Samsung SmartTag: bluetooth tracker review

Koffer met daarin een Samsung Galaxy Smarttag

Als frequente reiziger heb je het misschien al eens meegemaakt: je koffer raakt kwijt op reis. Achtergebleven op de luchthaven van vertrek, verdwenen tijdens een overstap of verwisseld met een koffer van iemand anders. Het kan een enorm frustrerend zijn, want in plaats van genieten van je vakantie moet je je plotseling bezig houden met het terugkrijgen van je spullen.

Maar stel je eens voor dat je een klein apparaatje zou hebben dat je helpt om je koffer snel terug te vinden, ongeacht waar deze zich bevindt? Maak kennis met de Samsung Galaxy SmartTag: een slimme tracker die jouw koffer, tas of andere waardevolle spullen lokaliseert.

In deze review lees je alles wat je moet weten over de Samsung Galaxy SmartTag, hoe het werkt, waar je hem kunt kopen en natuurlijk mijn eigen ervaringen met deze handige gadget. Dus, als je van plan bent om binnenkort op reis te gaan en je wilt er zeker van zijn dat je je bagage nooit meer kwijtraakt, lees dan verder!

Hoe werkt een Samsung SmartTag?

Een Samsung SmartTag is een klein apparaatje dat je bijvoorbeeld aan je bagage of sleutelbos kunt bevestigen en met behulp van je smartphone kunt traceren. Het is een handig hulpmiddel voor reizigers die willen weten waar hun bagage zich bevindt. De Samsung Galaxy SmartTag werkt met bluetooth. Door de SmartThings-app op je smartphone te installeren kun je de tracker eenvoudig aan je telefoon koppelen. In de app is een handige kaart te vinden waarop je ziet waar jouw SmartTag zich bevindt. Er zijn verschillende opties om de tag te zoeken en je kunt zelfs een geluidstoon af laten spelen.

Ook als je SmartTag ver van je smartphone vandaan is kun je hem nog tracken. De tag maakt namelijk gebruik van alle bluetooth-signalen van Galaxy apparaten die wél in de buurt zijn. Op een drukbezochte plek zoals een luchthaven is de kans aannemelijk dat er altijd wel apparaten in de buurt zijn, waardoor je jouw tag snel kunt lokaliseren. Op een verlaten plek zal de tag waarschijnlijk niet werken, omdat er geen bluetooth-signalen in de buurt zijn.

Waar koop je een Samsung SmartTag?

De SmartTag is te koop bij bekende elektronicawinkels. Zelf kocht ik hem bij Bol.com omdat ze hem daar gratis en snel bezorgen. Daarnaast vind ik de service van Bol.com altijd goed. De SmartTag is per stuk te koop maar kan ook in een 2 pack of een 4 pack geleverd worden. Hoe groter de set, hoe lager de prijs per stuk.

Als je een Samsung Galaxy SmartTag wilt kopen is het daarom slim om meteen na te denken of je er zelf meerdere wilt of dat je er ook een paar voor vrienden of familie aan kunt schaffen. Je kunt de SmartTag natuurlijk ook voor andere dingen gebruiken dan je reiskoffer. Denk bijvoorbeeld aan een rugzak, handtas, sleutelbos of zelfs een auto.

Samsung Galaxy SmartTag vs de Apple AirTag

Heb je geen Samsung Galaxy telefoon maar een Apple? Dan kun je gebruikmaken van de Apple AirTag. Dit is een vergelijkbare smarttag, maar dan voor Apple gebruikers.

Mijn ervaring met de Samsung Galaxy SmartTag

Vanwege de lagere stuksprijs kocht ik meteen een set van vier tags. Eén voor mee op reis in mijn koffer en één voor aan mijn sleutelbos. De andere twee tags waren voor familie die hem ook in hun reiskoffers gaan gebruiken.

De tags zijn vierkant en ongeveer 1 centimeter dik. Er zit een knop op om geluid af te spelen en een oogje om een ring of koord aan te bevestigen. Daarnaast zit er een gleufje in waarmee je de tag kunt openen om de knoopcel batterij te vervangen. In de app kun je trouwens zien of de batterij nog voldoende energie heeft. Handig!

Wil je de tag niet zomaar los ergens instoppen of aan hangen dan kun je trouwens ook passende hoesjes kopen. Het kost wel wat extra, maar dan is je tag meteen goed beschermd.

Het installeren van de app en koppelen met de tag ging heel makkelijk. Na installatie kun je direct zien waar de tag zich bevindt. Goed om te weten: de tag werkt niet op GPS maar op bluetooth-signalen. De locatie kan een klein beetje afwijken. Is je tag in de buurt, maar kun je hem nog niet zien? Dan kun je via de app een geluidstoon af laten spelen. Tijdens mijn reis naar Colombia had ik meerdere vluchten en een aantal korte overstaps. De perfecte reis om de tag in mijn koffer te stoppen en te testen!

Aangezien mijn bagage in het verleden al eens kwijt is geraakt vond ik het het heel fijn om in de app te kunnen checken waar mijn koffer was. Zo zag ik op Schiphol al snel dat mijn koffer in de buurt van de juiste gate stond. En ook bij de overstaps kon ik snel checken of mijn koffer mee was gekomen.

Samsung smarttag app

Helaas kan de tag niet voorkomen dat je bagage niet meegaat op jouw vlucht, maar wat ik wel heel fijn vind is dat je direct kunt controleren waar je koffer zich bevindt. Áls hij dan kwijt is, dan weet je in ieder geval waar je moet zoeken en kun je gebruikmaken van het handige geluidssignaal. Daarnaast hoef je je nooit meer af te vragen of je koffer wel mee is op jouw vlucht, want dat zie je gewoon in de app. De Samsung Galaxy SmartTag gaat tijdens mijn volgende reizen daarom zeker weer mee!

*Dit artikel bevat affiliatelinks

2 gedachten over “Samsung SmartTag: bluetooth tracker review

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.