Washington Slagbaai National Park op Bonaire bezoeken

washington-slagbaai-bonaire

Washington Slagbaai National Park is wat mij betreft de allermooiste plek op Bonaire. In tegenstelling tot het vlakke en droge zuiden, is dit noordelijke stukje Bonaire heuvelachtig en groen. Op ontdekking door het park kom je langs schitterende zoutmeren, de ruige kustlijn van het oosten en uitgestrekte velden vol cactussen. Ook aan wildlife ontbreekt het hier niet, want de kans is groot dat je hier flamingo’s, leguanen en hagedissen tegenkomt. Je zwemkleding kan hier trouwens ook mee, want er zijn genoeg idyllische strandjes om een duik te nemen en de kleurrijke onderwaterwereld te ontdekken. Kortom, genoeg reden om een dagje naar Slagbaai Park te plannen.

Routes door Slagbaai op Bonaire

Binnen Washington Slagbaai National Park zijn twee routes uitgestippeld. Je kunt kiezen tussen de lange (gele) route van 34 kilometer (2,5 uur rijden) en de korte (groene) route van 24 kilometer (1,5 uur rijden). De korte route gaat binnendoor en brengt je het snelst naar de Brandaris en de westkust waar alle snorkel- en duikspots liggen. De lange route loopt grotendeels langs de kust en komt langs alle highlights van het park. Dit is de beste route voor als je veel wilt zien en genoeg tijd hebt.

Mooiste plekken in het park

  • Het Gotomeer (het grootste zoutwatermeer van Bonaire, met veel kans om flamingo’s te spotten)
  • Boka Chikitu (een ruig stukje kust met duinen en een wit zandstrand – niet geschikt om te zwemmen – )
  • Boka Kokolishi (een prachtig baai omringd door kliffen)
  • Brandaris (deze 241 meter hoge berg is het hoogste punt van Bonaire)
  • Wayaka 1, 2 en 3 (prachtige strandjes met helderblauw water)
  • Boka Slagbaai (een baai met zowel koraal- als zandstrand, omgeven door natuur en koloniale huizen)
Het Gotomeer in Washington Slagbaai National Park op Bonaire
Flamingo’s in het Gotomeer met de Brandaris op de achtergrond
Boka Chikitu in Washington Slagbaai
Boka Chikitu
washington slagbaai bonaire 10
Boka Kokolishi

Snorkelen en duiken

Washington Slagbaai Park is ook een geweldige snorkel- en duikbestemming. Verspreid over de westkust zijn meerdere plekken te vinden waar je goed kunt snorkelen en duiken. Populaire spots zijn Boka Slagbaai en Wayaka.

Wayaka
Wayaka
Boka Slagbaai Bonaire
Boka Slagbaai

Washington Slagbaai National Park Bonaire: entree en openingstijden

De openingstijden van Washington Slagbaai National Park zijn dagelijks van 08.00 – 17.00 uur. Je kunt tot 14.00 uur naar binnen. De entreeprijzen zijn te vinden op de website van van het park. Heb je al een nature tag? Dan is de toegangsprijs iets goedkoper. De nature tag is een verplichte bijdrage voor het behoud van de natuurparken van Bonaire, waaronder Slagbaai Park. Je koopt de nature tag op de website van STINAPA.

Meer informatie over het park en de plattegrond vind je in de brochure.

Een georganiseerde excursie door Washington Slagbaai National Park

Wil je Washington Slagbaai National Park bezoeken en zeker weten dat je niets mist? Dan is het aan te raden om een tour te boeken waarbij je met een gids in een 4×4 op verkenning gaat. Het voordeel hiervan is dat een gids alle mooie plekken kent, ervaren is in het spotten van dieren en je een hoop informatie over dit prachtige park op Bonaire kan geven. Dit geeft jou de gelegenheid om volop van de mooie natuur te genieten. Tip: kijk eens bij Hopi Bonaire voor een privétour door Washington-Slagbaai Park.

Boek hier je tour in het Washington Slagbaai National Park >>

Brandaris

Slagbaai Bonaire met de auto bezoeken

Liever zelf op pad in Slagbaai Park? Dat kan natuurlijk ook. Het park is maar liefst 5643 hectare groot, dus dit doe je het beste per auto. Let wel op: in Washington Slagbaai National Park zijn alleen 4×4’s toegestaan en het is verplicht om een reserveband bij je te hebben. Hou er daarnaast rekening mee dat het park heuvelachtig is en de wegen hobbelig zijn. Als je goed oplet is dat prima te doen, maar het is wel even wat anders dan de wegen die wij in Nederland gewend zijn.

TIP: op Bonaire is een beperkt aantal huurauto’s aanwezig. Vooral in het hoogseizoen zijn de huurauto’s snel op. Voorkom dat je zonder huurauto komt te zitten en zorg dat je ruim van te voren reserveert. Ik heb hele goede ervaringen met de service van Sunny Cars.

Reserveer hier je huurauto bij Sunny Cars >>

Slagbaai met de auto bezoeken

Vakantie op Bonaire

Een vakantie op Bonaire is altijd een goed idee! De temperatuur is hier het hele jaar door aangenaam en de combinatie van de prachtige onderwaterwereld, natuur en historie maken het een afwisselende bestemming. Ben je op zoek naar een hotel op Bonaire? Corendon biedt hele fijne accommodaties zoals het Delfins Beach Resort en het Van der Valk Plaza Island Residence. Beide hotels beschikken over een heerlijk zwembad en privéstrand.

Vakantie op Bonaire

Lees meer over de caribbean:


Veelgestelde vragen over Washington Slagbaai

Wat zijn de openingstijden van Washington Slagbaai National Park?

Het park is dagelijks van 08.00 tot 17.00 uur geopend.

Welke dieren kun je zien in Washington Slagbaai?

Washington Slagbaai is een goede plek om onder andere flamingo’s, leguanen en hagedissen te spotten.

Is er eten en drinken verkrijgbaar in het park?

Alleen bij Boka Slagbaai zijn soms wat snacks te verkrijgen. Het is daarom aan te raden om zelf voldoende eten en drinken mee te nemen.

Hoe kom ik aan een Nature Tag?

Deze koop je via de website van STINAPA.

Zijn er toiletten in het park?

Ja, er zijn er toiletten bij het bezoekerscentrum en bij Boka Slagbaai. Beide locaties staan aangegeven op de parkplattegrond.*Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Corendon en bevat affiliate links

2 gedachten over “Washington Slagbaai National Park op Bonaire bezoeken

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.