Oeschinensee: Het Mooiste Meer van Zwitserland

oeschinensee-kandersteg

De Oeschinensee behoort tot één van de mooiste natuurgebieden van Zwitserland. Het ligt op 1578 meter boven zeeniveau, vlakbij het dorpje Kandersteg. Het bergmeer heeft waanzinnig felblauw water en wordt omsloten door bergen en dennenbossen. Regen- en smeltwater van de meer dan 3.000 meter hoge besneeuwde bergtoppen komen samen tot watervallen, die zorgen voor de toevoer van water in het meer. Opmerkelijk zijn de koeien die al zoekende naar drinkwater en verkoeling regelmatig rondom het meer vertoeven. Ze maken het typisch Zwitserse plaatje helemaal compleet.

Oeschinensee bergmeer
oeschinensee bergtoppen

Het gebied rondom Oeschinensee leent zich uitstekend om te wandelen. Wandelroutes zijn er in verschillende afstanden én zijn goed gemarkeerd. En welke route je ook kiest: het uitzicht is overal fenomenaal. Niet voor niets is Oeschinensee mijn favoriete meer.

oeschinensee uitzicht

Tip: Ben je van plan om te zwemmen? Dan is het handig om waterschoentjes mee te nemen. De ‘strandzijde’ van het meer bestaat voornamelijk uit stenen.   

Dronefoto Oeschinensee
Wandelen Oeschinensee

Naast wandelen zijn er ook andere activiteiten te doen bij de Oeschinensee. In de winter kun je er ijsvissen en in de zomer neem je er een verfrissende duik, huur je een roeiboot, ga je rodelen of lekker zonnen op het strand. Vlakbij het water is een restaurant, maar nog veel leuker is het om je eigen picknick mee te nemen.  


Leestips:

Bezienswaardigheden en activiteiten in Interlaken

Treinreizen door Europa met Interrail


Bereikbaarheid Oeschinensee en Kandersteg

Kandersteg beschikt over een trein- en busstation en is dus prima bereikbaar. Vanaf het treinstation wandel je binnen een kwartiertje naar de gondelbaan van Oeschinensee, die je binnen enkele minuten naar boven brengt. Vanaf hier is het nog zo’n 20 minuten bergafwaarts wandelen voordat je bij het meer staat. Ben je slecht ter been of wil je liever niet lopen? Dan kun je, tegen betaling, gebruik maken van een elektrisch treintje die met enige regelmaat heen en weer rijdt.

Gondelbaan Oeschinensee
Gondelbaan Kandersteg

Tip: Ga goed voorbereid op reis met een Lonely Planet op zak


Campings en accommodaties

In de omgeving van Oeschinensee zijn volop accommodaties te vinden zoals campings en chalets. Wanneer je dichtbij het meer wilt verblijven kun je het beste in of nabij het dorpje Kandersteg overnachten. Je kunt Kandersteg dan als uitvalsbasis gebruiken om trips te maken naar bijvoorbeeld Blausee (ook een mooi meer!) of Interlaken. Bekijk hier de accommodaties in Kandersteg.  

Kandersteg kerk
Kandersteg wandelen

* Dit artikel bevat affiliate links

2 gedachten over “Oeschinensee: Het Mooiste Meer van Zwitserland

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.