Kliffen van Moher in Ierland bezoeken? Tips & informatie

Kliffen van Moher in Ierland bezoeken? Tips & informatie

De Kliffen van Moher (Cliffs of Moher) zijn misschien wel de meest indrukwekkende bezienswaardigheid van Ierland. Het bekende natuurfenomeen strekt zich uit over een 8 kilometerslange kustlijn met kliffen tot wel 214 meter hoog. De kalkstenen kliffen, het groene landschap en de diepblauwe Atlantische Oceaan maken het uitzicht adembenemend. De Kliffen van Moher behoren tot de hoogste kliffen binnen Europa en zijn de meest populaire attractie aan de Ierse westkust.

Lees meer “Kliffen van Moher in Ierland bezoeken? Tips & informatie”

Howth Cliff Walk: prachtige klifwandeling vlakbij Dublin

Howth Cliff Walk: prachtige klifwandeling vlakbij Dublin

Als je in Ierland bent mag je een bezoek aan de ruige kust eigenlijk niet overslaan. De steile kliffen, groene weides en het blauwe water zijn typerend voor het Ierse landschap. De bekendste kliffen van Ierland vind je aan de westkust, genaamd de kliffen van Moher. Verblijf je aan de oostkust, bijvoorbeeld in Dublin? Dan zijn de kliffen van Howth een heel goed alternatief. Vanuit Dublin ben je zó in Howth en kun je een prachtige hike maken. Lees hier alles over de Howth Cliff Walk!

Lees meer “Howth Cliff Walk: prachtige klifwandeling vlakbij Dublin”

Dublin: de leukste highlights om te zien tijdens een stedentrip

Dublin: de leukste highlights om te zien tijdens een stedentrip

Dublin: de hoofdstad van Ierland en een stad met een toffe mix tussen geschiedenis, cultuur en een bruisend nachtleven. Maar ook de stad die je zó ontsnapt om te genieten van de ruige natuur die Ierland te bieden heeft. Tijdens mijn stedentrip naar Dublin genoot ik van de afwisselende bezienswaardigheden, lokale specialiteiten en de relaxte sfeer. Benieuwd wat te doen tijdens een weekend weg naar Dublin? Hier lees je wat de leukste highlights zijn.

Lees meer “Dublin: de leukste highlights om te zien tijdens een stedentrip”