Tickets Caminito del Rey uitverkocht? Tips + last minute opties

tickets-caminito-del-rey-uitverkocht

El Caminito del Rey (de Koningsweg) is een van de beroemdste wandelpaden van Spanje. Vroeger stond het pad bekend als de gevaarlijkste wandeling van Europa. Het pad was ontzettend smal en instabiel en liep op tientallen meters hoogte langs de afgrond van de ruige Desfiladero de los Gaitanes-kloof.

Tegenwoordig ligt er een goed onderhouden wandelpad en is het veilig om de wandelroute zelf te lopen. De wandeling hoort nog steeds bij de mooiste wandelingen in Andalusië en is daarom erg populair bij toeristen en locals.

De grootste uitdaging van de wandeling? Dat is het bemachtigen van tickets! Om de drukte goed te spreiden worden er dagelijks maar 1.100 bezoekers toegelaten, die worden verdeeld over tijdsloten. Hierdoor zijn de tickets voor El Caminito del Rey vaak al weken – en in het hoogseizoen soms al maanden – van tevoren uitverkocht.

Toch zijn er nog alternatieve mogelijkheden en dit artikel lees je alle tips en last minute opties om alsnog aan tickets te komen.

tickets Caminito del Rey uitverkocht

Wat als de tickets voor Caminito del Rey zijn uitverkocht?

Goed om te weten: de tickets op de officiële website van El Caminito del Rey zijn uitsluitend voor verkoop aan particulieren. MAAR… er zijn ook tickets beschikbaar voor andere partijen, waaronder touroperators die een bezoek aan El Caminito del Rey als onderdeel van een excursie verzorgen.

Staat er op de website dat de tickets voor El Caminito del Rey zijn uitverkocht? Dan zijn er vaak nog WEL mogelijkheden om je tickets ergens anders te kopen.

Hieronder deel ik de verschillende opties met je.

Caminito del Rey tickets zonder gids (vooraf kopen)

Wil je Caminito del Rey zonder gids lopen? Hou er dan rekening mee dat het lastiger is om aan losse tickets te komen. De meeste touroperators bieden namelijk tours aan onder begeleiding van een gids. Via onderstaande link kun je zien of er nog beschikbaarheid is voor een entreeticket zonder gids.

Caminito del Rey tickets met gids (vooraf kopen)

Als je Caminito del Rey met een gids wilt lopen maak je de grootste kans om nog tickets te kunnen kopen wanneer het op de officiële site al uitverkocht is.

Het voordeel van de Caminito del Rey tours met gids is dat je tijdens je hike veel over de geschiedenis van het beroemde Koningspad te weten komt. Hieronder vind je de verschillende mogelijkheden en kun je doorklikken voor de prijzen en beschikbaarheid.

Caminito del Rey tours vanuit Málaga

Caminito del Rey is een van de populairste dagtrips om te doen vanuit Málaga. Er is dan ook een groot aanbod aan tours, inclusief vervoer. Hieronder vind je verschillende opties die ik heb geselecteerd op basis van de goede beoordelingen.

Caminito del Rey tours vanuit Sevilla

Ook vanuit Sevilla kun je een dagtrip naar Caminito del Rey maken. Hieronder vind je een georganiseerde tour, inclusief vervoer.

Caminito del Rey - uitzicht over de kloof en het pad

Caminito del Rey last minute tickets kopen

Is het niet gelukt om op voorhand een los ticket te kopen of een tour te reserveren? Dan zijn er nog twee opties om last minute tickets voor Caminito del Rey te kopen.

Tickets bij de ingang kopen – Dit is de meest risicovolle optie, omdat je naar Caminito del Rey moet reizen zonder te weten of er nog voldoende tickets beschikbaar zijn voor de losse verkoop. Het is aan te raden om al vroeg bij de kassa te zijn, om zo de meeste kans te maken. De kassa bevindt zich bij de noord-ingang.

Ticket in Málaga kopen – Ik heb hier zelf geen ervaring mee, maar het schijnt dat je op het treinstation van Málaga (Málaga Maria Zembrano) een treinticket naar El Chorro kunt kopen, inclusief entree tot Caminito del Rey. Dit is dan voor de dag zelf en uitsluitend op basis van beschikbaarheid. Let wel op: vanaf station El Chorro moet je nog met de pendelbus naar de noord-ingang van Caminito del Rey, daar start de hike.

Uitzicht langs de Caminito del Rey
Lees meer over Andalusië:
– Tips voor een dagje Málaga op zondag
– Hoogtepunten voor een weekendje Sevilla
– Bezienswaardigheden en dingen om te doen in Córdoba
15x Leuke bezienswaardigheden in Andalusië

*Deze blog bevat affiliatelinks. Doe je een bestelling via één van de links in dit artikel? Dan ontvang ik daar een kleine commissie voor. Dit kost jou niets extra’s en helpt mij om deze website live te kunnen houden en jou te (blijven) voorzien van gratis reistips & inspiratie. Win-win dus! Klik hier voor meer informatie.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.