eiland. Lees meer “12x leuke dingen om te doen op Bali”

Abu Dhabi in 3 dagen

Abu Dhabi in 3 dagen

Tijdens het boeken van mijn vliegreis naar Zuid Afrika besloot ik ervoor te kiezen om op de terugweg een stopover in Abu Dhabi te maken. Zo kon ik na mijn drukke reisschema in Zuid-Afrika nog even een paar dagen relaxen en zou mijn terugreis ook een stuk minder lang zijn. Daarnaast werd de prijs van mijn vliegticket door de stopover zelfs iets goedkoper en kon ik zo tijdens één reis twee landen bezoeken.

Lees meer “Abu Dhabi in 3 dagen”

Stedentrip: 6x doen in Dubai

Stedentrip: 6x doen in Dubai

In december ben ik voor een heerlijke winterzon vakantie naar Dubai geweest en heb ik de tijd gehad om Dubai een week lang te verkennen. Dubai bezit één van de grotere luchthavens ter wereld en is door de centrale ligging tussen Europa, Azië en Afrika een populaire stad om over te stappen naar een volgende vlucht.

Mocht je bij het boeken van een vlucht kunnen kiezen voor een lange overstaptijd, dan zou ik je zeker aanraden om een stopover te maken en om de luchthaven te verlaten om Dubai te verkennen.  Lees meer