Egypte: de piramides van Gizeh

Egypte piramides Gizeh

Egypte, een land met een bijzonder fascinerende geschiedenis. Het land van de beroemde piramides, Cleopatra en de Nijl. Maar ook het land van all-inclusive resorts, politieke onrust en recentelijk ook terroristische dreigingen. In 2006 en in 2007 heb ik Egypte bezocht. Mijn eerste reis ging naar Sharm el Sheikh, en de tweede reis naar Hurghada. Tijdens mijn reis naar Hurghada heb ik de Piramides van Gizeh bezocht. Een bijzondere ervaring om dit eeuwenoude wereldwonder met eigen ogen te mogen aanschouwen!

Egypte piramides Gizeh

Vervoer naar de piramides van Gizeh

Je kunt de piramides op eigen gelegenheid bezoeken door bijvoorbeeld vanuit Caïro een taxi te nemen. Hoewel het op eigen gelegenheid bezoeken van attracties normaliter mijn voorkeur heeft raad ik voor Egypte aan om een georganiseerde tour vanuit je hotel of resort te boeken. Dit om onderhandelingen (lees; discussies/oplichting) door verkopers en taxichauffeurs te voorkomen. Zowel vanuit Sharm el Sheikh als vanuit Hurghada gaan er dagelijks bussen naar de piramides, vanuit Hurghada is de reis het kortste. De touringcars worden in konvooi naar de piramides begeleid.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
De Sfinx van Gizeh

Wat te doen bij de piramides van Gizeh

Bij de piramides aangekomen krijg je vrije tijd om rond te kijken. Probeer altijd een tour te boeken waarbij je vroeg in de ochtend aankomt. Dit om drukte te voorkomen én om de hitte tijdens het middaguur te vermijden. Binnen het gebied kun je 3 verschillende piramides bekijken. Toen ik de piramides bezocht mocht je ze zelfs aanraken en er op klimmen. Bijzonder om te zien hoe ontzettend groot de piramides zijn (één steen is al groter dan mijzelf…) en hoe er nagedacht is over de plaatsing van de piramides. En dat allemaal zonder machines en apparatuur! Naast de piramides kun je ook de 74 meter lange (!) Sfinx bekijken. Daarnaast is er vlakbij de piramides een uitzichtpunt vanwaar je een waanzinnig uitzicht over de stad Caïro hebt!

Heb je na het bezoeken van de piramides nog tijd over? Breng dan een bezoek aan het Egyptisch museum waar je meer kunt leren over de geschiedenis van Egypte. In het museum mogen helaas geen foto’s gemaakt worden.

Egypte piramides Gizeh

* Vanwege politieke ontrust en terroristische dreigingen worden bepaalde gebieden in Egypte afgeraden als reisbestemming. Laat je daarom vooraf goed adviseren over welke gebieden je wel of niet kunt bezoeken. Voor het actuele reisadvies over Egypte kijk je hier. 

* Daarnaast adviseer ik om bij het bezoeken bij Egypte rekening te houden met cultuurverschillen en kledingvoorschriften in openbare gelegenheden na te leven.


Leestip: Wat te doen in Egypte

13-daagse rondreis door Jordanië


3 gedachten over “Egypte: de piramides van Gizeh

  1. Ik vond de piramides ook erg indrukwekkend. Ik vraag me af hoe het er nu is, nou er zo weinig toeristen naar Egypte komen. Ik vond het in 2009 al een plek met behoorlijk pusherige mannen die erg graag een centje bij wilden verdienen. Dat vond ik wel jammer, maar verder: super!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.