Egypte: de piramides van Gizeh bezoeken

Egypte piramides Gizeh

Egypte, een land met een bijzonder fascinerende geschiedenis. Het land van de beroemde piramides, Cleopatra en de Nijl. In 2006 en in 2007 heb ik Egypte bezocht. Mijn eerste reis ging naar Sharm el Sheikh, en de tweede reis naar Hurghada. Tijdens mijn reis naar Hurghada heb ik de Piramides van Gizeh bezocht. Een bijzondere ervaring om dit eeuwenoude wereldwonder met eigen ogen te mogen aanschouwen. Plannen om de piramides zelf te bezoeken? In deze blog lees je alles wat je moet weten.


Egypte piramides Gizeh

Vervoer naar de piramides van Gizeh

Je kunt de piramides op eigen gelegenheid bezoeken door bijvoorbeeld vanuit Caïro een taxi te nemen. Hoewel ik toeristische plekken meestal liever op eigen gelegenheid bezoek raad ik voor Egypte aan om een georganiseerde tour vanuit je hotel of resort te boeken. Dit zodat je niet hoeft te onderhandelen over de prijs en oplichting voorkomt. Zowel vanuit Sharm el Sheikh als vanuit Hurghada vertrekken er dagelijks excursies naar de piramides. Vanuit Hurghada is de reis het kortste. De touringcars worden in konvooi naar de piramides begeleid. Best bijzonder om mee te maken!

Wat te doen bij de piramides van Gizeh?

Boek je een excursie? Dan krijg je na de lange reis meestal wat vrije tijd om zelf rond te kijken. Probeer altijd een tour te boeken waarbij je vroeg in de ochtend aankomt. Dit om drukte te voorkomen én om de hitte tijdens het middaguur te vermijden. Binnen het gebied kun je drie verschillende piramides bekijken. Toen ik de piramides bezocht mocht je ze zelfs aanraken en er op klimmen. Het is erg indrukwekkend om te zien hoe ontzettend groot de piramides zijn en hoe er nagedacht is over de plaatsing van de piramides. En dat allemaal zonder machines! Eén van de pyramides, de grote piramide van Cheops, is zelfs van binnen te bekijken. Van wat ik heb gehoord en gelezen is de binnenkant niet zo indrukwekkend als de buitenkant, ik heb dit zelf dus overgeslagen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
De Sfinx van Gizeh

De Sfinx van Gizeh

Naast de piramides kun je ook de 74 meter lange Sfinx bekijken. Ook dit is een indrukwekkend bouwwerk dat vroeger diende als bewaker van de piramides en om vijanden angst aan te jagen. De Sfinx is een combinatie van een man (waarschijnlijk de farao) en een leeuw.

Egyptisch Museum

Heb je na het bezoeken van de piramides nog tijd over? Breng dan een bezoek aan het Egyptisch museum waar je meer kunt leren over de geschiedenis van Egypte. In het museum zijn verschillende schatten uit de Egyptische oudheid te zien. Er staan prachtige beelden, sarcofagen en er zijn zelfs mummies te zien. Erg interessant!Meer toffe bestemmingen in het midden-oosten:


*Dit artikel bevat affiliate links

3 gedachten over “Egypte: de piramides van Gizeh bezoeken

  1. Ik vond de piramides ook erg indrukwekkend. Ik vraag me af hoe het er nu is, nou er zo weinig toeristen naar Egypte komen. Ik vond het in 2009 al een plek met behoorlijk pusherige mannen die erg graag een centje bij wilden verdienen. Dat vond ik wel jammer, maar verder: super!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.