Blunders en andere dingen die misgingen op reis!

Blunders op reis

Bij iedereen gaat wel eens iets mis en soms dus ook op reis. Als iemand die reizen goed voorbereid, regelmatig alleen op reis gaat – en dus extra alert is – dacht ik dat het aantal gevallen waar tijdens mijn reizen iets misging bij mij behoorlijk meeviel. Totdat ik op het idee kwam om deze blog te schrijven. En totdat ik dacht dat ik aan een top 10 wel genoeg zou hebben maar de lijst met blunders maar langer en langer werd ;). Genoeg verhalen dus!

Kapotte en verloren spullen

Dit is denk ik wel iets wat iedereen een keer heeft meegemaakt. Iets gaat kapot of je verliest iets op reis. Onlangs verloor ik mijn action cam tijdens een huskytocht in Finland. Ik had de action cam aan de slee bevestigd maar die bleek niet opgewassen tegen de hobbelige rit. Resultaat? De action cam maakte een paar salto’s en verdween in de sneeuw terwijl onze slee op volle vaart door bleef gaan. Geloof het of niet, op de terugweg wenkten een paar Finse ijsvissers of iemand uit onze groep misschien iets verloren was. En ja hoor; ze hadden hem gevonden!

Naast de action cam verloor ik ooit mijn smartphone in een bus in Tunesië (super handig op de eerste dag van je reis…) en vorig jaar nog liet ik mijn paspoort (wederom op de eerste dag van mijn reis) in een Uber in Kroatië liggen. Gelukkig kon ik via Uber met de chauffeur in contact komen en kwam hij hem netjes terugbrengen. Daarnaast sneuvelde één van de twee wielen van mijn koffer aan het begin van een rondreis door Griekenland en crashte ik mijn drone door deze tegen een hotelkamer-raam in de Dominicaanse Republiek te vliegen. Het raam was overigens onbeschadigd.

Openbaar vervoer

Blijkbaar heb ik een goed richtingsgevoel want als ik door een vreemde stad wandel verdwaal ik eigenlijk nooit. Wellicht kan ik het dan ook beter bij wandelen houden want met het openbaar vervoer wil nog wel eens iets misgaan! 😉 Zo kwam ik in Mexico op de verkeerde boot voor een snorkelexcursie terecht (lang verhaal maar écht niet mijn schuld), nam ik in Parijs de metro de verkeerde richting op (beginnersfoutje!), miste ik de laatste taxiboot naar mijn accommodatie in Thailand (en moest daardoor ’s nachts in het donker over het strand lopen) én had ik een kapotte fiets in Zuid-Afrika waardoor ik langs de weg op hulp moest wachten.

Ziekte en ongelukken op reis

Dit is jou vast ook wel eens overkomen: je wordt ziek of krijgt een ongeluk op reis. Eén van mijn grootste blunders vond plaats in Spanje waar ik met mijn fiets zó tegen een openslaand autoportier aanfietste. De Spanjaarden waren blijkbaar nog niet zo gewend aan fietsers en ik ben gewend dat mensen eerst kijken voordat ze hun portier openslaan. 😉 Resultaat: een kapotte fiets en een licht gekneusde hand.

Daarnaast wist ik mijn handen en knieën tijdens een driedaagse surfles in Bali zó te bezeren dat mensen op straat aan me vroegen of ik een scooterongeluk had gehad. Ook kreeg ik een blaasontsteking in Tunesië (leg dat maar eens uit aan dokters die geen Engels spreken), werd ik zeeziek tijdens een stormachtige boottocht in Zuid-Afrika en maakte binnengekregen water tijdens een zwempartij in een grot in de Dominicaanse Republiek mijn maag en darmen compleet van slag.

Accommodaties, vluchten en slechte timing

Bij het inchecken in een hotel in Los Angeles was mijn reservering niet bekend. Wat bleek? De touroperator die mijn accommodatie had geboekt had een accommodatie met deze naam wel degelijk geboekt, maar dan in Miami: aan de andere kant van de VS!

Mijn bagage raakte tot nu toe twee keer kwijt. Eén keer na een vertraagde vlucht en één keer nadat mijn vlucht vanuit Abu Dhabi naar Amsterdam werd geannuleerd. In het laatste geval duurde het een week voordat ik mijn spullen terugkreeg. Overigens werd de vertraging die ik daardoor opliep netjes en snel door KLM vergoed.

Daarnaast gaat er wel eens iets mis met dingen timen. Zo plande ik een bezoek aan de Vesuvius vulkaan in Italië op een dag dat de vulkaan compleet in de wolken hing en er echt niets interessants te zien was. Ook vergat ik dat de afstand tussen Moskou en Sint Petersburg niet alleen zorgt voor tijdsverschil maar óók invloed op de zonsopgang heeft. Hierdoor liep ik ’s ochtends (ongepland) in het donker over straat.

Beestjes

Het aantal beestjes dat ik op mijn hotelkamers heb gehad is ontelbaar. Van een muggenleger en gekko’s tot spinnen en insecten waar ik de naam niet van weet. In Egypte leerde ik windsurfen in een zee vol kwallen en last but definitely not least: in Thailand werd ik gebeten door een aap.

Tot slot

Hoewel sommige dingen die misgingen op het moment zelf écht niet leuk waren hoort het er ook een beetje bij. Gelukkig gaat het bijna altijd wél goed, heb ik een goede reisverzekering en achteraf kan ik alleen maar heel hard lachen om dingen die mis zijn gegaan! Heb jij bovenstaande, of andere reisblunders meegemaakt? Laat het dan weten in de reacties. Ik ben erg benieuwd!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.