Stedentrip: 10x doen in Londen

stedentrip londen

Londen is één van de meest populaire bestemmingen voor een korte stedentrip binnen Europa. Niet zo gek want naast het feit dat de stad vanuit Nederland perfect bereikbaar is per vliegtuig, trein, boot of auto, is er ook ontzettend veel te doen en te zien. Doordat je er zo snel bent kun je er makkelijk even een weekendje naartoe.

Hoewel je in één weekend lang niet alles kunt zien is dat alleen maar meer reden om nog een keer terug te keren. Weet je nog niet wat je in Londen wilt gaan zien en doen? Onderstaande 10 tips helpen je zeker op weg!

1. Buckingham Palace

Een stedentrip Londen is niet compleet zonder een bezoek aan het huis van de Britse Royals. Buckingham Palace is één van de beroemdste paleizen ter wereld en een deel van de kamers in het paleis zijn te bezichtigen tijdens een tour. Vergeet niet om je bezoek te combineren met het bekijken van de wissel van de wacht. Voor meer informatie kun je terecht op de website van Buckingham Palace.

Buckingham Palace Londen

2. Oxford street

Gek op shoppen? Dan kun je je in deze 2 kilometer lange winkelstraat helemaal uitleven. Ben je eenmaal uitgekeken op deze straat? Sla dan af naar Regent Street, ook hier kun je leuk shoppen!

3. Tower Bridge

De Tower Bridge verbindt de twee delen van Londen en is een grote toeristische attractie. Het is mogelijk om tegen betaling de brug van binnen te bekijken en te wandelen over het 45 meter hoge glazen voetpad. Bezoek de brug ook zeker in de avond, hij is dan prachtig verlicht en het uitzicht over de Theems is ontzettend mooi.

Londen Tower Bridge

4. London Eye

London Eye is één van de grootste reuzenraden ter wereld. Het hoogste punt bevindt zich op 135 meter en 32 glazen capsules geven je een waanzinnig uitzicht over Londen. Vergeet niet om vooraf via de website van Londen Eye een ticket te reserveren, anders sta je erg lang in de rij.

London Eye Big Ben

5. Big Ben

De Big Ben is de grote klok die in de toren van Westminster paleis hangt. Helaas is het niet mogelijk om de klokkentoren te bezoeken maar vanaf Londen Eye en de Westminster brug heb je wel een prachtig uitzicht op de klok.

Big Ben Londen

6. Harrods

Bij nummer twee kwamen de shopaholics al even aan de beurt maar ook nummer 6, Harrods, is een must-do voor winkelverslaafden. Het luxe warenhuis ligt ietwat uit het centrum en kun je het beste per metro of bus bereiken. Combineer het eventueel met een bezoek aan Buckingham Palace. Pak bij binnenkomst in Harrods wel een plattegrond mee -het warenhuis beslaat namelijk zo’n 74 duizend (!) vierkante meter. Trek gekregen van al het shoppen? Bezoek dan de Foodhall voor een lunchbreak en sla voor vertrek ook het memorial voor Dodi al Fayed en prinses Diana niet over.

Harrods shoppen Londen

7. Borough Market

Van woensdag tot en met zaterdag kun je in Londen een bezoek brengen aan de Borough Market. Op de vlakbij de Londen Bridge gelegen markt kun je vooral groente en fruit vinden. Leuk is dat je bij veel marktkramen gratis dingen kunt proeven.

Tip: rondom Kerst is de Borough Market extra sfeervol en kun je er uiteraard heerlijke glühwein drinken.

Londen Borough Markt

Leestip: Top 10 kerstmarkten in Europa


8. Notting Hill

Wie kent de bekende boekenwinkel uit Notting Hill niet? Gelukkig heeft de wijk nog veel meer te bieden. Neem de metro naar  Westbourne Park station of Ladbroke Grove station en loop via Portobello road langs de antiekwinkels, markten en natuurlijk de statige en kleurrijke huizen.

Tip: Notting Hill staat vol met bloesembomen die in het voorjaar volop in bloei staan.

9. Coppa Club

Dineren in een igloo mét uitzicht op de Tower Bridge en de Skyline van Londen? Het kan bij de Coppa Club! De igloo’s liggen vlak langs de Theems en zijn sfeervol ingericht. Naast dineren kun je hier ook terecht voor ontbijt of lunch. Zorg wel dat je tijdig reserveert via de website van de Coppa Club want de igloo’s zijn vaak al maanden van te  voren volgeboekt.

10. Musea in Londen

Ook cultuurliefhebbers komen in Londen aan hun trekken. Met een groot aanbod aan theaters en musea is het eerder de vraag wélk museum je gaat bezoeken dan óf je een museum gaat bezoeken. Een aantal bekende musea zijn Madame Tussauds, The British Museum en National Gallery.

National Gallery Londen

Leestips:


8 gedachten over “Stedentrip: 10x doen in Londen

  1. Ik ben al eens in Londen geweest maar wil heel graag nog eens terug gaan. Ik zag alvast enkele dingen op je lijst die ik nog niet bezocht had, dus ik kan ze dan al onmiddellijk toevoegen aan mijn to do lijstje 😉

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.