Abu Dhabi in 3 dagen

Abu Dhabi Moskee

Tijdens het boeken van mijn vliegtickets naar Zuid Afrika besloot ik ervoor te kiezen om op de terugweg een stopover in Abu Dhabi te maken. Zo kon ik na mijn drukke reisschema in Zuid-Afrika nog even een paar dagen relaxen en zou mijn terugreis ook een stuk minder lang zijn. Daarnaast werd de prijs van mijn vliegticket door de stopover zelfs iets goedkoper en kon ik zo tijdens één reis twee landen bezoeken.

Abu Dhabi is niet de meest voor de hand liggende bestemming om met een backpack en als vrouw alleen te bezoeken maar ik heb het erg naar mijn zin gehad en me geen moment onveilig gevoeld. Voor een langere vakantie zou ik aanraden om Abu Dhabi met Dubai te combineren, daar is net iets meer te doen maar voor een stopover/stedentrip van 3 dagen is Abu Dhabi een zeker een aanrader!

Tijdens mijn stopover verbleef ik in het Park Inn hotel op Yas Island. Budgetaccommodaties zijn er niet in Abu Dhabi maar het Park Inn hotel is één van de betere hotels die redelijk geprijsd is.

Benieuwd naar wat je kunt doen in Abu Dhabi? Hieronder lees je mijn tips!
Booking.com

Yas beach in Abu Dhabi

Wil je tijdens je stopover écht even relaxen? Boek dan een hotel op Yas Island. Alle hotelgasten op Yas Island kunnen gratis gebruik maken van de handige Yas Express en  krijgen gratis toegang tot het luxe Yas Beach. Yas beach is een heerlijk privé strand met helder blauw water, wit zand, fijne loungebedden, een zwembad OP het strand, een bar, restaurant en natuurlijk douches en toiletten. Geen zin om naar de bar te lopen? Dan zit je hier helemaal goed, je wordt namelijk vanaf je loungebedje bediend!

Abu Dhabi Yas Beach

Sheikh Zayed moskee

De Sheikh Zayed moskee is de grootste moskee van de Verenigde Arabische Emiraten en de bekendste bezienswaardigheid van Abu Dhabi. Daarnaast heeft deze moskee het grootste tapijt én de grootste kroonluchter ter wereld. De moskee zelf is grotendeels bekleed met marmer en bladgoud en het staaltje bouwkunst heeft zo’n €427 miljoen gekost! Als je de moskee wilt bezoeken kun je het beste eind van de middag gaan, als het begint te schemeren is het zonlicht het mooist en kun je na je bezoek de verlichting aan zien gaan: een magisch plaatje! Toegang is gratis maar je dient je wel aan de dresscode te houden en vrouwen dienen een hoofddoek of abaya (gratis te lenen) te dragen.

 

Abu Dhabi moskee

Emirates Palace Abu Dhabi

In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden is Emirates Palace geen paleis maar een super luxe 5-sterren hotel: het 2e duurst gebouwde hotel ter wereld. Kamers in het Emirates Palace zijn te reserveren vanaf zo’n €700,- voor een “eenvoudige” twee-persoonskamer tot bijna €4000,- voor een suite van 165 m2. Vanaf ongeveer €70,- koop je een dagkaart voor Emirates Palace beach club en kun je genieten van het luxe strand en zwembad. Heb je, net als ik, iets minder geld te besteden maar ben je wel nieuwsgierig naar dit bijzondere hotel? Dan kun je de lobby gratis bezoeken. Hiervoor dien je je wel aan de dresscode te houden (geen korte broek, geen slippers en niet te bloot).  Emirates Palace is omgeven door mooie tuinen en van binnen ingericht met marmer en goud en zeker de moeite waard om te bezoeken. In de lobby kun je ook een drankje bestellen. Ben je een liefhebber van koffie dan is het de moeite waard om een cappuccino te nemen: deze serveren ze namelijk met goudvlokken!

Abu Dhabi emirates palace

Abu Dhabi emirates palace

Abu Dhabi

Yas Island

Zoals ik eerder al vertelde verbleef ik tijdens mijn bezoek aan Abu Dhabi op Yas Island. Yas Island is een kunstmatig aangelegd eiland dat volledig gericht is op entertainment. Je kunt er grote pretparken vinden zoals Ferrari World, Yas Waterworld, en het Formule 1 circuit Yas Marina Circuit. Het volgende bouwproject staat alweer op de planning want eind juli 2018 opent Warner Bros Abu Dhabi. Naast pretparken is er op Yas Island ook een grote shopping mall, genaamd Yas Mall.  De shopping mall grenst direct aan Ferrari World en is makkelijk te bereiken met de Yas Express.

Wil je écht goed shoppen, dan raad ik je toch aan om een bezoekje te brengen aan buur-Emiraat Dubai. Door alle bouwprojecten lijkt Abu Dhabi te proberen om meer toeristen aan te trekken maar aan de enorme shopping malls van Dubai kunnen ze helaas nog niet tippen! 


Leestips:

6x dingen om te doen in Dubai
Hoe maak je solo reisfoto’s?</a
5 handige reishacks


 

Abu Dhabi Yas marina

5 gedachten over “Abu Dhabi in 3 dagen

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.