7 inpaktips voor je koffer of backpack

inpaktips koffer backpack header

Wanneer je net als ik altijd teveel meeneemt op reis is het van belang dat je je koffer of backpack zo efficiënt mogelijk inpakt.  Zelf ga ik meerdere keren per jaar op reis en heb ik ervaring met het reizen met een grote koffer, handbagage koffer én backpack. Hoe je ook reist, je wilt altijd zoveel mogelijk meenemen en je spullen makkelijk terug kunnen vinden. Hieronder deel ik mijn 7 beste inpaktips!

1. Vacuümzakken

Vacuümzakken zijn dé uitvinding om meer in je koffer of tas kwijt te kunnen. De zakken zijn verkrijgbaar in verschillende formaten: met en zonder vacuümpomp. Het gebruik is simpel: je vouwt een aantal kledingstukken op, legt deze in de zak (zorg dat de zak niet te vol is), sluit de zak af en gebruikt de pomp om de lucht er uit te halen. Indien je zak geen pomp heeft kun je een stofzuiger gebruiken of je houdt een kleine opening open, rolt de zak strak op zodat je de lucht eruit drukt en sluit het laatste stukje. Je kleding neemt nu veel minder ruimte in. Daarnaast zijn de zakken handig om soorten kleding te verdelen.


Tip: ga je in hostels slapen? Neem dan bij voorkeur geen plastic vacuümzak, als je vroeg op moet staan maakt het openen en sluiten van de zakken veel herrie.


2. Koffer packing cubes

Is ruimte niet zo’n probleem, maar wil je wel georganiseerd inpakken? Dan bieden packing cubes uitkomst! Met deze handige tasjes kun je je kleding eenvoudig verdelen. Als je de juiste afmetingen kiest passen ze precies in je koffer waardoor je alle ruimte optimaal benut.

3. Oprollen

Een simpele maar effectieve tip: rol je kleding op. Het bespaard niet alleen ruimte maar mijn ervaring is dat, als je strak oprolt, je minder kreukels en lelijke vouwlijnen in je kleding krijgt.

inpaktips koffer backpack

4. Kabel organizer

Neem jij ook altijd zoveel apparatuur, en daarmee dus opladers, kabeltjes en geheugenkaarten mee? Dan is het wel zo handig om alles veilig te bewaren. Een kabel organizer zorgt ervoor dat je al deze spullen bij elkaar kunt bewaren en makkelijk terug kunt vinden.

5. Gebruik hoeden en schoenen

Gaan er hoeden en schoenen mee in je koffer? Deze zijn qua afmeting meestal niet handig om je koffer mee in te pakken. Gebruik eventueel een schoenenzak en schuif meerdere hoeden over elkaar heen.


Tip: vul je de lege ruimtes in je hoeden en schoenen op met kleine, zachte kledingstukken zoals sokken en ondergoed. Deze spullen neem je toch al mee maar hierdoor benut je de lege ruimtes extra goed.


6. Mini’s

Mini’s zijn niet alleen handig als je alleen met handbagage reist, ook in een grote koffer of backpack komen ze van pas. Vaak heb je namelijk geen grote fles shampoo of douchegel nodig op reis. Daarnaast bieden de meeste hotels gratis toiletartikelen aan waardoor het meenemen van grote, zware flessen niet meer nodig is. Overigens hoef je mini’s niet perse in de winkel te kopen, er zijn ook handige reisflesjes verkrijgbaar die je zelf kunt vullen met je favoriete shampoo.


Tip: het merk Lush verkoopt shampoobars die niet alleen heel lekker zijn, maar ook klein, licht én milieuvriendelijk. Door er een tinnen bewaardoosje bij te kopen neem je je shampoobar eenvoudig mee op reis. Lekkende shampooflessen zijn vanaf nu verleden tijd!


7. Rietjes

Rietjes? Ja! Neem je sieraden zoals kettingen en armbanden mee op reis? Dan heb je vast wel eens meegemaakt dat alles in de knoop raakte. Door je ketting of armband door een rietje heen te halen (knip het rietje eventueel korter) voorkom je dit.


Leestip:

Backpack of koffer
5 handige reishacks


Deze blog bevat affiliatelinks. Just Go Global ontvangt een kleine vergoeding over artikelen die via deze links worden gekocht.

5 gedachten over “7 inpaktips voor je koffer of backpack

  1. Het idee vacuümzakken vind ik heel leuk! Sommige spullen zet ik in ziplocks en dan let ik er wel op om zo veel mogelijk er uit te halen, maar ik heb er nooit aan gedacht om dit te doen voor kleren. Goed ideetje 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.