Sardinië: tips & ervaringen voor het huren van een auto

Auto-huren-Sardinië

Sardinië is misschien wel één van de mooiste Europese bestemmingen voor een rondreis per auto. Het klimaat is er aangenaam, er zijn veel mooie en oude steden en onderweg kom je langs prachtige natuurgebieden en verborgen baaien met helderblauw water. Het Italiaanse eiland is zo groot dat je zeker een huurauto nodig hebt om je snel en efficiënt te kunnen verplaatsen. Het fijne van een huurauto is dat je zelf je route kunt uitstippelen en in je eigen tempo het eiland kunt verkennen. Om het hele eiland te zien heb je zeker drie weken nodig, maar gelukkig kun je ook tijdens een kortere rondreis een goede indruk van Sardinië opdoen. Afgelopen september maakte ik er een 12-daagse rondreis. In deze blog deel ik mijn ervaringen en tips voor het huren van een auto op Sardinië.

Huurauto mogelijkheden op Sardinië.

Op het eiland Sardinië zijn veel mogelijkheden om een auto te huren. De meeste reizigers arriveren per vliegtuig en starten hun reis dus op één van de drie luchthavens, namelijk Olbia, Alghero of Cagliari. Als je direct vanaf de luchthaven met een huurauto op pad wilt gaan kun je dus het beste een autoverhuurder kiezen die één van deze luchthavens als ophaallocatie aanbiedt. Het voordeel hiervan is dat je niet op zoek hoeft naar een taxi of bus, maar na het ophalen van de autosleutel direct jouw weg kunt vervolgen. Hou bij het plannen van je reis wel rekening met de keuze om de huurauto na afloop weer terug te brengen naar de ophaallocatie óf naar een ander inleverpunt. Dit kan bijvoorbeeld als je aankomt op Olbia en terugvliegt via Cagliari. Bij de meeste verhuurders is zo’n constructie wel mogelijk, maar kan het wel extra kosten met zich meebrengen.

Auto huren op Sardinië naar La Pelosa

Hier kun je een auto huren op Olbia Airport.

Ik begon mijn rondreis door Sardinië op het vliegveld van Olbia. Olbia Airport is de grootste luchthaven van Sardinië. Er zijn daarom ook veel autoverhuurders te vinden. Vanuit de aankomsthal wijzen de bordjes naar het bijgebouw waar de meeste autoverhuurders zich bevinden.

Auto verhuurders die je op Olbia Airport kunt vinden:

Zelf had ik onze auto vooraf via de website van Sunny Cars gehuurd. Dit werd uiteindelijk een auto via Sicily by Car en was prima geregeld. We kregen een bijna nieuwe Renault Clio met veel ruimte, airco, ingebouwde navigatie én een achteruitrijcamera. Na het overhandigen van de sleutels kregen we nog instructies voor het inleveren van de auto en konden we op pad. Overigens is het ook mogelijk om je auto ter plekke te huren. Je bent dan wel afhankelijk van de beschikbaarheid en de prijzen die op dat moment gelden. Om die reden reserveer ik zelf altijd vooraf vanuit Nederland.

Auto huren op Sardinië naar Bosa.

Een auto huren via Sunny Cars.

De reden dat ik de auto via Sunny Cars heb gereserveerd is omdat zij een All-Inclusive formule hanteren. Dat betekent dat alle kosten zoals (noodzakelijke) verzekeringen zijn inbegrepen en je nooit extra bij hoeft te betalen. Sunny Cars biedt een Flexservice waarbij je tot kort van te voren nog kosteloos kunt annuleren. Erg fijn als je niet zeker weet of je reis door kan gaan. Daarnaast vind ik het prettig dat de klantenservice Nederlandstalig is en last but not least: de prijzen zijn ook vaak aantrekkelijk. Tot nu toe heb ik altijd goede ervaringen met Sunny Cars gehad en kan ik ze zeker aanraden.

Klik hier om een auto via Sunny Cars te reserveren >>

Fly & Drive op Sardinië.

Wil je wél een rondreis met een huurauto maken, maar liever geen tijd kwijt zijn aan het uitzoekwerk? Dan is een fly & drive een goede optie. Een fly & drive is een pakket waarin zowel je vliegticket als de huurauto zijn inbegrepen. Daarnaast zijn er ook touroperators die het je nog makkelijker maken en fly & drive pakketten inclusief overnachtingen aanbieden. Zo is je vakantie grotendeels al verzorgd en kun jij lekker genieten.

Aanbieders van fly & drive reizen naar Sardinië:


Veel gestelde vragen en tips over een auto huren op Sardinië.

Kan ik een auto het beste vooraf reserveren of ter plaatse?

In het hoogseizoen zijn er veel mensen die een auto op Sardinië willen huren. Dat betekent dat er niet altijd voldoende auto’s beschikbaar zijn. Om die reden kun je je auto het beste vooraf, dus al vanuit Nederland, reserveren. Daarnaast kun je hierdoor goed de prijzen vergelijken.

Waar kan ik goedkoop een auto op Sardinië huren?

De prijzen variëren vaak per periode en zijn mede afhankelijk van de beschikbaarheid. Zelf heb ik mijn auto bij Sunny Cars gereserveerd.

Waar kan ik een auto verhuurmaatschappij op Sardinië vinden?

Op de luchthavens Olbia, Alghero en Cagliari zijn veel autoverhuurmaatschappijen. De verhuurders hebben vaak ook een locatie in of nabij het centrum van deze steden. In dit blog vind je een aantal namen van autoverhuurders op het vliegveld van Olbia.

Hoe zijn de wegen op Sardinië?

De wegen zijn redelijk goed. Soms zijn er gaten in de wegen en sommige wegen zijn steil of er zijn haarspeldbochten. Maar over het algemeen kun je er prima rijden en volstaat een normale auto. Een 4×4 is dus niet nodig.

Waar moet ik op letten bij het huren van een auto?

Check bij het ophalen altijd goed of de auto beschadigingen heeft en maak eventueel foto’s om discussies bij het inleveren te voorkomen. Ook is handig om je vooraf goed in te lezen over de afspraken met de autoverhuurder. Welke verzekeringen zijn noodzakelijk en inbegrepen, wat is de tankregeling en hoeveel kilometers mag je rijden.

Heb ik een navigatiesysteem nodig op Sardinië?

Een navigatiesysteem is altijd handig maar niet noodzakelijk. Er zijn namelijk ook gratis goede navigatie-apps die je op je telefoon kunt installeren. Zelf maak ik veel gebruik van Maps.me, Waze of Google Maps. Tip: zorg dat je vooraf een offline kaart download zodat je ook kunt navigeren als er geen internetverbinding is.


Meer leuke plekken in Italië:


*Deze blog bevat affiliate links

3 gedachten over “Sardinië: tips & ervaringen voor het huren van een auto

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.